Reklama

Reklama

Saw 3

  • USA Saw III (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

„V každém muži je skryto dítě. Chce si hrát," řekl před sto lety básník Christian Morgenstern. Jigsaw tuto jeho moudrost dovedl k dokonalosti. Když díky pomoci své nové učednice Amandy (Shawnee Smith) zmizel, vůbec nepřestal zasahovat lidem do osudů. Stále dál tahá za všechny provázky, intrikuje jako šedá eminence proti všem, kteří si neváží života a co víc, všechno dělá jen pro jejich dobro. Doktorka Lynn Denlon (Bahar Soomekh) nemá ponětí, že je další na jeho seznamu "vyvolených". Jednou po noční službě v nemocnici ji Amanda unese a odvede do opuštěného skladiště, kde je Jigsaw (Tobin Bell). A toho musí udržet naživu, dokud se Jeffovi (Angus MacFadyen) nepodaří dokončit jeho hru. Jenomže Jigsaw nikdy není tak nemocný, aby nemohl dohrát svou hru. A on si hraje rád... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (637)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Saw 3 mě docela překvapilo. Očekávala jsem, že tento díl bude už jen slabým a předvídatelným pokračováním, kde už ani nepůjde o příběh, ale především o brutalitu, trhání, řezání, cákání a důmyslně vytvořené pasti. To vše se zde sice nachází, ale k tomu všemu má film navrch ještě pořád velmi slušně vystavěný příběh, který je provázán s úvodním dílem, kdy se opět setkáváme s Dr. Gordonem a Alexem a dozvídáme se, jak to tehdy všechno bylo. Velkou roli v tomto díle také hraje Jigsawova "žákyně" Amanda. Ukazuje se její oddanost k svému mistrovi a zároveň také labilita a sklony k sebepoškozování. Tento díl by se dal považovat za jakési nepsané zakončení excelentní filmové trilogie. Závěrečné vyvrcholení je překvapivé a především skvěle gradované, i když pozorný divák chvíli před koncem dokáže prohlédnout alespoň část z Jigsawova mistrovského díla. A i když je celý tento závěr jistým způsobem velkolepý, ani zdaleka nedosahuje na geniální WTF? z prvního dílu. Přemýšlela jsem také o technické proveditelnosti, co se týče sestavování a vymýšlení všech pastí a také o zdatnosti toho, kdo je vytvářel. Amanda je buď velmi šikovné děvče, které veškerý svůj čas věnuje tomuto svému "koníčku" nebo zde narážíme na něco, co by se dalo nazývat logickou nedotažeností:) Ale co, je to jen film, tak proč se v tom tak rýpat:) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jigsaw- malý boh, ktorý rozhodnuje o živote a smrti. Táto séria zjavne naberá nádych debility, takže napíšem viac. Ako som už písal pri Saw 2, táto séria ide dolu kopcom a nič originálne už nemôže priniesť. V prvom kultovom diely si vystačili s jednou miestnosťou, dvoma postavami a atmosféra bola neuveriteľná. Čím ďalej, tým viac sa nám snažia nakukať, aký je Jigsaw precízny a všetko má dokonale premyslené a mám taký pocit, že aj v jedenástom diely budú prestrihané flashbacky až do prvého dielu a my budeme žasnúť ako to všetko do seba zapadá. Vlastní hotový labyrint miestností s neskutočným počtom mučiacich strojov (asi ich celý život vyrábal), nástrojov, kladkostrojov... a podávačom svíň! (počet neobmedzený!) Toto ma fakt rozosmialo, asi do tohto labyrintu spadá aj malá farma. Jigsow má asi na všetko čas. Trošku napätia priniesla operácia Jigsowej hlavy. Všetko ostatné je už nechcene smiešne, bez atmosféry a bez napätia. Tejto sérií už pomôže asi len zázrak.Týmto dielom dávam tejto sérii zbohom.Maj sa Jigsaw...30%. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Jigsaw si so mou opäť skúsil zahrať hru... a opäť prehral. To, že každá časť trilógie je guláš, patrí k žánru , lenže trojka premiešava do kopy všetky tri časti a pôsobí to dosť hlúpo. Niktoré scény sú len nechutným upgradeom jednotky, scenáristickou bezradnosťou to pripomína dvojku. Saw 3 svojou neschopnosťou vyzdvihuje filmy ako HOSTEL či KOCKA 0. Má však jednu zázračnú schopnosť a to, že po 20 minútach nudy si človek zvykne a dokáže ho dopozerať. Na čom sa však podpísala hlavne vyhrotená brutalita, ktorou S3 necháva svojich starších bračekov ďaleko za sebou. Nie je to dobrý film, ale pre tých pár brutálnych momentov sa oplatí trochu si vytrpieť. Ide len o to, či máte žalúdok a nervy na takúto hru... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Napoprvé v kině slušný zážitek, ale nevím jestli bych se na Saw 3 ještě podíval někdy později doma. Ne kvuli nechutnostem. To mi ani nijak zvlášť přetažené nepřišlo. Možná mám až moc nakoukáno, ale opravdu jsem ani při oné slavné operaci lebky vrtačkou a kotoučovou pilou neodvracel zrak. Spíš kvuli tomu že i při premierovém shlédnutí jsem se chvílemy dost nudil a měl čas přemýšlet o tom co by se z této série dalo ještě vytřískat. A to je samozřejmě špatně. No opravdu nevím jak chtějí tvurci naložit se čtvrtým dílem při tom jak ukončili trojku. Že by fůra flashbacků? Asi jo. Každopádně série Saw, ikdyž teď notně vyždímaná a překombinovaná, má stále slušný děj a těším se na další pokračování. ------- Ku příležitosti uvedení do kin už pátého dílu této nezmar série (a že prý v dnešní době nejde točit seriály na pokračování, jako byli v osmdesátkách Michael, Jason či Freddy ...) jsem si pustil pěkně po sobě 2 + 3 + 4 film během jednoho dne. A rozhodl jsem s eže k ním napíšu nový společný komentář, prootže jednak jsou všechny od stejného režisera a jednak jsou uplně stejné a to prosím pěkně neberte jako urážku. 2 až 4 díl si drží solidní laťku. Zachován je přitažlivý vizuál proplouvající napříč celou sériií. Díl od dílu je zajímavější "nesmrtelný" pan Skládačka v podání neokoukaného Tobina Bella. Pasti jsou díl od dílu sned lepší a vynalézavější. Herecké výkony spíše teda zase horší, ale dá se říct že ani jeden díl nejde kvalitou dolů a nedělá ostudu geniální jedničce. A proč ne. Saw má díky svému nabušenému (ano překombynovanému) ději mé sympatie mnohem víc než dějově prázdné X-té pokračování již zmiňovaných sériií jako byl Halloween, nebo Pátek třináctého. A navíc zatím ještě neslézávají do stoky k Hostelu těžícího z přemíry násilí. + překvapivá pointa co byla zatím pokaždé. Takže u mě Saw 2 až 4 shodně 60% až 70% dle momentalního rozpoložení. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pravdupovediac sa čudujem, že Saw 3 zaznamenala úspech (asi šlo o fenomén zotrvačnosti?), keďže do nemalej miery upúšťa od obľúbeného konceptu prvých dvoch dielov. Smrtonosné pasce sú aj tu (a ešte nechutnejšie, krvavejšie a celkovo brutálnejšie), ale už nejde o skupiny uväznených osôb, ale o niečo iné, o čom sa ale bez spoilerov nedá baviť. V trojke majú zábavným spôsobom divné cameá Donnie Wahlberg z dvojky, Dina Meyer z jednotky a dvojky a Leigh Whannell z jednotky (vrátane celkom zaujímavej prequelskej scény z jednotkovej umývarky), čím sa zo Saw naozaj stáva až ako keby filmový seriál, kde všetko súvisí so všetkým a kde nemá najmenší zmysel pozerať napr. trojku, ak ste nevideli dvojku. Bizarné sú dialógy, kde sa postava inej postavy spýta „Kto ste?“ a o dve sekundy dodá „Videla som vás v televízii“ (takže tým pádom vie, kto je?) alebo kedy chlap zadrží ženu pred odchodom z bytu a chce sa s ňou porozprávať, na čo sa následne žena otočí a spýta sa „a o čom?“, na čo muž znechutene povie, že o ničom a keď žena zase začne odchádzať, tak sa ju opäť pokúša zastaviť, aby sa porozprávali. Dialógy série Saw naozaj nie sú žiadny klenot, to si povedzme na rovinu. Niektoré scény sú absolútne brutálne, až za hranicou goreporna (vŕtanie lebky, žmýkanie, prasa). Do toho iritujúci záporáci: príšerná Amanda a trápne moralizujúci Jigsaw, ktorý vás drasticky potrestá už len za to, že sa naňho v autobuse škaredo pozriete, ale napriek tomu sa pokladá, ak som to správne pochopil, za morálneho hrdinu. Napriek tomu to má niečo do seba, baví ma tá previazanosť jednotlivých dielov a snaha šokovať, či už explicitným gore, alebo dejovými twistami. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (32)

  • Třetí díl série s rozpočtem 10 milionů amerických dolarů utržil během prvního víkendu v kinech (27. – 29. 10. 2007) 33,6 milionů dolarů na prvním místě žebříčku návštěvnosti. Celkové tržby v USA se vyšplhaly na 80,2 milionů. Předchozí díl Saw 2 (2005) vydělal v USA přes 87 milionů a první díl 55,1 milionů. (imro)
  • Jméno Jeffova (Angus Macfadyen) syna je ve filmu zmíněno jen jednou. Je však dost důležité. (Kulmon)
  • V mnoha scénách má doktorka (Bahar Soomekh) kolem krku obojek s náboji, které ji ohrožují život, ale v záběru zblízka je vidět, že roznětky nábojů byly již vystřelené. (imagoo)

Související novinky

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Reklama

Reklama