Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou: Počátek

  • USA The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Stanťe se svědky zrození zla, uvidíte jak se Thomas Hewitt stal nechvalně proslulým masovým vrahem, známým jako Kožená tvář. Dítě narozené za hrůzných okolností, pohozené v popelnici najde a adoptuje pomatená rodina Hewittů. Pod vlivem jejich morbidní výchovy Thomas rozvíjí svou zálibu v motorových pilách a mučení. Naneštěstí pro čtyři teenagery, které zatkne falešný šerif a přivleče do sadistického domu hrůzy rodiny Hewittů. Právě tam budou muset všichni bojovat o život s Koženou tváří. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (408)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor, ktorý je prequelom predchádzajúceho remaku. Má dobrý príbeh o mužovi s vážnou poruchou tváre, ktorého si k sebe v detstve zobrala sadistická rodina pracujúca na bitúnku, ale keď bitúnok zavrú, svoje sadistické chúťky musí realizovať inde. A keď jeho nevlastný otec, ktorý prevzal úlohu šerifa zatkne skupinu mladíkov, začne sa pre nich boj o život. Spracovanie je na tom dobre, veľkým plusom je, že sa dej skupine mladíkov pred tým, než sa začne diať to hlavné ani až tak moc nevenuje, čo je vo väčšine filmoch zvykom a tak má film slušný spád, dostatok priestoru majú tie zaujímavejšie postavy, ako napríklad nový šerif a celkovo dej po väčšinu času dokáže bez problémov zaujať. A poteší aj výborný koniec. Samotných krvavých scén je tu dosť, s čím som spokojný. Konečne je film taký, ako sa snaží nahovoriť jeho názov, čo napríklad o predchádzajúcom remaku, ale ani origináli vôbec neplatí, motorová píla sa v akcii použije dostatočne a nechýbajú ani iné nástroje, takže nechýba plno krvi a ani kvalitných drsnejších efektov. Najzaujímavejšie je asi rozpílenie muža ležiaceho na píle. Atmosféra je aspoň čiastočne prítomná prakticky len v úvode, potom hneď zmizne a napätie je iba minimálne. Herecké obsadenie je celkom dobré, najväčšiu pozornosť na seba strháva výborný R. Lee Ermey v úlohe šerifa, poteší aj Jordana Brewster, ale s nikým nemám väčší problém. Réžia určite mohla byť aj lepšia, ale na ten mierny nadpriemer stačí a technická stránka je veľmi dobrá. Texaský masaker motorovu pílou: Počiatok určite nie je ten typ hororu, ktorý by som si dokázal výrazne obľúbiť, ale určite nie som sklamaný, je to slušný vyvražďovačka, ktorá nerobí hanbu svojmu názvu. A z tých troch filmov tejto série, ktoré som videl je tento najlepší. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 63%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nebuďte takové přecitlivělé slečinky.. Co jste čekali? Bourání mládeže pod anestézií? Kameru odvracející zrak? Kapky krve schnoucí v letu a oběti kousající se do rtů, aby nekřičely? U Tomíčka Hewitta z babyboxu u masokombinátu už nejde přijít s něčím jako strach z neznámého, takže pokud jste hematofobik a nepříliš otrlí, běžte na Louskáček.. Horor, pokud nevzbudí nějaké emoce, nefunguje. Strach, stísněnost, obava o některé postavy, nenávist k jiným, ale třeba i smích pro odlehčení a znechucení explicitou. Něco z toho tam musí být, jinak je to mrtvá sterilní nuda a tady jsem chtěl celou tu rudokrkou rodinku Hewittů zaškrtit přes monitor, což se počítá. Ty výkřiky nad přehnanou brutalitou mi přijdou scestné, vždyť už od Coenovic prvotiny se dobře ví, že Texas rovná se zbytečná krutost.. Na tom, že Liebesman nejspíš musí každé léto sekat producentům zadarmo trávník, aby zas a znova dostával šanci ukázat svůj „talent“, si však trvám.. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

V podstatě naprosto totéž co první díl,ale asi tak dvojnásobně drsnější, Leatherface to tady fakt rozjíždí se svojí motorovkou úplně neskutečně a porcuje všechno co mu přijde pod ruku, včetně strejdy Tonyho, krom toho i když příběh je fakt totálně neoriginální, tak se nedá říct, že by nějak nudil, i když je pravda, že Leatherface a jeho povedená rodinka mu nedá až zas tak moc prostoru, takže se nikdy neodhalí v plný nahotě. Ale co, hlavní je, že to dokáže nenudit a to ostatní zařídí Leatherface a jeho motorová kamarádka ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Píčovina, ale zábavná. Když to vezmu prdelí místo mozkem. Šel jsem do toho s tím že si odpustím nejaké souvislosti s původním TCM, prostě si vyčistit hlavu a bavit se. Kupodivu to šlo a nic kromě konce mě neiritovalo. ('proč kurva vždycky běží zrovna do těch jatek....?') Jo, nějaký Ed Gein už je úplně mimo. Remake TCM mě naštval, protože se prostě nešlo ubránit srovnání s původním filmem. Byla to tupá kopie a to mě vytáčí. Ale tenhle film se mi vůbec nezdá zbytečný, když nic tak je to pořádně brutální oddychovka. A to jsem se bál na to podívat, tady díky komentům..... nakonec 7/10, i když se asi zdám být malinko mimo:) Damn, I just killed the entire police department! ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia filmu vraj museli vystrihnúť hneď niekoľko brutálnych scén, len aby to malo prístupnosť "R" .... Kua, to čo tam muselo byť ? Veď celá druhá polovica filmu je o tom, ako Leatherface preniká svojim inštrumentom skrz každým, čo sa mu pripletie pod nohy .... Až príliš mnoho brutality na úkor príbehu. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

  • Původní podtitul filmu byl "The Origin". (hippyman)

Související novinky

Titáni soupeří dál

Titáni soupeří dál

13.06.2010

Nezáleží na tom, co si o novém Souboji titánů myslíte. Je jedno, jestli se vám líbilo jeho konvertované 3D. Film už v kinech vydělal bezmála půl miliardy dolarů a pokračování přijde brzy. Natáčení… (více)

Smrtonosný Odysseus?

Smrtonosný Odysseus?

28.04.2009

Starořecká mánie v Hollywoodu nabírá na obrátkách. Studiu Warner Bros. nestačí právě natáčená nová verze Souboje titánů, teď ještě dalo zelenou projektu nazvanému prostě Odysseus. Pokud čekáte epos o… (více)

Děkujeme, že válčíte

Děkujeme, že válčíte

19.11.2008

To není pokračování nekorektní komedie Jasona Reitmana, jen pokus neohrabaně vám naznačit, že dnes si povíme o novém filmu s Aaronem Eckhartem v hlavní roli. Po Temném rytíři určitě přehazuje nabídky… (více)

Nešťastný Pátek třináctého

Nešťastný Pátek třináctého

22.09.2007

A jaký jiný by měl být, že? Jenomže to velké P tam samozřejmě není náhodou. Dávno jsme tu neměli nic hororového, tak proč si nevpálit nějakou zlou zprávu? ;-) Fanoušci žánru jsou na zlé zvěsti zvyklí… (více)

Reklama

Reklama