Reklama

Reklama

Z vesmíru přilétá na Zemi loď. V ní jsou nestvůry, které začnou hned útočit na lidi. Vždy se přisají na lidský obličej, nakladou vajíčka do těla a poté se z těla „vyklube“ ještě horší zrůda – vetřelec. Brzy nato přilétá další loď s vesmírným tvorem – Predátorem, z jehož lodi vetřelci uprchli. Predátor likviduje těla mrtvých lidí, které zabili vetřelci, ale zabije i policistu, který ho při tom viděl, a stáhne ho z kůže. Predátor má i výjimečnou schopnost – umí být prakticky neviditelný. Poté dál sleduje stopy vetřelců a likviduje jimi zanechané mrtvoly lidí. Podaří se mu vetřelce najít a některé i zabít. Ostatní však prchají do města, kde dál zabíjejí a množí se... Místní šerif Morales objeví zohavené tělo policisty. Je mu jasné, že se nejedná o normální vraždu. Do města se vrací z vězení šerifův přítel Dallas a vyhledá svého bratra Rickyho. Ten je zamilovaný do dívky Jesse, která chodí s Dalem, ale zrovna se s ním rozchází. Cítí, že ji Ricky miluje a tajně s ním večer navštíví místní bazén. Tam je překvapí naštvaný Dale se dvěma kamarády a dojde ke rvačce. Nejsou zde však sami. Napadne je vetřelec a dva chlapce zabije. Ricky, Jesse a Dale jen o kousek vyváznou živí... Ve městě přibývá mrtvých. Po útoku Predátora na vetřelce dokonce dojde k požáru v elektrárně. Dallas se proto přidává k šerifovi a na Rickyeho popud se oba vydají do bazénu. Těla zde už nejsou, jen spousta krve. Rychle jedou pryč, je jim jasné, že tohle sami nezvládnou. Lidé jsou vyděšeni, protože zrůdy zahlédli nebo je viděli vraždit. Morales, Dalas, Ricky a další se vybaví zbraněmi a vysílačkou volají Národní gardu, která přijede do města. Poručík a jeho jednotka jsou však vetřelci likvidováni... Šerif Morales volá další posily. Plukovník Stevens jim říká, že je vyzvednou na náměstí, ale Kelly, která se ke skupině přidala s dcerou, se to zdá divné. Proč by měli lézt do středu příšer? Skupina se rozdělí. Dallas, Ricky, Jesse a Kelly spolu s dalšími odjíždějí k nemocnici, odkud se chtějí dostat pryč vrtulníkem. Morales a skupina lidí pokračují na náměstí. Dallas a ostatní dorazí k nemocnici, ale nejsou tu sami. Na místě jsou totiž nejen vetřelci, ale i Predátor... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (917)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brian Tyler: 1. Aliens Vs. Predator - Requiem - Brian Tyler ,2. Opening Titles ,3. Decimation Proclamation ,4. Requiem Epilogue ,5. National Guard Part 1 ,6. National Guard Part 2 ,7. Taking Sides ,8. Predicide ,9. Kelly Returns Home ,10. Coprocloakia ,11. Power Struggle ,12. Skinned And Hanged ,13. Down To Earth ,14. Predator Arrival ,15. Special Delivery ,16. Alien Awakening ,17. Striptease ,18. Buddy's New Buddy ,19. Searching The Poolhouse ,20. Gutless And Autosurgiosis , ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jednička se mi celkem líbila (dal jsem 4 *), ale tohle! To si snad dělaj kozy, ne? Takhle zpackat pokračování.. A přitom to mělo vcelku slušné zázemí (městečko, které obklopují lesy). Ale co z toho vzešlo!?! Nemožně sestříhané bitky (jak Alien kontra Predátor, tak vojáci kontra Alien atd.), přičemž 80 % z veškeré akce je ve tmě, takže vidíte pěkné kulové, lekačky, které absolutně nefungují a podobně. Scénář (asi nejslabší část filmu), musel psát někdo, kdo měl v sobě minimálně 5 různých drog... :-(( Jedna hvězda jen proto, že to občas nenudilo a neusnul jsem přitom. Ale tak tak. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Opět jak první díl napětí nulové. Od dějové linie jsem tentokrát nic neočekával a jsem za to rád, jelikož žádná není. Jinak bratři režiséři toho zeslonili mnohem více než Anderson... V prvním díle jsou aspoň zajímavé a efektní bitky mezi mými oblíbenci, ale tady jsem se něčeho podobného nedočkal. Když už nějaká bitka je, tak je nepřehledná, nezajímavá a trvá několik sekund. Bez drivu, napětí, atmosféry, výrazných hereckých aktivit a režisérská neschopnost udělat zajímavější film o těch potvorách s pořádnou akcí se asi nedočkám... tuto zbytečnost hodnotím 1 hvězdičkou... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Oproti tomuhle je jednička zázrak... Nucené násilí vytlačilo i náznak příběhu, který (aspoň trochu) v jedničce nechyběl. I když se film snaží o fifty-fifty výsledek mnohem víc než v jedničce, tak i tady jsou ti silnější Predátoři, což by mohlo někomu vadit (hlavně skalním fandům vetřelce). Jedničku jsem ocenil za to, že se nijak nesnažila rozšířit vesmír obou ras (tudíž nic nepokazila), což se o tomhle filmu říct nedá.. Dost si to odnesli právě predátoři, jejichž mytologie se značně rozrostla (například o jejich planetu a jejich způsob rozmnožování), což bych od tak špatného filmu nechtěl... Film je zdlouhavý a nedokáže mě zaujmout i přes to, že se mi trochu líbila jednička (a to laťka nebyla vůbec vysoko). ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Co mi na téhle crossoverové sérii vadí nejvíce je fakt, že ze dvou ikon hororové sci-fi vytřískali tvůrci duši a zbyl pouze marketingový produkt. Načančaný a zabalený tak, aby přitáhnul masy, a vykastrovaný natolik, aby to bolelo všechny, které táhnou k sériím sebemenší sympatie. Straussové dokonale pochopili zadaný úkol, ale při koukání na jednotlivé díly nepochopili ani jeden. Takže se vezou na vlně citací (ponejvíce Camerona), které prokládají módními kličkami mezi hranicemi korektnosti (mrtvé děti i těhotné ženy, zajímavý kill-list). Výsledek je nechtěné béčko, kterému kraluje… Predátor. Jeho suverénní lovecké instinky baví stejnou měrou, jakou byli Vetřelci degradováni do rolí postradatelného hmyzu. Řekl bych, že děcka to pobaví, ale můj třináctiletý brácha zkonstatoval, že lepší by bylo zadaptovat hru, než vytvářet takovýhle… shit (dodal jsem). ()

Galerie (46)

Zajímavosti (31)

  • Film během prvního víkendu vydělal něco málo přes 10 milionů dolarů, což je oproti jedničce propad na pouhou čtvrtinu. (BloodMax)
  • Predalien měl ve scénáři přezdívku "Chet". (cariada)
  • Napriek tomu, že druhý diel Alien vs. Predator v kinách moc veľký úspech neslávil, štúdio uvažovalo aj o záverečnom treťom dieli, znovu pod režijným dohľadom bratov Strauseových. (Shakers)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Avatar... a dál?

Avatar... a dál?

15.12.2009

k0C0UR už se s námi podělil o dojmy z londýnské světové premiéry, dnes (úterý 15. 12.) se koná novinářská projekce v Praze, takže během dne budou přibývat další komentáře. Uvidíme, jak budou… (více)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (více)

Reklama

Reklama