Reklama

Reklama

Z vesmíru přilétá na Zemi loď. V ní jsou nestvůry, které začnou hned útočit na lidi. Vždy se přisají na lidský obličej, nakladou vajíčka do těla a poté se z těla „vyklube“ ještě horší zrůda – vetřelec. Brzy nato přilétá další loď s vesmírným tvorem – Predátorem, z jehož lodi vetřelci uprchli. Predátor likviduje těla mrtvých lidí, které zabili vetřelci, ale zabije i policistu, který ho při tom viděl, a stáhne ho z kůže. Predátor má i výjimečnou schopnost – umí být prakticky neviditelný. Poté dál sleduje stopy vetřelců a likviduje jimi zanechané mrtvoly lidí. Podaří se mu vetřelce najít a některé i zabít. Ostatní však prchají do města, kde dál zabíjejí a množí se... Místní šerif Morales objeví zohavené tělo policisty. Je mu jasné, že se nejedná o normální vraždu. Do města se vrací z vězení šerifův přítel Dallas a vyhledá svého bratra Rickyho. Ten je zamilovaný do dívky Jesse, která chodí s Dalem, ale zrovna se s ním rozchází. Cítí, že ji Ricky miluje a tajně s ním večer navštíví místní bazén. Tam je překvapí naštvaný Dale se dvěma kamarády a dojde ke rvačce. Nejsou zde však sami. Napadne je vetřelec a dva chlapce zabije. Ricky, Jesse a Dale jen o kousek vyváznou živí... Ve městě přibývá mrtvých. Po útoku Predátora na vetřelce dokonce dojde k požáru v elektrárně. Dallas se proto přidává k šerifovi a na Rickyeho popud se oba vydají do bazénu. Těla zde už nejsou, jen spousta krve. Rychle jedou pryč, je jim jasné, že tohle sami nezvládnou. Lidé jsou vyděšeni, protože zrůdy zahlédli nebo je viděli vraždit. Morales, Dalas, Ricky a další se vybaví zbraněmi a vysílačkou volají Národní gardu, která přijede do města. Poručík a jeho jednotka jsou však vetřelci likvidováni... Šerif Morales volá další posily. Plukovník Stevens jim říká, že je vyzvednou na náměstí, ale Kelly, která se ke skupině přidala s dcerou, se to zdá divné. Proč by měli lézt do středu příšer? Skupina se rozdělí. Dallas, Ricky, Jesse a Kelly spolu s dalšími odjíždějí k nemocnici, odkud se chtějí dostat pryč vrtulníkem. Morales a skupina lidí pokračují na náměstí. Dallas a ostatní dorazí k nemocnici, ale nejsou tu sami. Na místě jsou totiž nejen vetřelci, ale i Predátor... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (917)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Opět jak první díl napětí nulové. Od dějové linie jsem tentokrát nic neočekával a jsem za to rád, jelikož žádná není. Jinak bratři režiséři toho zeslonili mnohem více než Anderson... V prvním díle jsou aspoň zajímavé a efektní bitky mezi mými oblíbenci, ale tady jsem se něčeho podobného nedočkal. Když už nějaká bitka je, tak je nepřehledná, nezajímavá a trvá několik sekund. Bez drivu, napětí, atmosféry, výrazných hereckých aktivit a režisérská neschopnost udělat zajímavější film o těch potvorách s pořádnou akcí se asi nedočkám... tuto zbytečnost hodnotím 1 hvězdičkou... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Pre daný film skvelý scenár. Síce bez nápadov a charakterizácie postáv, ale nabitý akciou a bez jediného nudného miesta. Čo z neho ale stvorili režiséri, je smutné. Neprehľadnosť a špatný strih akčných scén, z ktorých pozostáva 80% stopáže, evokuje DVDčkové céčko s Michaelom Paré. Obzvlášť pri strielačkách s armádou zostáva rozum stáť. Veľká škoda, pretože z tak zahustenej predlohy, slušných produkčných hodnôt a kultového zázemia sa dalo uvariť veľmi efektné béčko. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Stejně špatné jako jednička, tentokrát však z trochu jiného úhlu. Anderson možná kašlal na diváky a dělal si s mytologií a jejím roubováním na děj co chtěl, ale alespoň uměl natočit pár scén vysloveně na efekt, aby u toho popcornožravec spokojeně zamlaskal. Strauseové neumějí vůbec nic. Ani jeden. Potvrdilo se, že fanouškovství je krásná věc, ale nezaručuje kvalitní filmařinu. Zkrátka a dobře, pokud nemáte odpovídající buňky, nenatočíte brutální vybíjenou ani když budete mít za zády eRkový rating a nadržené, na krev natěšené diváky. Bez tempa, bez atmosféry, bez nápadu, bez režie. AvP 2 nemá jediný moment, jenž by chytil takříkajíc za koule nebo příjemně pošimral aritmii. Je to jen sled scén bez jakéhokoliv pojiva, s mizernými dialogy, obskurními hereckými kreacemi a neskutečně debilními akčními scénami. Pokud je vám osm a stačí vám ke štěstí upadnutá ruka a pár rozstřelených hlav, tak je tahle břečka určená přímo pro vás. Kdo vyrostl na Cameronovi a Scottovi, nechť dá ruce pryč. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Někteří lidi by si měli udělat v hlavě pořádek...myslím to upřmně. Když někdo jde na AvP2, tak od toho má čekat jediné...Alieny a Predatory jak si navzájem jdou po krku a ejhle, on o tom tenhle film vlastně je, kdo by to čekal? Aha, všichni ti vědátoři tady, kteří chtěli vidět Predyho jak rozjímá nad svou sexualitou a aliena v roli psychiatra. To vy si raději skočte na jedno, dvě sezení...on vám to pan učený rád vysvětlí, děkuji a ahoj. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Rozjezd má tohle béčko béčkovaté skvělý. Začátek na predátorské lodi, havárie, vetřelčí "facehuggeři" řádící v lesích, planeta predátorů, predátor-borec, který se na Zemi vydává zjistit, co se stalo. Vážně, potud film nemá chybu. Jenže pak mu začne docházet dech, atmosféra přestane jakkoliv gradovat a hlavně - přijde noc a ve městě vypadne proud. Tma mě neskutečně štvala. Vše, co se v ní odehrávalo, bylo nepřehledné - hlavně souboje predátora s vetřelci, které byly i zmateně sestříhané. Následuje nuda občas proložená sežráním, prostřelením, stažením někoho z kůže (efektně to natočené je, to zase jo), která vyvrcholí vcelku slušnou scénou v nemocnici. Ke konci se film zase rozjede, ale popravdě už jsem na to po hodině a chvíli neměl ani moc náladu. Obě hvězdy tedy dávám parádnímu začátku a slušnému konci... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (31)

  • První rozhodnutí, které s určitostí padlo, bylo, že film bude mít vysoký Rating R. Producenti se totiž domnívali, že přílišná "měkkost" je jediný problém předchozího dílu. Důsledkem úmyslného zvýšení minimální věkové přístupnosti filmu byla například scéna, kdy se vetřelec vyklube z dítětě. (cariada)
  • Napriek tomu, že druhý diel Alien vs. Predator v kinách moc veľký úspech neslávil, štúdio uvažovalo aj o záverečnom treťom dieli, znovu pod režijným dohľadom bratov Strauseových. (Shakers)
  • Na "Zlatých malinách" byl film Vetřelci vs Predátor 2 nominován hned dvakrát. Za nejhorší pokračování a za nejhorší rádobyhoror. (messiah)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Avatar... a dál?

Avatar... a dál?

15.12.2009

k0C0UR už se s námi podělil o dojmy z londýnské světové premiéry, dnes (úterý 15. 12.) se koná novinářská projekce v Praze, takže během dne budou přibývat další komentáře. Uvidíme, jak budou… (více)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (více)

Reklama

Reklama