Reklama

Reklama

Z vesmíru přilétá na Zemi loď. V ní jsou nestvůry, které začnou hned útočit na lidi. Vždy se přisají na lidský obličej, nakladou vajíčka do těla a poté se z těla „vyklube“ ještě horší zrůda – vetřelec. Brzy nato přilétá další loď s vesmírným tvorem – Predátorem, z jehož lodi vetřelci uprchli. Predátor likviduje těla mrtvých lidí, které zabili vetřelci, ale zabije i policistu, který ho při tom viděl, a stáhne ho z kůže. Predátor má i výjimečnou schopnost – umí být prakticky neviditelný. Poté dál sleduje stopy vetřelců a likviduje jimi zanechané mrtvoly lidí. Podaří se mu vetřelce najít a některé i zabít. Ostatní však prchají do města, kde dál zabíjejí a množí se... Místní šerif Morales objeví zohavené tělo policisty. Je mu jasné, že se nejedná o normální vraždu. Do města se vrací z vězení šerifův přítel Dallas a vyhledá svého bratra Rickyho. Ten je zamilovaný do dívky Jesse, která chodí s Dalem, ale zrovna se s ním rozchází. Cítí, že ji Ricky miluje a tajně s ním večer navštíví místní bazén. Tam je překvapí naštvaný Dale se dvěma kamarády a dojde ke rvačce. Nejsou zde však sami. Napadne je vetřelec a dva chlapce zabije. Ricky, Jesse a Dale jen o kousek vyváznou živí... Ve městě přibývá mrtvých. Po útoku Predátora na vetřelce dokonce dojde k požáru v elektrárně. Dallas se proto přidává k šerifovi a na Rickyeho popud se oba vydají do bazénu. Těla zde už nejsou, jen spousta krve. Rychle jedou pryč, je jim jasné, že tohle sami nezvládnou. Lidé jsou vyděšeni, protože zrůdy zahlédli nebo je viděli vraždit. Morales, Dalas, Ricky a další se vybaví zbraněmi a vysílačkou volají Národní gardu, která přijede do města. Poručík a jeho jednotka jsou však vetřelci likvidováni... Šerif Morales volá další posily. Plukovník Stevens jim říká, že je vyzvednou na náměstí, ale Kelly, která se ke skupině přidala s dcerou, se to zdá divné. Proč by měli lézt do středu příšer? Skupina se rozdělí. Dallas, Ricky, Jesse a Kelly spolu s dalšími odjíždějí k nemocnici, odkud se chtějí dostat pryč vrtulníkem. Morales a skupina lidí pokračují na náměstí. Dallas a ostatní dorazí k nemocnici, ale nejsou tu sami. Na místě jsou totiž nejen vetřelci, ale i Predátor... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (917)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Začátek je tak bleskový, že se divák ani nestačí pořádně rozkoukat, zhasnout světla a vzít si popkorn a už tu máme vetřelčí zárodky sápající se na obličeje nebohých lidí. Tento nejnovější díl se drží velmi striktně předchůdců co se klasických trademarků a jiných specifik týče. Od zvuků soubojů, po typické vychytávky na obou stranách. Jako bonus nám tvůrci ukazují na pár okamžiků planetu Predátorů (úchvatné) a po celý film je možné co chvíli vidět nějakou tu novou promakanou věcičku, kterou jsme do teď vidět ve filmu nemohli (zbraně predátorů). To vše v ostřejší kameře, jasněji viditelné a pořádně navoňené, neboť už nejsme v osmdesátkách, aneb technika vpřed. Děj bohužel nulový a lidé se na pár vyjímek chovají jako stáda na porážku. Nechybí klasické klišé (rozdělení grupy, hrdinské kousky), ale naštěstí tu lidé nehrají hlavní roli. Souboje monster nic moc, chybí přehled v akci a takový nějaký ten správný spád (Bay, Woo, Mann apod), avšak zaujme kladení důrazu na váhové dispozice jednotlivých oblud (prorážení zdí, ničení všeho kolem sebe). Jako detailní přehlídka legend je to velmi zábavné a technicky poměrně slušné. Jako pocta klasikám to ujde, protože spousta scén je v podstatě replika v moderním kabátku (nemocnice, kanalizace, konvoj), jako čistokrevná vyvražďovačka poměrně špatné. Proto se to chce soustředit na lovce a slizouna a hned má člověk lepší pocit. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, které navnadí slušnou upoutávkou, aby pak ve své opravdové podobě zklamali. Bitky dvou největších vesmírných monster jsou rozcupované chaotickou kamerou a příšerným střihem tak, že se stávají až nekoukatelné. Musíme si tedy vystačit se souboji "na dálku". Predátor umí své šurikeny vrhat více než přesně, z laserového děla kuší na všechny strany, v chodbách a labyrintech používá důmyslnou loveckou taktiku a bičem práská jako Indy. Jenomže tohle všechno není nic jiného, než co bychom víceméně neznali z trailerů. Žádný vymazlený záběr hodný zapamatování, nic. To samé lze říct o Vetřelcích, běhají po lesích a po městě, sem tam někoho vykostí. Pravda, krvavě vykostí. Postavy jsou bezvýznamné, vedou zbytečné a nudné dialogy a jsou tu jenom proto, aby se staly kořistí xenomorfů či opancéřovaného lovce. Režiséři měli zůstat v hledišti a nepouštět se do takových akcí, na které nebyl zjevně ani dostatečný rozpočet. Když Alien vs Predator, tak jedině ve vesmíru, vysrat se na lidi a stominutovou nonstop rubačku, rozpočet alespoň 80 miliónů a to mi neříkejte, že by to nepřitáhlo pořádné masy lidí, které by tak dostaly to, co chtějí vidět. Takhle je to i napodruhé jakési rozplizlé, i když pár odkazů na předešlé filmy potěšily... 129 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

O dosť zabavnejšie pokračovanie ako Andersonov pokus, hoci ťažko povedať, či aj lepší film. Oveľa viac ako v podstate plytký dej a nezaujímavé postavy ma vytáčala občasná neprehľadnosť akčných scén, lenže i tak je dvojka o dosť šťavnatejšia a vďaka nabitému soundtracku Briana Tylera funguje aj v slabších momentoch. A okrem toho, čo tam po nezaujímavých ľudských charakteroch, keď tu máme predátora Wolfa... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pravda je, že první hodinku je fakt docela težký přetrpět. Když pominu, že postavy sou fakt dementní a scénář je nehorázně zmatenej, tak je dost težký přetrpět retardovanou sestříhanost, kdy člověk ani pořádně neví, co za postavu se to zase objevilo a přitom se chová jako by tam byla od začátku a všichni jí znaj, krom toho děj dost debilně skáče ze scény na scénu úplně bezmyšlenkovitě a pak je to takový neucelený a člověk se do toho pořád nemůže dostat. Nicméně, když se tohle tak nějak překlene a seznámí se více méně s hlavníma postavama, tak pak začne správnej masakr, kdy všechny tři rasy bitkaří mezi sebou a je jim úplně jedno koho dřív sejmou, hlavně že to lítá a všude je krev a sliz. Taky potěší, že režiséři zakomponovali jak hudbu, tak pár scénovejch odkazů na původního predátora. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Opět jak první díl napětí nulové. Od dějové linie jsem tentokrát nic neočekával a jsem za to rád, jelikož žádná není. Jinak bratři režiséři toho zeslonili mnohem více než Anderson... V prvním díle jsou aspoň zajímavé a efektní bitky mezi mými oblíbenci, ale tady jsem se něčeho podobného nedočkal. Když už nějaká bitka je, tak je nepřehledná, nezajímavá a trvá několik sekund. Bez drivu, napětí, atmosféry, výrazných hereckých aktivit a režisérská neschopnost udělat zajímavější film o těch potvorách s pořádnou akcí se asi nedočkám... tuto zbytečnost hodnotím 1 hvězdičkou... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (31)

  • Poprvé, kdy se vetřelec narodí z dítěte. (cariada)
  • Neproběhlo žádné promítání pro novináře, což není běžné. (cariada)
  • Filmový debut Liama Jamese - zde jedna z prvních obětí nelítostných vetřelců na planetě Zemi. (AntiasKing)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Avatar... a dál?

Avatar... a dál?

15.12.2009

k0C0UR už se s námi podělil o dojmy z londýnské světové premiéry, dnes (úterý 15. 12.) se koná novinářská projekce v Praze, takže během dne budou přibývat další komentáře. Uvidíme, jak budou… (více)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (více)

Reklama

Reklama