Reklama

Reklama

Z vesmíru přilétá na Zemi loď. V ní jsou nestvůry, které začnou hned útočit na lidi. Vždy se přisají na lidský obličej, nakladou vajíčka do těla a poté se z těla „vyklube“ ještě horší zrůda – vetřelec. Brzy nato přilétá další loď s vesmírným tvorem – Predátorem, z jehož lodi vetřelci uprchli. Predátor likviduje těla mrtvých lidí, které zabili vetřelci, ale zabije i policistu, který ho při tom viděl, a stáhne ho z kůže. Predátor má i výjimečnou schopnost – umí být prakticky neviditelný. Poté dál sleduje stopy vetřelců a likviduje jimi zanechané mrtvoly lidí. Podaří se mu vetřelce najít a některé i zabít. Ostatní však prchají do města, kde dál zabíjejí a množí se... Místní šerif Morales objeví zohavené tělo policisty. Je mu jasné, že se nejedná o normální vraždu. Do města se vrací z vězení šerifův přítel Dallas a vyhledá svého bratra Rickyho. Ten je zamilovaný do dívky Jesse, která chodí s Dalem, ale zrovna se s ním rozchází. Cítí, že ji Ricky miluje a tajně s ním večer navštíví místní bazén. Tam je překvapí naštvaný Dale se dvěma kamarády a dojde ke rvačce. Nejsou zde však sami. Napadne je vetřelec a dva chlapce zabije. Ricky, Jesse a Dale jen o kousek vyváznou živí... Ve městě přibývá mrtvých. Po útoku Predátora na vetřelce dokonce dojde k požáru v elektrárně. Dallas se proto přidává k šerifovi a na Rickyeho popud se oba vydají do bazénu. Těla zde už nejsou, jen spousta krve. Rychle jedou pryč, je jim jasné, že tohle sami nezvládnou. Lidé jsou vyděšeni, protože zrůdy zahlédli nebo je viděli vraždit. Morales, Dalas, Ricky a další se vybaví zbraněmi a vysílačkou volají Národní gardu, která přijede do města. Poručík a jeho jednotka jsou však vetřelci likvidováni... Šerif Morales volá další posily. Plukovník Stevens jim říká, že je vyzvednou na náměstí, ale Kelly, která se ke skupině přidala s dcerou, se to zdá divné. Proč by měli lézt do středu příšer? Skupina se rozdělí. Dallas, Ricky, Jesse a Kelly spolu s dalšími odjíždějí k nemocnici, odkud se chtějí dostat pryč vrtulníkem. Morales a skupina lidí pokračují na náměstí. Dallas a ostatní dorazí k nemocnici, ale nejsou tu sami. Na místě jsou totiž nejen vetřelci, ale i Predátor... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (918)

Radyo 

všechny recenze uživatele

ZOO Hollywood přináší návštěvníkům komentované krmení vetřelců v několika různých pavilonech i časech! Na toto krmení ale raději neberte své děti, mohly by se snadno stát součástí živého programu! Konec hlášení v českém jazyce! ..... Co k tomuto (doufám že definitivně poslednímu) sequelu dodat více? Snad jen, že když se dva perou, tak třetí se nesměje, protože je spolu se čtvrtým, pátým, šestým, sedmým, (....) i třítisícímosmistýmsedmdesátým dávno mrtvý. Ano, smrt se tady prezentuje na mnoho způsobů, vesměs okoukaných jindy a jinde. A v kostce (nebo krychli) řečeno, to je to jediné (krom zběsilé šíleně nastříhané akce), co film nabízí. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brian Tyler: 1. Aliens Vs. Predator - Requiem - Brian Tyler ,2. Opening Titles ,3. Decimation Proclamation ,4. Requiem Epilogue ,5. National Guard Part 1 ,6. National Guard Part 2 ,7. Taking Sides ,8. Predicide ,9. Kelly Returns Home ,10. Coprocloakia ,11. Power Struggle ,12. Skinned And Hanged ,13. Down To Earth ,14. Predator Arrival ,15. Special Delivery ,16. Alien Awakening ,17. Striptease ,18. Buddy's New Buddy ,19. Searching The Poolhouse ,20. Gutless And Autosurgiosis , ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tak jsem asi před 10 lety (2010) tvrdil, že v té době už natočenou dvojku nedám. Nejenže první díl hodil logiku stranou, stejné to bylo i s atmosférou, vývojem postav či děje, a hlavně bylo leccos osekané pro lepší přístupnost. Jenže situace okolo koronavirové krize (2020) zapříčinila, že do kin producenti skoro nic kloudného nepouštějí, takže divák musí pátrat v minulosti. A občas na něj vyskočí i tahle kritizovaná mela dvou živočišných druhů. Letmo se seznámíme s hlavními lidskými hráči zapadlého městečka a jdeme na věc. Velmi rychle, protože se už první potvůrky sápají na obličeje nebohých obětí. A upřímně to není úplně zlé. Bratři Strauseové přispěchali s drzými citacemi toho nejlepšího z obou sérií, předložili svoji solidní průpravu ze své předchozí trikové práce na jiných velkých projektech a hlavně zostřili hrany. Neberou si servítky (mrtvé děti, zrození z těhotné ženy, napíchnutí blondýnky) a vlastně sympaticky spěchají kupředu. Celá technická stránka snímku je na solidní úrovni. Velkou škodou je místy mizerný střih a fakt, že v mnoha scénách (a není jich málo) je tma jako v pytli. Kdo nicméně opustí od bolestného srovnávání s Cameronem a spol., může být i spokojený. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Měl jsem s tím stejné problémy jako s prvním dílem - po pár minutách se dostavila nuda. Je to docela s podivem, protože se tu skoro neustále něco děje, vetřelci někoho vraždí, popřípadě se bijou s predátorem, ale je to natočeno tak neuvěřitelně sterilně a bez náboje, že se člověku až dělá smutno při představě, co z avpr mohlo být, kdyby... Kdyby akční scény byly přehledné, postavy pronášely smysluplnější dialogy (nebo víc takových jako "vláda lidem nelže"), mimozemské potvory byly alespoň chvílema celé vidět, nebo kdyby se zapracovalo na atmosféře - prostě kdyby to režíroval někdo jiný. Výsledný dojem je sice o nepatrný kousíček lepší než u prvního dílu, ale pořád žalostně slabý. AvP 3 do vesmíru a bez Strausů prosím... ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jistě nikdo nečeká žádné umělecké dílo, ale to k čemu slouží, plní na výbornou. Sice jsou tam opět záležitosti u kterých se divák tak akorát rozčílí, ale jinak se ani příliš nenudí. Zajímavé jsou přípomínky prvního dílu predátora některými podobnými situacemi a hudbou. A nakonec musím uznat, že je to opravdu nesrovnatelně lepší než jednička - AVP. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (31)

  • Buddy Benson (Kurt Max Runte) má ve filmu zbraň Remington 700 ráže .308 Winchester. (dc125)
  • Když se vojín O'Brien (Reiko Aylesworth) vrátí z mise domů, má na uniformě insignie 101. výsadkové divize Armády USA. Její uniforma je ale v provedení písečné MARPAT, což značí příslušnost k námořní pěchotě. (Guilemot)
  • Při odjezdu z místa obrněným transportérem je scéna velice podobná scéně z filmu Vetřelci (1986), kdy Ripleyová (Sigourney Weaver) taktéž odjíždí transportérem. Hraje i stejná hudba z filmu Vetřelci. (Horryx)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Avatar... a dál?

Avatar... a dál?

15.12.2009

k0C0UR už se s námi podělil o dojmy z londýnské světové premiéry, dnes (úterý 15. 12.) se koná novinářská projekce v Praze, takže během dne budou přibývat další komentáře. Uvidíme, jak budou… (více)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (více)

Reklama

Reklama