Reklama

Reklama

Z vesmíru přilétá na Zemi loď. V ní jsou nestvůry, které začnou hned útočit na lidi. Vždy se přisají na lidský obličej, nakladou vajíčka do těla a poté se z těla „vyklube“ ještě horší zrůda – vetřelec. Brzy nato přilétá další loď s vesmírným tvorem – Predátorem, z jehož lodi vetřelci uprchli. Predátor likviduje těla mrtvých lidí, které zabili vetřelci, ale zabije i policistu, který ho při tom viděl, a stáhne ho z kůže. Predátor má i výjimečnou schopnost – umí být prakticky neviditelný. Poté dál sleduje stopy vetřelců a likviduje jimi zanechané mrtvoly lidí. Podaří se mu vetřelce najít a některé i zabít. Ostatní však prchají do města, kde dál zabíjejí a množí se... Místní šerif Morales objeví zohavené tělo policisty. Je mu jasné, že se nejedná o normální vraždu. Do města se vrací z vězení šerifův přítel Dallas a vyhledá svého bratra Rickyho. Ten je zamilovaný do dívky Jesse, která chodí s Dalem, ale zrovna se s ním rozchází. Cítí, že ji Ricky miluje a tajně s ním večer navštíví místní bazén. Tam je překvapí naštvaný Dale se dvěma kamarády a dojde ke rvačce. Nejsou zde však sami. Napadne je vetřelec a dva chlapce zabije. Ricky, Jesse a Dale jen o kousek vyváznou živí... Ve městě přibývá mrtvých. Po útoku Predátora na vetřelce dokonce dojde k požáru v elektrárně. Dallas se proto přidává k šerifovi a na Rickyeho popud se oba vydají do bazénu. Těla zde už nejsou, jen spousta krve. Rychle jedou pryč, je jim jasné, že tohle sami nezvládnou. Lidé jsou vyděšeni, protože zrůdy zahlédli nebo je viděli vraždit. Morales, Dalas, Ricky a další se vybaví zbraněmi a vysílačkou volají Národní gardu, která přijede do města. Poručík a jeho jednotka jsou však vetřelci likvidováni... Šerif Morales volá další posily. Plukovník Stevens jim říká, že je vyzvednou na náměstí, ale Kelly, která se ke skupině přidala s dcerou, se to zdá divné. Proč by měli lézt do středu příšer? Skupina se rozdělí. Dallas, Ricky, Jesse a Kelly spolu s dalšími odjíždějí k nemocnici, odkud se chtějí dostat pryč vrtulníkem. Morales a skupina lidí pokračují na náměstí. Dallas a ostatní dorazí k nemocnici, ale nejsou tu sami. Na místě jsou totiž nejen vetřelci, ale i Predátor... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (917)

tron 

všechny recenze uživatele

„Mierte presne.“ – „Nehavarujte.“ Režijne debutujúci bratia sa poučili z chýb jednotky, takže dvojka je krvavá a hnusná, postavy majú psychológiu a Predátor je drsný hajzel a nie sympaťák zo susednej galaxie. Bohužiaľ, krvavosť nie je všetko (hoci je miestami hardcore, viď. scéna s nemocničným oddelením pre tehotné ženy, fakt ma prekvapilo, že to nechali v hotovom filme), Predátor si nedokáže vybudovať rešpekt ako u McTiernana a psychológia sa zasekla na základnej škole (dostane chlapec dievča? Naučí starší brat mladšieho zodpovednosti? Učeše si šerif ofinku?). Napriek hŕstke svetlých okamihov (pohľad na kurióznu planétu Predátorov, slávne mimozemské monštrá KONEČNE v klasickom lese Severnej Ameriky) je prvá polovica vražedná. Je totiž venovaná fádnym, totálne nezaujímavým postavám, prenášajúcim banálne dialógy. Ak tvorcovia čakali, že sa vcítim do ich kože a obľúbim si ich, potom je naivný. Druhá polovica je našťastie venovaná drastickej akcii. Tá miestami poteší, väčšinou ale otravne dopláca na neprehľadnosť. Odohráva sa totiž v noci, nefunguje elektrika, stále niekto svieti do kamery a do toho ako bonus prší. Často som vôbec nevidel (!!!), čo sa deje. Tvorcovia týmto nešťastným spôsobom asi potrebovali maskovať malý rozpočet, ale Spielberg a Scott to v Čeľustiach a Votrelcovi dokázali neporovnateľne rafinovanejšie (a pôsobivejšie). Množstvo odkazov (zvuky príšer, pani Yutani, hudba) a „prequel pocit“ (obrnený transportér, likvidácia mariňáckeho oddielu) zo začiatku poteší, časom sa ale z citovania stáva parazitovanie bez schopnosti pridať niečo nové, vlastné, svoje. Logiku radšej ani riešiť nebudem (Predátor starostlivo zázračnou kyselinou „vyparuje“ stopy po mimozemskej existencii a potom z kože stiahne chlapa a zavesí ho do koruny stromu, aby ho všetci našli). ()

imf 

všechny recenze uživatele

Dvě legendy po lobotomii. Strauseové mají nakoukáno, ale za kamerou se chovají jako fanoušci, nikoliv jako uvážliví režiséři. Film s přepálenou expozicí se tak smrskne na pár neinvenčních vykrádaček, spoustu hloupých dialogů a zástup promarněných šancí. Ve výsledku se může s jedničkou chytit za ruce a snožmo skočit ze skály. Tak aby obě "díla" svorně skončily v propadlišti dějin, kde na ně slušně vychovaný divák nemusí vzpomínat. A ten dovětek naznačující trojku? Brrr... ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brian Tyler: 1. Aliens Vs. Predator - Requiem - Brian Tyler ,2. Opening Titles ,3. Decimation Proclamation ,4. Requiem Epilogue ,5. National Guard Part 1 ,6. National Guard Part 2 ,7. Taking Sides ,8. Predicide ,9. Kelly Returns Home ,10. Coprocloakia ,11. Power Struggle ,12. Skinned And Hanged ,13. Down To Earth ,14. Predator Arrival ,15. Special Delivery ,16. Alien Awakening ,17. Striptease ,18. Buddy's New Buddy ,19. Searching The Poolhouse ,20. Gutless And Autosurgiosis , ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem, že toto pokračování by mohlo být "jen" o trochu méně kvalitnější, než Vetřelec vs Predátor. Mýlila jsem se. Bylo o dost. Občasná dějová nenávaznost a nelogičnost scén nebyla to nejhorší oproti neustálé tmě, vyskytující se po většinu filmu. Stejně jako oproti stále stejným, zbytečným a opakujícím se scénám, které začnou být po chvíli velmi nudnými a nezáživnými, přestanete se na ně soustředit, dialogy vnímáte jen na půl ucha a čekáte, kdy, případně s trochou zvědavosti, i jak film skončí a bídnému scénáři, jehož kvality se plně projeví zhruba v poslední půlhodině. "Proč zastavujeme?" - "Protože to nedává smysl. Vláda nám lhala." - "Nesmysl, vláda přece lidem nelže." ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Další lobotomie vetřelčí rasy, kterou tentokrát doprovází i dokonale špatné výkony pozemského obyvatelstva. Tvůrčí bratrská dvojice sice zaslouží respekt za to, že nic nerestartovala a poctivě začala tam, kde Anderson tak rozpačitě skončil, ale s výjimkou efektního predaliena nepotěší vůbec ničím. Vděčná herní a komiksová série tak zůstává filmově prokletá. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (31)

  • První rozhodnutí, které s určitostí padlo, bylo, že film bude mít vysoký Rating R. Producenti se totiž domnívali, že přílišná "měkkost" je jediný problém předchozího dílu. Důsledkem úmyslného zvýšení minimální věkové přístupnosti filmu byla například scéna, kdy se vetřelec vyklube z dítětě. (cariada)
  • Neproběhlo žádné promítání pro novináře, což není běžné. (cariada)
  • Natáčení probíhalo v Kanadě od 30. září 2006 do 20. května 2007. (Yardak)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Avatar... a dál?

Avatar... a dál?

15.12.2009

k0C0UR už se s námi podělil o dojmy z londýnské světové premiéry, dnes (úterý 15. 12.) se koná novinářská projekce v Praze, takže během dne budou přibývat další komentáře. Uvidíme, jak budou… (více)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (více)

Reklama

Reklama