Reklama

Reklama

Z vesmíru přilétá na Zemi loď. V ní jsou nestvůry, které začnou hned útočit na lidi. Vždy se přisají na lidský obličej, nakladou vajíčka do těla a poté se z těla „vyklube“ ještě horší zrůda – vetřelec. Brzy nato přilétá další loď s vesmírným tvorem – Predátorem, z jehož lodi vetřelci uprchli. Predátor likviduje těla mrtvých lidí, které zabili vetřelci, ale zabije i policistu, který ho při tom viděl, a stáhne ho z kůže. Predátor má i výjimečnou schopnost – umí být prakticky neviditelný. Poté dál sleduje stopy vetřelců a likviduje jimi zanechané mrtvoly lidí. Podaří se mu vetřelce najít a některé i zabít. Ostatní však prchají do města, kde dál zabíjejí a množí se... Místní šerif Morales objeví zohavené tělo policisty. Je mu jasné, že se nejedná o normální vraždu. Do města se vrací z vězení šerifův přítel Dallas a vyhledá svého bratra Rickyho. Ten je zamilovaný do dívky Jesse, která chodí s Dalem, ale zrovna se s ním rozchází. Cítí, že ji Ricky miluje a tajně s ním večer navštíví místní bazén. Tam je překvapí naštvaný Dale se dvěma kamarády a dojde ke rvačce. Nejsou zde však sami. Napadne je vetřelec a dva chlapce zabije. Ricky, Jesse a Dale jen o kousek vyváznou živí... Ve městě přibývá mrtvých. Po útoku Predátora na vetřelce dokonce dojde k požáru v elektrárně. Dallas se proto přidává k šerifovi a na Rickyeho popud se oba vydají do bazénu. Těla zde už nejsou, jen spousta krve. Rychle jedou pryč, je jim jasné, že tohle sami nezvládnou. Lidé jsou vyděšeni, protože zrůdy zahlédli nebo je viděli vraždit. Morales, Dalas, Ricky a další se vybaví zbraněmi a vysílačkou volají Národní gardu, která přijede do města. Poručík a jeho jednotka jsou však vetřelci likvidováni... Šerif Morales volá další posily. Plukovník Stevens jim říká, že je vyzvednou na náměstí, ale Kelly, která se ke skupině přidala s dcerou, se to zdá divné. Proč by měli lézt do středu příšer? Skupina se rozdělí. Dallas, Ricky, Jesse a Kelly spolu s dalšími odjíždějí k nemocnici, odkud se chtějí dostat pryč vrtulníkem. Morales a skupina lidí pokračují na náměstí. Dallas a ostatní dorazí k nemocnici, ale nejsou tu sami. Na místě jsou totiž nejen vetřelci, ale i Predátor... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (917)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Měl jsem s tím stejné problémy jako s prvním dílem - po pár minutách se dostavila nuda. Je to docela s podivem, protože se tu skoro neustále něco děje, vetřelci někoho vraždí, popřípadě se bijou s predátorem, ale je to natočeno tak neuvěřitelně sterilně a bez náboje, že se člověku až dělá smutno při představě, co z avpr mohlo být, kdyby... Kdyby akční scény byly přehledné, postavy pronášely smysluplnější dialogy (nebo víc takových jako "vláda lidem nelže"), mimozemské potvory byly alespoň chvílema celé vidět, nebo kdyby se zapracovalo na atmosféře - prostě kdyby to režíroval někdo jiný. Výsledný dojem je sice o nepatrný kousíček lepší než u prvního dílu, ale pořád žalostně slabý. AvP 3 do vesmíru a bez Strausů prosím... ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Je to mírně nadprůměrný akční sci-fi film, ve kterém se představí dvě naše oblíbené mimozemské postavy, kvalitativně zhruba na úrovni prvního dílu. Predátor stojí opět za pozornost. Jeho výbava a způsob boje, vypadají opravdu zajímavě a tato postava dodává filmu velikou jiskru. Škoda jen některých nočních scén, které jsou trochu nepřehledné a kazí tak divákovi jinak silný, hororový zážitek. Musím uznat, že chvílemi má film fakt slušnou atmosféru - a to se (obzvlášť v dnešní době) cení. Vypněte mozek a bavte se. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Pre daný film skvelý scenár. Síce bez nápadov a charakterizácie postáv, ale nabitý akciou a bez jediného nudného miesta. Čo z neho ale stvorili režiséri, je smutné. Neprehľadnosť a špatný strih akčných scén, z ktorých pozostáva 80% stopáže, evokuje DVDčkové céčko s Michaelom Paré. Obzvlášť pri strielačkách s armádou zostáva rozum stáť. Veľká škoda, pretože z tak zahustenej predlohy, slušných produkčných hodnôt a kultového zázemia sa dalo uvariť veľmi efektné béčko. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Zajímavej úvod, využít dítě? Hnus, ale budiž. Dobře působí ,,civilní“ prostředí. Les a město dávají ,,V α P“ nový prostor k realizaci a já se těšil. Bohužel z toho byla jen nenapínavá vyvražďovačka, ponořená do tmy. A také mne zajímalo, jak autoři vyřeší konec, protože přemnožení ,,V“ asi není v žádných krizových plánech. Zase nic! Scénárista se zbláznil a začal dělat idioty nejen z herců, ale i ze mne (příšery zůstaly ušetřeny). Trapácký keci (to musíte slyšet) a ,,operaci“ řídí ani nevím odkud jeden člověk. Nevylepší to ani hezký ,,P“ bičík (to musíte vidět). Takže: nikoho neodrazuji. Je tu pár zajímavých okamžiků, ale také dost stupidit. Rozběhnutý to nebylo špatně, nuda to nebyla. Bát se však vydejte raději do lesa nebo do jeskyně. Ale kdo by nechtěl vidět TY DVĚ MONSTRA znovu? ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Po velmi negativnich ohlasech velmi prijemne prekvapeni. AvP2 porazi jednicku ve vsech smerech. Konecne ukazana planeta predatoru, zabijeni zen, starych lidi i decek prispeje trochu k prozitku :-) skoda ze zhasly svetla, nejvetsi minus filmu je neprehlednost. Konec byl dobry. 7/10* 16.11.08: Po druhém zhlédnutí, nyní na nové televizi, ve Full HD a se zvýšenou viditelností přidávám jednu hvězdičku navíc a jako propadák mi AvP2 vůbec nepříjde... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (31)

  • Poprvé, kdy se vetřelec narodí z dítěte. (cariada)
  • Príbeh nerealizovaného tretieho pokračovania sa mal sústrediť na predátorskú technológiu získanou spoločnosťou Weyland-Yutani Corporation. Pomocou novej technológie by ľudia ovládli cestovanie hyperpriestorom. Koniec mal nadväzovať na prvý film o votrelcoch - Alien (1979). (Shakers)
  • Film během prvního víkendu vydělal něco málo přes 10 milionů dolarů, což je oproti jedničce propad na pouhou čtvrtinu. (BloodMax)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Avatar... a dál?

Avatar... a dál?

15.12.2009

k0C0UR už se s námi podělil o dojmy z londýnské světové premiéry, dnes (úterý 15. 12.) se koná novinářská projekce v Praze, takže během dne budou přibývat další komentáře. Uvidíme, jak budou… (více)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (více)

Reklama

Reklama