Reklama

Reklama

Z vesmíru přilétá na Zemi loď. V ní jsou nestvůry, které začnou hned útočit na lidi. Vždy se přisají na lidský obličej, nakladou vajíčka do těla a poté se z těla „vyklube“ ještě horší zrůda – vetřelec. Brzy nato přilétá další loď s vesmírným tvorem – Predátorem, z jehož lodi vetřelci uprchli. Predátor likviduje těla mrtvých lidí, které zabili vetřelci, ale zabije i policistu, který ho při tom viděl, a stáhne ho z kůže. Predátor má i výjimečnou schopnost – umí být prakticky neviditelný. Poté dál sleduje stopy vetřelců a likviduje jimi zanechané mrtvoly lidí. Podaří se mu vetřelce najít a některé i zabít. Ostatní však prchají do města, kde dál zabíjejí a množí se... Místní šerif Morales objeví zohavené tělo policisty. Je mu jasné, že se nejedná o normální vraždu. Do města se vrací z vězení šerifův přítel Dallas a vyhledá svého bratra Rickyho. Ten je zamilovaný do dívky Jesse, která chodí s Dalem, ale zrovna se s ním rozchází. Cítí, že ji Ricky miluje a tajně s ním večer navštíví místní bazén. Tam je překvapí naštvaný Dale se dvěma kamarády a dojde ke rvačce. Nejsou zde však sami. Napadne je vetřelec a dva chlapce zabije. Ricky, Jesse a Dale jen o kousek vyváznou živí... Ve městě přibývá mrtvých. Po útoku Predátora na vetřelce dokonce dojde k požáru v elektrárně. Dallas se proto přidává k šerifovi a na Rickyeho popud se oba vydají do bazénu. Těla zde už nejsou, jen spousta krve. Rychle jedou pryč, je jim jasné, že tohle sami nezvládnou. Lidé jsou vyděšeni, protože zrůdy zahlédli nebo je viděli vraždit. Morales, Dalas, Ricky a další se vybaví zbraněmi a vysílačkou volají Národní gardu, která přijede do města. Poručík a jeho jednotka jsou však vetřelci likvidováni... Šerif Morales volá další posily. Plukovník Stevens jim říká, že je vyzvednou na náměstí, ale Kelly, která se ke skupině přidala s dcerou, se to zdá divné. Proč by měli lézt do středu příšer? Skupina se rozdělí. Dallas, Ricky, Jesse a Kelly spolu s dalšími odjíždějí k nemocnici, odkud se chtějí dostat pryč vrtulníkem. Morales a skupina lidí pokračují na náměstí. Dallas a ostatní dorazí k nemocnici, ale nejsou tu sami. Na místě jsou totiž nejen vetřelci, ale i Predátor... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (917)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

H.R. Giger a Stan Winston vytvorili nezabudnuteľné monštrá.Sériu o Alienoch mám veľmi rád, každá jedna časť je iná a v každej sú skvelé nápady. S bodovaním je to asi nasledovne Alien : 95%, Aliens : 90%, Alien3 : 80% a Alien4 :60%...A čo Predátor? veľmi podobné... Predátor:85% a Predátor2 : 60%....Postava Aliena a aj Predátora je mi známa aj z comicsov a obe mám rád....Alien Vs. Predator : 40% bol už podstatne slabším filmom ako všetky predchádzajúce, ale ponúkol zaujímavú akciu a film ako celok sa dal dopozerať, aj keď bol veľmi debilný...Preto som bol zvedavý aj na film Aliens vs. Predator: Requiem. Jedná sa však o ešte slabší film ako prvý AvP. Film neobsahuje žiadne zaujímavé nápady, recikluje scény z predchádzajúcich sérií a to v oveľa slabšej forme ( jazda obrneným transportérom, votrelec vo vode, liečenie predátora atď...). Akcia je nezaujímavá a zle nasvietená. Vo vačšine prípadov vidieť len jedno veľké h-o-v-n-o. Zvuky sú otrasné, Votrelci vydávajú neustále jeden a ten istý zvuk kvičiaceho prasaťa a mňa z toho začala bolieť hlava. Efekty sú veľmi slabé a ani záverečná bitka nie je dobre nakrútená. Bratia na režisérskej stoličke neurobili svoju robotu dobre. Scenár je debilný a reči opäť priveľmi vážne. Ako paródia dobré , ale ako Akčný sci-fi horor píííííííííííííp, ech, radšej to už nechám tak. 1* za Aliena a Predátora, občas im vidno aspoň hlavu. 20% ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

O dosť zabavnejšie pokračovanie ako Andersonov pokus, hoci ťažko povedať, či aj lepší film. Oveľa viac ako v podstate plytký dej a nezaujímavé postavy ma vytáčala občasná neprehľadnosť akčných scén, lenže i tak je dvojka o dosť šťavnatejšia a vďaka nabitému soundtracku Briana Tylera funguje aj v slabších momentoch. A okrem toho, čo tam po nezaujímavých ľudských charakteroch, keď tu máme predátora Wolfa... ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem hledal nějakou záminku k většímu hodnocení, ale prostě jediný co se mě na filmu líbilo, byl predátoří zbrojní arzenal a jeho využití. Co říci o zbytku ? Asi takhle, když se sejde kluk s holkou říká se tomu rande, když se sejde idiocie s filmařským degenstvím říká se tomu Aliens vs. Predator: Requiem ! Colin Strause a Greg Strause by měli být obžalováni za hanobení rasy, národa a přesvědčení, přesněji řečeno za hanobení vetřelčí rasy, predátořího národa a divákova přesvědčení. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Co mi na téhle crossoverové sérii vadí nejvíce je fakt, že ze dvou ikon hororové sci-fi vytřískali tvůrci duši a zbyl pouze marketingový produkt. Načančaný a zabalený tak, aby přitáhnul masy, a vykastrovaný natolik, aby to bolelo všechny, které táhnou k sériím sebemenší sympatie. Straussové dokonale pochopili zadaný úkol, ale při koukání na jednotlivé díly nepochopili ani jeden. Takže se vezou na vlně citací (ponejvíce Camerona), které prokládají módními kličkami mezi hranicemi korektnosti (mrtvé děti i těhotné ženy, zajímavý kill-list). Výsledek je nechtěné béčko, kterému kraluje… Predátor. Jeho suverénní lovecké instinky baví stejnou měrou, jakou byli Vetřelci degradováni do rolí postradatelného hmyzu. Řekl bych, že děcka to pobaví, ale můj třináctiletý brácha zkonstatoval, že lepší by bylo zadaptovat hru, než vytvářet takovýhle… shit (dodal jsem). ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto neuvěřitelné zklamání ... Film mne chvílemi úplně štval tím, jak byl zasazen do neustálé tmy. Ano přítmí a šero do horroru a podobných žánrů patří, ale co tady tvůrci předvedli, to bylo něco neskutečného!! A to jsem se naschvál na film díval v noci na velké TV a stejně jsem asi tak ze 30% vůbec nevěděl a nevím, co se tam dělo, kdo se s kým řezal atd. Tenhle nešvar srazil můj požitek z filmu téměř na bod mrazu a tam ho přikoval navíc ještě otřesný scénář, otřesné herecké výkony (nevyžaduju v těchto filmech kdovíjaké výkony, ale to co někteří herci předváděli mi připomínalo trashe z let 70. ...). Nepochopitelné řešení osobnách záležitostí jednotlivých postav v první polovině filmu, i když to na děj a výsledek nemělo vůbec žádný vliv. Zmatená akce, obstojné triky a gore ... které to ale rozhodně nezachránily. Opravdu mě je líto, jak chudák Predátor dopadl ... zvlášť když jsem den před tím sledoval původní první díl od McTiernana, abych svojí přítelkyni ukázal, jaký úžasný horror to je ... No moc se jí to nelíbilo, ještě, že jsem jí nepustil tohle ... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (31)

  • Neproběhlo žádné promítání pro novináře, což není běžné. (cariada)
  • V původní verzi scénáře, měla být divákům poprvé představena domovská planeta vetřelců. Dokonce vznikly i nákresy. Nakonec ale z nápadu sešlo. (cariada)
  • Napriek tomu, že druhý diel Alien vs. Predator v kinách moc veľký úspech neslávil, štúdio uvažovalo aj o záverečnom treťom dieli, znovu pod režijným dohľadom bratov Strauseových. (Shakers)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Avatar... a dál?

Avatar... a dál?

15.12.2009

k0C0UR už se s námi podělil o dojmy z londýnské světové premiéry, dnes (úterý 15. 12.) se koná novinářská projekce v Praze, takže během dne budou přibývat další komentáře. Uvidíme, jak budou… (více)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (více)

Reklama

Reklama