Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po rozpadu svého manželství se Elizabeth (Phoebe Cates) vrací domů k matce. Musí se vyrovnat s traumatickým rozvodem a ztrátou zaměstnání, a proto si vzpomene na imaginárního přítele z dětství, FREDA (Rik Mayall), a přivolá ho zpět. FRED okamžitě obrátí její život vzhůru nohama. V komickém chaosu a zmatku, který FRED kolem ní pernamentně vytváří, se Elizabeth zoufale snaží získat zpět manžela a vrátit svůj život zpátky do normálu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

Cival 

všechny recenze uživatele

Totální úchylárna o Škaredým Fredovi, kterej kazí život dvacetiletý kočce. Ideálně absurdní zábava pro videoparty s přebytkem trávy a tvrdých lihovin. Ale jako film úchylná tragédie. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No docela jsem se tesil a vysledek je spis trapas. Napad na imaginarniho kamarada z detstvi, kterej se vraci v dospelosti, aby udelal poradnej bordel, mel docela solidni komedialni potencial. Problem je, ze se tvurci nemohli rozhodnout, co to vlastne toci, jesli totalne uchylackou komedii a nebo nejakej dojak. Vetsinu casu to je uchylarna, jenze pak sem vzdycky tvurci prcnout nakej udobrovaci nebo dojemnej moment, kterej se sem nehodi. Druhej a zasadnejsi problem je ale v ty uchylacky komedii, to totiz nefunguje, jasne, obcas sem se zasmal, ale vetsinu casu to je fakt traparna. Problem je, ze ackoliv je Mayall fakt desna drzka, cely to tak trochu pripomina Masku nebo Beetlejuice, pricemz ani jednomu to nesaha ani po podrazku u bot a misto aby byl Mayall vtipnej, tak je spis otravnej. Nepomuzou mu ani triky, protoze trikovy zabery se silne nepovedli. Ale jako obcas se nejakej ten dobrej forek najde, takze 3*. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Fred je dobrej blázen. Nejvíc mě pobavil s pavučinou. :D Jinak film není až tak srandovní, hlavně díky Líze, která se snaží zachránit své manželství a to snažení se jeví až příliš tragicky. To taky není zrovna vhodný příběh pro děti. Rip Frede... ()

dr.horrible odpad!

všechny recenze uživatele

Túto "komédiu" som pozeral len kvôli Phoebe, ale nestálo to zato. Mayall bol až znervózňujúco trápny a celé to nemalo hlavu, ani pätu. Tá téma ako vážny film možno, ako komédia určite nie. Nie takto. Sračka na n-tú. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Tento film hodnotím spíše z nostalgie, když jsem na něm byl v devadesátkách v kině,tak mě fakt bavily naschvály, kterými si imaginární přítel Fred utahoval ze svého okolí. Jako pro mě druhořadý tam vidím příběh nešťastné Elizabeth, která se za každou cenu snaží získat zpět svůj minulý život a to včetně manžela, což nedokáže její stále nezbedný přítel pochopit, protože si myslí, že je furt malá holka a tak neví, kdy přestat dělat skopičiny. Na tu dobu, kdy to bylo natočený si myslím, že to byla celkem psina a do dnešní doby je to celkem dobrá crazy komedie s úchvatnými držkami, které dokáže překonat snad už jen Jim Carrey v jeho ujetých filmech se skvěle pitvořeným ksichtem. Za pobavení, ale i za nostalgii dávám 90%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když to jelo v kině, šli jsme na to dva dny po sobě, protože nám to přišlo jako děsná prdel. Ale to mi bylo skoro o třicet let méně. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Výborný, výborný námet. Ale fungoval by výborne, ak by sa vymenil režisér, vyvážila romantická, dramatická a komediálna stránka filmu, preobsadili herecký predstavitelia ( aj napriek tomu, že Phoebe Cates je nekonečne krásna aj v babičkiných šatách s ponožkami a Carrie Fisher je herecky najdospelejšia zo všetkých ) a zaplatila lepšia triková spoločnosť. Možno toho chem veľa, ale podľa mňa ináč to ani nejde. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je to sice strašná kravina, která je místy i dost trapná, ale jinak to chvílemi bylo tak dementní, že mě to prostě pobavilo a taky to překvapivě nějak funguje, má to hlavu a patu a dokonce se za tou vší šíleností skrývá docela dobře vymyšlená vážná zápletka. Nápad samotný je fajn a právě kvůli němu jsem se na to podíval, ale popravdě jsem stejně čekal, že bude víc rozvedený. Stejně tak ta přítomnost imaginárního kamaráda v dospělosti zde spíš působí, jako kdyby Elizabeth byla normálně schizofrenní. A možná by nebyli na škodu ani lepší herci a vyváženější humor. Podruhé si to už asi nepustím, ale vůbec mi to nepřišlo špatné. Je hromada horších a trapnějších komedií... Slabé 3* ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Fred byl naprosto příšerný a štval mě pokaždé, kdy se ukázal. Celkově děj nebyl žádná sláva, nenadchne, ale ani tak úplně neurazí. Ale nápad na imaginárního kamaráda, co se ukáže i v dospělosti, byl dobrý, ale moc se to nepovedlo. Jednou (vidět) a dost, Frede! ()

mab 

všechny recenze uživatele

Většinu toho, co mne napadlo po shlédnutí tohoto filmu už zde zaznělo od těch, co dali filmu jednu hvězdu. Nemohu, než ohodnotit stejně. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to někdy v jedenácti a zřejmě jsem se bavil. Ale to je také asi jediná věková skupina, která film může ocenit. Pro dospělé je to hloupé a hysterické. A možná zpráva, že děti „zlobí“ protože jim není věnována pozornost, se ztratí v něčem, co v podstatě vypadá jako poruchy chování. V mém věku jsem prostě na straně té matky. Jako je super, že otec má respektující výchovu. Hádá, že on tu spoušť nikdy uklízet nemusel. No a pro děti a vlastně jakékoli věkové skupiny je velmi cringe ten fetiš dívat se ženám mezi nohy a komentovat to. On ostatně už ten fakt, že imaginární kamarádi dětí, co s nimi sdílí ložnice… jsou dospělí "skřítci"… ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Je to sice úchylárna, ale mě se ten film docela líbil. Poprvé jsem ho viděla asi tak v pubertě a tenkrát se mi líbil. Dneska je to pro mě spíše nostalgie, ale klidně se na film podívám znovu. ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

Zelená potvora (a není to Hulk) provádí šílenosti v tomhle naprosto ujetým filmu, kde vládne chaos a zmatek, ale rozhodně to má daleko ke komičnosti. Toho zeleného imaginárního kamaráda máte po pár minutách dost a jen budete přemýšlet, jak byste mu mohli fyzicky ublížit :) ()

Reklama

Reklama