Reklama

Reklama

Grace už není

Trailer

John Cusack se nedokáže vyrovnat se smrtí manželky a svým dcerám to říct také neumí...  Stanley Phillips je hrdý americký vlastenec a otec dvou dcer, jejichž maminka jako členka amerických ozbrojených sil byla nedávno povolána ke službě v Iráku. Režisér James C. Strouse se rozhodl ukázat život na americkém malém městě, když jeden z členů rodiny bojuje se zbraní v ruce na druhém konci světa. Překrásně poetický snímek umocněný procítěným výkonem Johna Cusacka, jenž vždy dokázal vystihnout patos svých hrdinů, ale v tomto snímku dosáhl prozatímního hereckého vrcholu. Režisér Strouse ve svém debutu nabízí divákům emocionálně nabitý film s pečlivě komponovanými záběry, hlubokou lidskou procítěností a jasným politickým vyzněním. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

freddy 

všechny recenze uživatele

John Cusack je mým nejoblíbenějším hercem. A díky tomuto filmu jsem si jen potvrdil a znovu jsem se přesvědčil, jak vynikajícím a kvalitním hercem John Cusack je. Jedná se totiž o další excelentní a perfektní výkon tohoto herce, který jako představitel hlavní role celý film úžasně táhne a za pomoci velmi dobrých hereckých výkonů dvou mladých hereček, které zde ztvárňují dcery hlavního hrdiny, se z tohoto filmu stává film dokonalý, kterému nemám co vytknout. Co se týče námětu a tématu tohoto filmu, tak celý film je velice dramatický, velice vážný, ale v určitých chvílích i mírně odlehčený. Je to vlastně taková trochu netradiční road movie, kdy otec chce napřed svým dcerám dopřát nějaký úžasný a pohodový zážitek, aby potom informace, že jejich matka padla ve válce v Iráku, pro dívky nebyla tak šokující. A tak je vezme na cestu do zábavního parku kdesi na Floridě, přičemž s nimi zažívá různé situace. Dobrý nápad bylo i setkání hlavního hrdiny a jeho dcer se svým bratrem, který to také trochu odlehčil. Prostě tenhle film i přes své smutné téma působí velice sympaticky a opravdu se díky kvalitním hereckým výkonům jedná o dokonalý film, kterému z mého pohledu nic nechybí a který se musí líbit téměř každému. Jistě, někdo v tom filmu může vidět jen nátlak na divákovy city, tedy citové vydírání. A já nepopírám, že skutečně určitý citový nátlak tam je, ale nepovažuji to za nijak výrazný nátlak na city, vše je to jaksi v přijatelné normě. Já v tom zkrátka vidím kvalitní film, který se může pochlubit kvalitními hereckými výkony a dobrým námětem. Z mé strany je to tedy za pět hvězdiček a určitě si tento film pustím ještě vícekrát. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Velmi citlivy a pekny pribeh o otcovi a dvoch dcerach, ktori stratia nezastupitelnu cast ich rodiny a zivota. John Cusack ako obycajny otec zdrveny stratou milovanej osoby, ktory nevie najst vhodny sposob ako oznamit svojim detom ich stratu, neprehrava, hra citlivo a podla mna predvadza svoj zivotny vykon. Cusack vsak nedominuje, ale svoj priestor prenechava aj dceram, najma tej starsej, ktora sa svojej ulohy zhostila skutocne skvele. Rezia nie je nijak invecna, avsak v tomto pripade sa drzanie pri zemi vyplatilo a v spojitosti s Eastwoodovou hudbou sa sice podarilo natocit pribeh, akych sa na svete odohravaju tisice, ale sposobom, ktory nie je iritujuci a prehnane patrioticky (viem si velmi dobre predstavit, kam sa to vsetko mohlo strhnut), ale je uprimne citlivy. Platna nasich kin preplnene hovadinami, vsak tento film zrejme nikdy nenavstivi. Skoda ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Jsou lidé, kterým, když zemře někdo milovaný, stále a rádi hovoří o tom co bylo, co prožívali a podobně a pak jsou ti, kteří jsou jako Stanley a k těm patřím i já. Vůbec pro mě nebylo těžké vcítit se do takového člověka a se vším všudy ho chápat. John Cusack nepatří zrovna mezi mé vyhledávané herce, ale tady hrál otce dvou roztomilých dětí opravdu tak, že jsem mu ten smutek a ten vnitřní zásek bezvýhradně věřila. Jeho telefonní hovory a chvíle na pláži ve mně vzbudily notnou dávku empatie. Clint už jen proložil tyhle smutné životní okamžiky velmi vhodnou hudbou. Myslím, že je Grace Is Gone dost podceňovaný, škoda, já ho určitě doporučuji. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Do určité míry se to dá vnímat jako útěk od tragédie či snaha připravit své děti na chvíli, kdy budou muset tragickou zprávu o smrti své matky přijmout. Ve finále je to vlastně obojím. Otec mi zpočátku lezl na nervy, ale jak Sucack postopně do své role nořil, dokázal jsem ho pochopit a v závěru jsem musel zatleskat. Možná to byl v jeho podání dosud nejlepší výkon. Sympatické byly i představitelky obou dcer. Závěrečný doják, který prostě musel přijít, na mě zapůsobil tak, jak měl. Na mě možná až příliš poetické, ale i tak se mi film líbil. 65% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rozmyslam, ci vie John cusack hrat - mozna ze jo a mozna ze ne. Kazdopadne od Con Airu 1997 uz uplynul nejaky ten piatok, a ten herec sa hodne trapi. Reclaim 2014 som povazoval za aspon slusny priemer, tu na ide uz o podpriemer, s planymi dialogmi, kulisami. REziser James C. Strouse bude asi pekny amater, len sa u filmu stale zauca . 20 % ()

Galerie (19)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Každý umírá, ne každý žije

Každý umírá, ne každý žije

26.06.2006

Od chvíle, kdy Američani zaútočili ve jménu svobody uběhlo už docela dost vody a proto začínají američtí filmaři reflektovat na události. Například John Cusack zrovna nedávno dokončil jeden takový a… (více)

Reklama

Reklama