Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zia to má těžké: nechala ho přítelkyně, rodiče mu nerozumějí a – no jo, zrovna spáchal sebevraždu a teď žije „na onom světě“. Je to svět plný podřadné práce, sešlých barů, bývalých přítelkyň a nefungující dopravy. Jen co se v něm Zia octne, získá dva nové přátele: mazaného rockera ruského původu s podivným šarmem a inteligentní sexy naivku, která chce dokázat, že je tady omylem. V rozpadávajícím se oranžovém kombíku, který drží pohromadě pouze díky lepicí pásce, vyrazí společně na cestu, kde potkají neodolatelného Knellera (Tom Waits), který je provede poslední verzí Utopie. Film plný nečekaných zázraků a absurdního humoru ukazuje, jak je lidský život ve skutečnosti vzácný a nepředvídatelný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Nesmírně pohodový, originální a nápaditý film pro víkendové pobavení, těžící hlavně z výborných výkonů tří hlavním představitelů, kde se mi nejvíce líbil Eugene, jeho pohodový styl a intonace byly famozní! Ale asi půl hodinu před koncem s těmi malými zázraky a LVV a dalšími opravdu už moc nadnesenými věcmi se mi trošičku zhoršil pohled, ale pořád dávám čtyři hvězdičky za originální podání sebevražedné smrti... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Milej, pohodovej film na docela zajímavý téma, kdy se lidi po sebevraždě dostanou do špinavýho světa bez úsměvu a tam v podstatě normálně žijou dál. Jinak se ale jedná hlavně o road movie, ale ne nějak komediální, jen prostě milý a pohodový, což je hlavně zásluha, sice více či méně neznámých, ale za to fakt suprových herců v čele se sympaťákem Fugitem, rozkošnou Sossamon a správně ujetým rusákem Eugenem, kterýho hraje Shea Whigham. Sice sem se nějak extrémě nebavil, ale Wristcutters si mě prostě dokázalo získat jinak. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc teda nechapu tak vysoky hodnoceni, film pusobi vcelku lacine, coz by ale nevadilo, i pres to to je natoceny docela pekne, problem je, ze ta pocatecni (a zajimava) myslenka se behem 20 minut rozmelni a nakonec je uplne jedno, ze to je nakej svet sebevrahu. Milej, pohodovej a podobne? Ani omylem, pouze ne moc zazivny napul road-movie s neco malo vtipkama a tradicne klisoidnim koncem. Aspon, ze herci jsou celkem sympaticky a Sossamon sexy. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

zasněná romantická road movie ze světa plného sebevrahů - jen si tak pomalu plyne, v podstatě se tam nic neděje, konec se dá vytušit pěkně dlouho dopředu a jediným vizuálním lákadlem se dá nazvat Shannyn Sossamon. Nicméně i tak se jedná o moc příjemný, trochu Gilliamovsky ulítlý, výlet do světa, kde se nikdo neumí usmívat. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho jsem váhal mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami a to jsem chtěl v jednu chvíli dát pět. Atmosféra světa dobrovolně odcházejících ze života není snad magická, ale je rozhodně velmi originální a taková nějaká uvěřitelná. Temnější a smutnější svět vykreslený ve filmu v sobě dobře vyvažuje smutek a prázdnou bezvýchodnost s jistou, pro náš svět (nebo námi záměrně uspořádaný život?) málo běžnou mírou volnosti, protože copak si vás nakonec po smrti ještě někdo dovolí buzerovat? - Je to přece na vás, jak si svůj život, který vám již nepatří, uspořádáte a když se vám do něj vkrádají zvláštní věci a malý zázraky, nikomu do toho nic není.. :-). Z mixu prázdnoty, volnosti a smutku se na vás vykulí velmi netradiční road movie, která nabere grády po příchodu výborné Shannyn Sossamon, pro mne jednoznačně nejlepší postavy filmu. Jak už ale zde psali mnozí, poslední zhruba čtvrtina filmu se malinko vydává jinam a ani mě moc nesedla. Sebevrazi - Love story by si úplně vystačili s oním světem a něčím trochu okořeněným pocitovým otevřeným koncem - tak trochu až "racionální" ladění úplného závěru možná potěší ty z nás, co to mají rádi alespoň nějak srovnané (a pak asi taky milovníky červené knihovny, kteří se k tomuhle filmu dostali nešťastnou náhodou), ale melancholickým snílkům dá pecku mezi oči. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Vyobrazenie postavy ruského hudobníka Eugena je inšpirované spevákom skupiny Gogol Bordello Eugenom Hutzom. Pár songov od tejto skupiny je možné si vo filme vypočuť. (toi-toi)
  • V záverečnej scéne je možné počuť skladbu “Szomorú Vasárnap“ (“Ponurá nedeľa“) od maďarského skladateľa Rezső Seressa. Táto skladba sa po celom svete preslávila ako hymna samovrahov. (Astaroth666)
  • Pieseň, čo zaznie v prvej scéne "Dead and Lovely" naspieval Tom Waits. Tento herec a príležitostný muzikant vo filme rovnako stvárnil postavu Knellera. (Filip258)

Reklama

Reklama