Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stojíš sám v aréně, kde začíná boj dobra se zlem
Mladý DD je prostě cool. Je svým vlastním pánem a ví, co chce – nebo to alespoň dosud věděl. Nemá nejmenší tušen, že boj mezi dobrem a zlem začal a on stojí uprostřed arény. Pokud chce svůj boj v aréně přežít, musí rozluštit hádanku. Její řešení ho buďto zničí, nebo dá nový život. Bouře je výpravný sci-fi thriller, který vás nenechá vydechnout (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

Jossie 

všechny recenze uživatele

On to je takový zvláštní mix mezi sci-fi, fantasy, počítačovou hrou a psychothrillerem, že to je vlastně ve výsledku hodně zajímavé a určitě to nenudí, protože pořád čekáte, co bude dál. I když pravda, konec mě dost překvapil a tvůrci nám dali jasně najevo, že se u toho dost bavili. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mohl být pro Švédsko totéž, co Noční Hlídka pro Rusko, kdyby se za každou cenu nesnažil do tecnicky dobře zvládnutého filmu nacpat myšlenku, která potěší leda tak zaryté intelektuály. Každopádně asi nejde o to, že by mi myšlenka samotná vadila, ale takhle zpětně vůbec nechápu její důvod. Obzvlášť, když snímek v první půlhodině překvapí slušnou akcí a nádherně temnou atmosférou. No co už, místy dobrá akce, skvělý výkon Jonase Karlssona a absence nudy docela stačí. Od "morality o tom, že před svými činy člověk neuteče" bych čekala rozhodně míň. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Vizuálně působivý chaos který potěší, pobaví, nenudí. Škoda jen toho kýčovitého, závěrečného moralizování. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

lehké zklamání, dost se to tu psalo o tom že je to mix noční hlídky, kterou miluju, bohužel. Ten film je dost zmatený, a ne moc zábavný. ()

Pejpr odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už ledacos... Pro mě naprosto nepochopitelný snímek, který ve mě vyvolával řadu otázek, např. Kdo to je?, kde je?, proč tam je?, co tam dělá?, proč to dělá?, a kdo je zas tohle?. A ani na jednu (!!!) z těchto otázek jsem nedostal odpověď. Hrůza! ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Docela slušná akce, možná záměrně chudší výprava (koneckonců, tohle není americký, ale švédský film a thriller nebo fantasy přece nemusí být vždycky jen vypulírované a co nejeefektnější), ale tu nahrazují sem tam dobré nápady a vizuálně se mi líbilo převedení "reality" do komixu, nebo vykreslení atmosféry pustého městečka. Ke konci ale byly dialogy příliš vysvětlující, polopatické a některé scény půsbily přepjatě_____. KOUSEK DĚJE - podle mne o DD bojují chladný muž Lhostejnost, která dosud v jeho životě převládala s trochu mateřsky působící ženou Soucítění, která chce, aby DD zase začal něco cítit. Boj uvnitř DD hlavy se přenese do vnějšího světa. A Soucítění nakonec zvítězi. Lhostejnost se rozplyne, když ji DD odvrhne a ona sama pocítí nenávist . Soucítění přestane být vidět ve vnějším světě, když ho DD konečně sám pocítí a tedy vstřebá. Dobro jakože zvítězilo, přesto DD pravděpodobně čeká trest, ne za to, z čeho ho obviňují, ale kvůli tomu, co udělal v minulosti. Koneckonců - ne doslova, ale přesto, vzal život minimálně dvěma lidem. Akční, temná a mysteriozní variace na téma, že zlo plodí další zlo. /15. 5: 11./ ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vizuálně extrémně pohledná a dějově hodně zajímavá scifárna, která se ale bohužel postupně změní v... v co vlastně? První půle je na pět a nemůžu jí nic vytknout, leda jen nesympatického a samolibého frajírka v hlavní roli. Ale kvůli svým osobním antipatiím bych s hodnocením dolů nešel, protože se mi to fakt moc moc líbilo. Chvílemi comicsový a chvílemi téměř mysteriózní styl, chvílemi jakoby variace na matrixovské téma nebo na nějakou PC hru... Ale v půlce začne děj pateticky moralizovat a najednou je to celé úplně o něčem jiném. Nejde totiž o nic menšího, než o lidské svědomí, o vinu a odpuštění, o boj dobra se zlem... no prostě sci-fi příběh jde do kopru a skončí to jako rádoby produchovnělá fantasy s nenápadně křesťanskou patinou (i když jistá zrzavá strážná kung-fu-andělka byla moc pěkná). Ale objektivně a s odstupem nějakého času to vůbec není tak hrozný film, jak by se teď podle mých řečí mohlo zdát, jen po té slibné první části se zkrátka cítím trochu podvedený a zklamaný. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Mám rád, když hlavní hrdina "čte" svůj příběh, je pak spousta místa pro černý humor. Promise je hezký jméno a DD bude mít problém...tak může začít cesta do minulosti Donnyho Davidssona podle komiksu "STORM". Co může udělat člověk s tím, co nikdy neměl? A poučení? !!! JelenovipivoneleJ !!! Fortsättning följer.....Pokračování příště. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

MFFKV - spousta lidí ten film celkem kritizovala, protože ho nepochopili - nechápu:) Mě Bouře zaujala nejvíc z celého festivalu, takový správně ponurý film. A podívala bych se znovu. ()

Palvinie 

všechny recenze uživatele

Celý film je o zamýšlení. Jsme ve hře, comixu, realitě? Kdo je ten chlap s divnými zuby? A co ta zrzka? Proč se to všechno vlastně stalo a co to má společného s tou bouří, která přišla a zase odešla? Tvůrci nás obdařili i otevřeným koncem. Pro některé zmatek, pro jiné zcela nepochopitelný snímek, pro další ztráta času... Pro mě zážitek. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Moderní klipové pojetí v komiksovo-herních mantinelech nešťastně klame tělem (ale snadno se z něj poskládávají efektní trailery), protože z podstaty dostáváme "syrové severské drama" předkládající "svár anděla s ďáblem" o "integritu duše" hlavní postavy. Tedy možná. Asi. V uvozovkách. Bohužel je mysteriózní myšlenka podána tím nejhroznějším způsobem, kdy jsem (i kvůli všem těm "nesmyslným, ale cool" urban fantasy elementům) permanentně netušil, která bije. A to mě otravovalo i nudilo zároveň. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem nic moc neočekával a také se mi žádného valného zážitku nedostalo. Podobenství s Noční hlídkou tu je avšak s nižším rozpočtem a v komornějším stylu. Přesto bych Bouři pochválil za vcelku odsépavé tempo, které nijak nenudí a chvílemi jsem se do ději i trošku ponořil. Dokonce mohu s klidem v duši říct, že se mi Bouře líbila více jak výše zmińovaná Noční hlídka. Souhlasím s Mata, také se mi líbila více druhá půle. ()

murderbird 

všechny recenze uživatele

tři, čtyři, nebo snad dvě hvězdičky? všichni se snaží, vypadá to ostatně docela pěkně...ale comics by se asi četl líp. ještě, že režisér v závěru nezapomněl na soba. ()

El Loco 

všechny recenze uživatele

Spočiatku zaujímavé švédske dielko, viditeľne inšpirované hlavne Bekmambetovom, ktoré sa po sľubnom štarte mení na neuveriteľne chaotický prepletenec Nočnej hliadky, Matrixu a 28 Days Later, ktorý však nemá ANI HLAVU ANI PÄTU...Storm sa snaží vyzerať veľmi štýlovo a originálne, avšak absolútne na to nemá...Režiséri Marlind a Stein sa majú ešte čo učiť... ()

Mata 

všechny recenze uživatele

Mám opačný pohled na tuhle věc než předchoyí. První půlka, ač plná akce, mne dost nebavila. Koukalo se na to hezky ale to je vše. Ale ve chvíli, kdy se chlapci snažili "natlačit" tam myšlenku, mne film začal hodně bavit. Uznávám, možná vše moc polopatické, možná moc schématické, ale mně to k tomu comixu sedí. A ty "reálné" brutality byli v pěkném kontrastu s vykonstruovanými "brutalitami" comixových postav. ()

Reklama

Reklama