Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sherry Swansonová, která byla závislá na drogách a spáchala loupež, se vrací z vězení. Přímočará mladá žena se snaží zařadit do běžného života. Naváže kontakt s bratrem Bobbym, který vychovává její dceru Alexis. S holčičkou, na níž jí velmi záleží, se pokouší obnovit normální vztahy. Nějakou dobu se zdá, že prolomí nedůvěru okolí a dodrží své předsevzetí fungovat jako zodpovědná matka. Úspěšně abstinuje a získá místo vychovatelky malých dětí... Zmatená Alexis však vyrůstá pod vlivem bratrovy manželky Lynn, která na Sherry žárlí. Odcizení dívenky s její skutečnou matkou se prohlubuje. Sherry, jež se mezitím spřátelí s drsným sympaťákem, propadne beznaději a znovu sáhne po drogách... Příběh byl podle autorčiných slov inspirován reálným osudem její kamarádky z dětství. Snímek Sherrybaby, natočený v lokalitách New Jersey, se opírá o přesvědčivý výkon Maggie Gyllenhaalové v titulní roli a prozrazuje autorčinu dokumentaristickou zkušenost. Ilustruje mechanismy návratu delikventů do standardní společnosti a je rovněž obecnější úvahou o mladých lidech, kteří v životě selhali a snaží se o nápravu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Některé filmy stojí na představiteli hlavní role. V tomhle případě je to představitelka. Maggie Gyllenhaal je skvělou herečkou, kterou mám osobně velmi rád, mimochodem i proto, že to není žádná z amerických krásek, ale prostě pěkná ženská. Ve filmu "Sherrybaby" nám navíc své přednosti ukázala v celé své kráse, a to jak přednosti herecké, tak přednosti fyzické. Herečtí kolegové jí zde nesahají ani po kotníky, na ni je upřena pozornost a ona dělá všechno, aby tuto pozornost ustála. Daří se jí to, její role je celkem dobře napsaná. Což je také tak nějak jediná role. Jsou zde motivy, které jsou naznačené, všechny jen proto, aby bylo vidět, jak může člověk padat na dno, co všechno mu v tom pomáhá. Těch vlivů je neskutečně mnoho a Sherry se setkala s velkým množstvím. Drogy, přátelé, kteří se na vás vykašlou, otec, který si rád sáhne, když nikdo zrovna není kolem, no a nakonec i ona sama, která si myslí, že je středem vesmíru, že se všechno musí dít tak, aby to bylo v její prospěch. Neděje se tak a ona se s tím jen těžko vyrovnává. Především pak s tím, že nevychovává svou dceru, která už jí ani neříká mami, ale Sherry. Jejími rodiči jsou teď Sherryin bratr a jeho manželka. Snaží se s dcerou sblížit, ale je to komplikované. Její postavě se dá jen těžko fandit, ale Maggie má přece jen něco v sobě, co vás úplně neodradí. Když už se s ní trochu sblížíte, film najednou končí. Krátká stopáž je sice hezká, ale tady se končí v tom nejzajímavějším. Je to škoda, pár minut navíc by tomu slušelo. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/12/sherrybaby-lets-dance-unesena.html ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chudák Maggie Gyllenhaal. Ti se s ní tady vůbec neserou. Jde to s ní z kopce a člověk se občas diví, že na to má ještě nervy. Taky proto je zajímavý sledovat právě tenhle film. Průser je ale ve chvíli, kdy s filmem naloží příšerně se táhnoucí nuda a Maggie už nebude tak zajímavá jako ze začátku. V tu chvíli se totiž objeví Danny Trejo, člověk čeká nějakýho drogovýho dealera, co tam bude házet nadávky po každym, včetně chudince Maggie. Jenže on se z něj vyklube takový roztomilý tatík, který se zrovna ze závislosti vyléčil a bude pro milou Maggie vrba. Kdybych mohl, tak bych do komentáře napsal, že tenhle film je ten nejobyčejnější film, který jsem za hodně dlouhou dobu viděl. Ještě jedno procento dolů, a bude to uplně přesný. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Není to nic světobornýho, ale musím uznat, že mě to bavilo a to tak, že moc. Vždy jsem měl rád filmy ze světa drog a úpadku, ale tento vyzněl jinak, mateřsky. Navíc Maggie Gyllenhaal je moje oblíbená herečka a když se ta její role hned ze začátku tak rozjela, že ukázala i svoje tělo, tak se mi ten film ani nemůže nelíbit. Danny Trejo ukázal, jak umí hrát i klaďase a sedlo mu to. Fakt jedna z jeho nejlepších rolí. Celkově ten příběh ke konci spíše vysychá, ale tak do poloviny a možná i dál je nasycen dobrým příběhem a navlhlej sexuchtivou Maggie. A to za 4 hvězdy stojí. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že námety o ľuďoch čo v živote niečo nepekne spackali a teraz sa pokúšajú ďalej žiť mám rád. Nemám problém vžiť sa do kože hrdinov. Sherrybaby je fajn, ale je škoda, že dej veľmi nenapreduje. Sherry vyjde von z basy, pokúša sa dostať naspäť do správnych koľají a...to je asi tak všetko. Iste, vyplýva to z povahy hlavnej hrdinky, ale premyslenejší dramatický oblúk by filmu neuškodil. Je predovšetkým zásluhou výbornej Maggie Gyllenhaal, že nešikovná hrdinka sa vám nesprotiví. Aj ostatní sú veľmi dobrí (hádam až na trošku čudného Dannyho Treja) a vo filme je roztrúsených pár výborne odohratých momentov (napríklad spoločný obed). Takže vcelku fajn film, ktorý má dobrú atmosféru, ale nič objavné neočakávať. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Film Sherrybaby mě zaujal svou absolutní bezprostředností... Trochu mi to stylem připomíná filmy skupiny Dogma, u nichž se mi líbí určitá syrovost a nevyumělkovanost. Myslím, že tento filmeček je klasický adept na nezávislé americké filmové léto a k tomuto období je jako dělaný, přestože v něm jde o náročná životní dilemata. Maggie Gyllenhaal opět potvrdila své herecké kvality. Celkově mi film přišel soudržný a uvěřitelný. A jestli se někomu vlekl, tak možná jen proto, že se tak vleče život...:-) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Ryan Simpkins (Alexis Parksová) přišla při natáčení o čtyři zuby. (ČSFD)

Reklama

Reklama