Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou příběhu, který připomíná rané filmy Bressonovy a Wendersovy, je mladík Sebastien (hraje ho Georges Babluani). S vidinou, že si vydělá spoustu peněz, vstoupí do podivného světa za zavřenými dveřmi, který připomíná noční můru a kde se hraje ještě podivnější hra o život. „Často se mi vracejí vzpomínky z dětství,“ říká režisér. „Zafixované obrazy jsou jako paprsky světla protínající temnotu. Jsou vždy nejasně přítomné, ale když se pokouším znovu objevit jejich panenskou kvalitu, postrádám přitom pocit nevinnosti z dětství.“ Originální černobílý snímek ve stylu „film noir“ je pozoruhodnou výpovědí o lidech, jejich aroganci, zlobě i strachu. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Xeelee

Xeelee (hodnocení, recenze)

$$$ Remake asi bude v barvě, co? Nedokážu si představit, že by někdo natočil v Hollywoodu čb film. Jsem na to zvědavej. Tenhle film by bez čb kamery nefungoval. Stojí na ní atmosféra snímku a děj je dost předvídatelnej. Možná Babluani zapracuje na scénáři a trošku ho vylepší. $$$

Perfo

Perfo (hodnocení, recenze)

liborek_: No právě, tohle je výborný a přetáčet to? Podle mě jde o finance. Natočit to znovu se známějšíma hercema a rozšířit myšlenku. Jako to udělal Haneke se svými Funny games.

liborek_

liborek_ (hodnocení, recenze)

Perfo: Kroutil jsem nad tím hlavou úplně stejně... Pochopil bych, kdyby režisér s tím filmem byl naprosto ale naprosto nespokojený a chtěl ho natočit znovu a lépe... Ale to zřejmě nebude tento případ :-)) Cinká to... :)

Perfo

Perfo (hodnocení, recenze)

liborek_: nechápu, jak si někdo může udělat remake svého vlastního filmu. Proč dělat něco znova, když to neni třeba. Že by prachy, když ta americká produkce?

liborek_

liborek_ (hodnocení, recenze)

Na rok 2010 se připravuje americký remake. Bude ho opět režírovat Géla Babluani...

Reklama

Reklama