Reklama

Reklama

Kevin Sorbo (TV seriál “Herkules”) se představuje v hlavní roli pokračování veleúspěšného akčního filmu Kráčející skála o hrdinovi, který ve svém rodném městě bere spravedlnost do svých rukou. Nick (Sorbo) se vrací do svého rodiště poté, co jeho otec a místní šerif v jedné osobě za nevyjasněných okolností zahynul při automobilové nehodě. Brzy odhaluje, že přívětivé místo, které si pamatuje z dob svého dětství, je teď ovládáno násilnickým gangem. Gangsteři zastrašují místní obyvatele a nevybíravými metodami je nutí k odprodeji jejich majetku. S pomocí agenta FBI a několika starých přátel se Nick stává novým šerifem, který udělá vše pro to, aby gang a jeho brutálního šéfa zničil a ve městě znovu nastolil pořádek. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (60)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zas takovej průser to není. Je pravda, že první hodinu se nic neděje, akorát tam hraje country. Potom se to, ale docela rozjede. Kevin Sorbo začne rajtovat na koni a oddělávat zloduchy brokovkou. Kvalit Rocka samozřejmě nedosahuje, ale není to úplnej debil. Já se docela slušně pobavil. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Ještě horší, než jsme čekali, chtělo by se říct. Kevin Sorbo se zas jednou vrátil na můj přehrávač, ale ani vzpomínky na Hercula tohohle borce nezachrání. Narozdíl od The Rocka totiž neuzvedne ani pitomou fošnu, takže musí dávat grázlům přes čenich pomocí brokovnice. To ale není ani z poloviny tak"cool", jak by mohlo být. Režisér navíc vyhodí tři čtvrtiny rozpočtu hned po pěti minutách blbě natočeným výbuchem, což zapříčiní brození se ve stupidních dialozích, které nejsou ani prokládány rozbitou hlavou a už vůbec ne zlomeninou. Trapné, nudné, zbytečné, pekelné. Trojka bude zřejmě totální "náser". ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj keď sa celý film len trefne zviezol na názve a teda aj úspechu jednotky, celkom sa to dopozerať dalo. Scenár je vyšablónovaný podobne ako Rockova verzia, no s podstatne slabším akčným rádiusom, pomalosťou, pointou a coolovosťou. Sorbo tiež nie je dokonalá náhrada, aj keď nejaká tá charizma a snaha sa podarila. No jednoducho tele spracovanie je vidno od prvého momentu. Ale myslím, odpad! je dosť krutý. 35%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný akčný thriller, ktorý je nepriamym pokračovaním vydarenej jednotky. Má veľmi dobrý príbeh o bývalom príslušníkovi ozbrojených síl, ktorý sa vráti do svojho rodného mestečka na pohreb svojho otca, šerifa, ale zistí, že v meste vládne vplyvný gang podporovaný najvyššími miestami, ktorým ide o získanie pozemkov, čo sa mužovi samozrejme nepáči a tak prijme úlohu šerifa, aby spolu s priateľmi dal všetko do poriadku a urobil z mestečka opäť príjemné miesto pre život. Spracovanie nie je najhoršie, ale nie som s ním až tak moc spokojný. Na film sa síce dá bez problémov pozerať, za čo môže aj krátka dĺžka, ale problém je, že sa tu väčšinu času nič dôležité nedeje a tým dôležitým prvkom je venovaný len malý priestor. Film sa rozbehne až v záverečnej dvadsaťminútovke, ktorá je aj najlepšou časťou filmu, ale tiež to nie je nič, čo by stálo za pochvalu. Akcie je tu veľmi málo a aj tá je iba pozerateľná. Za celú prvú hodinu sa tu nájde prakticky len jeden súboj, ktorý je navyše aj krátky a nudný, až záver je akčnejší a pár ľudí v ňom aj umrie, ale stále to nie je nič, čo by mohlo akčného fanúšika zaujať. Herecké obsadenie ma moc nezaujalo, Kevin Sorbo síce nie je najhorší, ale chýba mu potrebná charizma a v akcii mu to vôbec nejde, čo je pre tento typ filmu dosť problém, jedine medzi záporákmi sa nájdu aspoň asi dve postavy, ktoré trochu zaujmú. Réžia je veľmi slabá a podobne je na tom aj technická stránka, je tu zlá kamera, nepáči sa mi strih, lacný vizuál, aj medzi videofilmami výrazný podpriemer. Mám slabosť pre tento typ príbehov v akčnom žánri, preto aj Kráčajúca skala 2 na ten priemer stačí, ale inak už nemá čo ponúknuť. Objektívna kvalita filmu- 42%, film sa páči mne na 54%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

The Rock mi tu chybal, nic slavne to nie je, jednotka bola o dost lepsia, ale zase ani take hrozne to nie je. Je to stale o tom istom, zlych zlocincov treba potrestat a tentokrat im kosti zlame Kevin Sorbo. Sice x-krat videne, ale stale ma to bavi. Suhlasim so Superperom. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Plně se ztotožňuji s názorem Superpera. Je fakt, že začátku se nic moc neděje, až na to country, ale pak se s toho vyklube docela slušný akční film. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvá časť "Walking Tall" sa mi ani trocha nepáčila. No a pokračovanie sa nesie presne v tom istom duchu. Návrat strateného syna do rodného mestečka, aby tam zjednal poriadok s bandou miestnych buranov. Ale predsa len je to lepšie ako úvodný film. Najmä preto, že došlo ku zmene v obsadení hlavnej úlohy. Nesympatický wrestler The Rock bol nahradený omnoho skúsenejším Kevinom Sorbom. Totálne akčné béčko. ** ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Největší chyba Kráčející skály 2 je jednoznačně v tom, že se snaží hrát si na akční film, i když jím očividně není. Sorbo je sice sympaťák, ale je to přece jen MODEL a ne akční hrdina!!! Za celou dobu taky rozbije držku jen asi třem lidem, plus další dva oddělá brokovkou, což je na akční film sakra málo a po téhle stránce ho strčí do kapsy kdejaká blbá neměcká detektivka. Sorbově "akční (ne)schopnosti" se bohužel musela podřídit i jinak velmi slušná režie, která v bitkách totálně padá na hubu a připomíná spíš videoklip Backstreet boys. Ve zbytku děje se toho zase až tak moc zádadního nestane, většinou jen někdo na někoho dělá ramena a i když je hlavní záporák docela slušný, nemusel by zrovna vypadat jako by včera vylezl ze střední školy. Kevin Sorbo si konečně našel nějaké to místo na život ve filmovém průmyslu a kdo ví, třeba se nám z něj stane nový král "direct to video" filmů. Jenom už prosím ne s žádnou další Kráčející skálou! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

The Rocka nemůže jen tak někdo nahradit. Kevin Sorbo hrál opravdu dobře, je zde dost soubojů a i přestřelek. Příběh je ale staršně základný až někdy nudný, což je chyba, ale byla ve filmu nuda, když už má film celkem krátkou stopáž. Místama je fakt nuda. A i záporáci nejsou nejlepší. Na jedno podívání to bohatě stačí. Hodnotím na 43% = ** ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s prvním dílem zde mám obrovský problém. The Rock měl určité charizma. Kevin Sorbo nemá nic. Je to prostě herec, který nemá co nabídnout. Něco podobného by se dalo říct o režisérovi, který moc talentu nepobral, a tak docela spolehlivě pohřbil slibně se rozvíjející projekt. Už tehdy jsem tomu dal odpad. Bojím se jen pomyslet, jak bych to hodnotil dnes. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Připomínalo mi to ty starý vidlácký “komedie” s Eastwoodem, akorát, že se to ani nesnaží být vtipný, ale je to vyloženě bláto od hlíny. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kevin Sorbo místo The Rocka, už to samo o sobě svědčí o úrovni tohoto snímku. Opět jsme v malém městečku, kde mají rádi country, a když místní grázlíkové zabijí místního hodného poldu, Kevin se konečně naštve a začne jít jednomu za druhým po krku, aby při tom řešil ještě svůj milostný problém. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Není tam ale mě se to hodně slušně líbilo, herecky výborné až překvapivě a samotný příběh nese slušnou akční podívanou. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

pro mě až milé překvapení.Už jen hereckého obsazení sem se vylekal a tak nějak sem tušil,že film bude jen marná snaha napodobit,pro mě velice vydařený,první díl.Avšak podoba zde není až tak okopírovaná,vubec neurazí,navíc Sorbo jako hlavní hrdina bavil vic než sem čekal.Rozhodně to pro mě nebylo zklamání. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Mno, ono jen těžko od tohoto kousku čekat zázraky. Příběh se dá jakžtakž snést a když se do něj vžijete a pokusíte se nevnímat tu všudypřítomnou country, tak to zas taková hrůza není. Kevin Sorbo se taky docela snaží a navíc poslední půlhodinka taky stála za to. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, když, když si prostě chcete pustit něco totálně nenáročnýho? I tak ale určitě hledáte něco, co má potenciál zabavit. I když v tomto případě spíš pobavit. Je to totiž tak strašně pitomě idiotský, že budete nevěřícně kroutit hlavou, jak se může ta nebo ta postava zachovat. No jenže...je tam Kevin Sorbo. A můžete mě posílat kam chcete, ale Sorbo je pro mě prostě ta samá kategorie co Dudikoff. Všechno tak nějak špatně a přesto ho prostě beru. Respektive oba. Takže nakonec. Jedna za název, jedna za to, že se na to dalo koukat a jedna za Sorba. 60 procent. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Katastrofa na pohladanie. Kedze Dwayne Johnson z jednicky uz nemal zajem tocit dalsie zbytocne pokracovania, podarilo sa reziserovi splasit akusi hrozu, ktora sa vola Kevin Sorbo na tocenie Walking Tall 2. Pochopitelne, reziser Tripp Reed ani Sorbo nevideli talent ani z rychliku, tak fakt nechapem, ako sa im to vlastne podarilo natocit. Pre mna doteraz zahada. No nic to, dejova linia, to je tuna ciste sci-fi, a atmosfera sa nekona. No a kedze scenar musi niekto napisat, a najblizsie miestu tocenia bola pomocna osobitna skola, tak jeden jej absolvent s Downovym syndromom sa cinil. No a vysledkom bol tento film. 5 % ()

Související novinky

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

20.10.2007

Dnes tu máme dva hrdiny, kterým se neradno stavět do cesty, protože by vás nejspíš naporcovali na malé kousíčky. Ten první svými vysouvacími adamantiovými drápy, druhý pečlivě nabroušeným mečem. U… (více)

Hudba dostane na zadek...

Hudba dostane na zadek...

09.07.2006

Nezničitelný vicekrál béčkových akčňáků Steven Seagal je zpátky v úplně jiném řemesle, než jsme u něj zvyklí. Pistoli a pěsti zaměnil za kytaru a mikrofon. Z bijce Seagala se stal bluesman Seagal.… (více)

Reklama

Reklama