Reklama

Reklama

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

  • Slovensko Kozí príbeh - Povesti starej Prahy (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Veselý příběh vypráví o Kubovi a jeho neustále žvanící Koze, kteří přivážejí vejce na stavbu Karlova mostu. Láska k městské dívce Máce zavede Kubu až k práci na legendárním Staroměstském orloji. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy. Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si "Kozí příběh" - první český 3D animovaný film - vydobyl pověst filmu se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Film byl nominován nza výtvarný počin i na prestižní filmovou cenu "Český lev". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (655)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Nejsem zklamán, protože mé očekávání nebylo nikterak veliké. Animace je hodně zvláštní, chvílemi přemýšlíte, jestli je to opravdu ve 3D. Výkony "herců" neoslní. Vidíme věčně ožralou kozu, která vlastně ani neví, jestli je zvíře, nebo lidská bytost. Alespoň mě to tak připadalo. Ještě mě zaujala ta dívka s těma svýma dvěma kozama:-) Schovala mezi ně skoro všechno:-) Příběh by potřeboval více promyslet. Docela se povedl dabing. Kladně hodnotím poměrně krátkou stopáž. Přemýšlím, pro které publikum byl film točen. Myslím si, že děti by se asi nudili. Ale zase na druhou stranu si nedovedu moc představit, jak se dívají dospěláci nad 40 let. Takže když to shrnu, tak je snímek určen pro mládež:-) Když běží závěrečné titulky, tak nejdou vůbec přečíst, že by to šlo jen s 3D brýlemi:-) Ta melodie se povedla. Celkově tedy filmu dávám 40%, ale už nikdy nechci vidět 3D kozu:-) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

První český 3D film... Co k tomu říci.... Animace byly podivné a i když v tom byl asi i částečný záměr autorů, nemohl jsem se zbavit dojmu, že za aktuálním zpracováním animací ve světě (roku 2008) se belháme o holi... Příběh sám je podivný, dabing mi také úplně nesedl. Nepochopil jsem ani prapodivnou zakřivenou architekturu. Týnský chrám, který se svými věžemi tvořil V byl velmi podivný a i když ve středověku jistě byla spousta staveb křivých, ztvárnění Staromáku jako by vypadlo z oka opilcova.... Nevím, mně to celé nějak nesedlo a to ani jako čistokrevnému pražákovi, který v mládí bydlel kousek od Staromáku. Jedno ozubené kolečko z orloje za snahu. * ()

Reklama

Payushka 

všechny recenze uživatele

Ono to popravde neni az tak hrozne...Treba pan Mefistofeles mi byl velice sympaticky :) Ale film byl celkove hrozne rozpolceny. Nevedel, jestli je pohadkou s radoby-vtipnou kozou, nebo animovanym snimkem, ktery je holt plny koz, ozralych zvirat a predevsim - lasky (och). Z toho vseho nakonec vysla nejlip animace, ktera mi na ceske pomery prijde opravdu slusna. A ta chlupata cerna vec, co neustale pobihala po ulickach Prahy, byla taky nice. Uz vim, co chci k Vanocum. ()

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

NOC PLNÁ FILMŮ. KOZÍ PŘÍBĚH - POVĚSTI STARÉ PRAHY není jenom jeden z nejhorších českých "filmů", jaké kdy vznikly, ale jeden z nejhorších vůbec. Co ten "film" má za žánr? Komu že je určen? O čem že to je? Proč na sebe nenavazují scény? Z jakého důvod jsou naprosto otřesné postsynchrony, nejednotná stylizace osmdesátkově křečovité animace bez propracovaného pozadí a nehodící se hudba spolu s nedodělanými zvukovými efekty? Kde to jsme, že veškerý nevtip "filmu" je založen na urážlivému postoji vůči ženám a výsměchu obžerské církve? Existuje přitom spoustu alespoň vtipných věcí (například hořící sirotčinec) či méně bolestivějších (prudké nárazy hlavy do zdi) a odpornějších (pojídání vlastních výkalů a zvratků) než KOZÍ PŘÍBĚH. Po projekci jsem neměl slov a zhluboka jsem "to" vydýchával (což Renton může potvrdit), přičemž jeden klad bych viděl: níž už klesnout nejde. Věřím, že to bude trilogie, animovaná trilogie. KAMEŇÁK taky byl. P.S. Odpad dávám proto, že zde nižší hodnocení není. P.P.S. Děkuji české "kinematografii", že mě prostřednictvím VY NÁM TAKY, ŠÉFE! přesvědčila o tom, že níž klesnout jde. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jak už tu někdo podotkl - strohá animace z období "sto let za opicema" je v případě Kozího příběhu tím nejmenším problémem. Mnohem víc mi scházely opravdu vydařené vtipy, jakákoliv dějová kostra a alespoň jeden moment překvapení. Film vypadá jako kdyby na něm Tománek makal na zaprášené 486ce, všudypřítomné kozy (nejde jen o Lábusovu otravnou variaci na shrekovského Oslíka) mi vnukly myšlenku, že si pan režisér kompenzuje pár nenaplněných snů z dětství a atmosféra? Ta by fungovala v případě, kdyby se každých deset minut neměnil feeling filmu podle toho, jak se to hodí "paní náhodě". Doporučuji přibalit s sebou při cestě do kina pár plechovek piva a možná se budete bavit. Pokud se ale chystáte prožít Pověsti staré Prahy s hrdlem na suchu, raději zkuste vymyslet zábavnější (či alespoň) koukatelnější alternativu. Pusťte si třeba Macha a Šebestovou. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Film se skládá z 950 záběrů a je v něm použito více než 100 animovatelných ovladačů, se kterými může animátor manipulovat. [Zdroj: Film o filmu] (zdeny99)
  • První projekce filmu byla už 2. srpna 2008 na letní filmové škole v Uherském Hradišti. První český 3D počítačově animovaný film se tehdy promítal bez finálního zvukového mixu, bez ruchů a bez některých dalších důležitých dokončovaných prací. (Roby)
  • Kat Jan Mydlář se narodil roku 1572, čili více než 200 let po době, kdy se odehrává příběh filmu. (rockboy)

Související novinky

Koza nostra

Koza nostra

13.07.2006

Animovaných filmů není nikdy dost... Ne, znovu. Kvalitních animovaných filmů není nikdy dost a tím spíš, když se jedná o naše animované filmy, ve kterých jde hlavně o příběh, a až na dalším místě o… (více)

Reklama

Reklama