Reklama

Reklama

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

  • Slovensko Kozí príbeh - Povesti starej Prahy (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Veselý příběh vypráví o Kubovi a jeho neustále žvanící Koze, kteří přivážejí vejce na stavbu Karlova mostu. Láska k městské dívce Máce zavede Kubu až k práci na legendárním Staroměstském orloji. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy. Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si "Kozí příběh" - první český 3D animovaný film - vydobyl pověst filmu se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Film byl nominován nza výtvarný počin i na prestižní filmovou cenu "Český lev". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (656)

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

NOC PLNÁ FILMŮ. KOZÍ PŘÍBĚH - POVĚSTI STARÉ PRAHY není jenom jeden z nejhorších českých "filmů", jaké kdy vznikly, ale jeden z nejhorších vůbec. Co ten "film" má za žánr? Komu že je určen? O čem že to je? Proč na sebe nenavazují scény? Z jakého důvod jsou naprosto otřesné postsynchrony, nejednotná stylizace osmdesátkově křečovité animace bez propracovaného pozadí a nehodící se hudba spolu s nedodělanými zvukovými efekty? Kde to jsme, že veškerý nevtip "filmu" je založen na urážlivému postoji vůči ženám a výsměchu obžerské církve? Existuje přitom spoustu alespoň vtipných věcí (například hořící sirotčinec) či méně bolestivějších (prudké nárazy hlavy do zdi) a odpornějších (pojídání vlastních výkalů a zvratků) než KOZÍ PŘÍBĚH. Po projekci jsem neměl slov a zhluboka jsem "to" vydýchával (což Renton může potvrdit), přičemž jeden klad bych viděl: níž už klesnout nejde. Věřím, že to bude trilogie, animovaná trilogie. KAMEŇÁK taky byl. P.S. Odpad dávám proto, že zde nižší hodnocení není. P.P.S. Děkuji české "kinematografii", že mě prostřednictvím VY NÁM TAKY, ŠÉFE! přesvědčila o tom, že níž klesnout jde. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběh je teda hrůza osobně, ale grafika zase až tak hrozná nebyla. Rozhodně jsem i v Amerických 3D animácích viděl horší, to teda určitě, a že tohle dělalo pár nadšenců z Prahy, proč ne, jen to nemuseli tolik přehánět s tím, aby chytli co nejširší objem diváků. Nedokázali si totiž podle mě rozdělit, pro koho to bude určený. No i když to bych přeháněl, každopádně pro dětičky tohle určitě být nemůže, je to až moc ujeté a sexistické. Na druhou stranu já se u toho zasmál, párkrát, a to mě dost mrzelo. Rozhodně ten příběh měl na víc. Ale co čekat od české 3D animované pohádky, to radši opět ty hrané, ale upřímně ty tři hvězdičky tomu dám. Ta snaha se cení, už jenom proto, že ten tým byl stokrát menší než v Americe jakýkoliv, co tvoří 3D filmy, a hlavně s tisíckrát menšími zkušenostmi. Podle mě i tak dokázali zázraky a ty se musí ocenit. Škoda jen, že když už do něčeho takového šli a dělali to takovou dobu, že to neudělali pořádně. Nechci hanit grafiku, ta se mi kupodivu líbila. Spíše mě mrzel ten příběh. Mohl být daleko lepší, když už takhle dřeli. Naopak dabing samotný byl v pohodě, a kostra příběhu taky nebyla marná, taková ta klasika, co víc čekat, ale ten obsah...ten obsah. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvý český celovečerný 3D film. Bohužiaľ nemal som možnosť ho vidieť v tomto modernom formáte. Pozrel som si ho na klasickom LCD. Takže som prišiel o jeden rozmer. No nebol som sklamaný. "Kozí príbeh" ma zaujal najmä výraznými, netradičnými animáciami a scénarom. Jeho prostredníctvom som si ujasnil zopár starých pražských povestí. Na druhej strane je tam však aj viacero vecí s ktorými som nebol spokojný. Tak v prvom rade, tá Koza bola hodne nechutná, miestami to zaváňalo až miernou zoofíliou. Ale nepáčili sa mi napríklad ani hlasy postavičiek. Tie mi prišli vyložene odfláknuté. *** ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Technicky nakonec ne až tak zoufalé (i když místy přeci jen ano), většinou prostě spíše jen silně podprůměrné, na druhou stranu třeba postavy mistra Hanuše, nebo studenta Matěje jsou bez nadsázky světové. Hlavním problémem filmu je ale absolutní nekonzistentnost prakticky čehokoliv. Děje, humoru, stylizace, postě všeho, hřebíčkem do rakveje pak v podstatě neexistující finále. Největším kladem je tak nakonec chlupatá koule s jazykem, protože je alespoň správně dada... ()

HellFire odpad!

všechny recenze uživatele

Jan Tománek je prostě úchyl s velmi sporným smyslem pro filmařinu. Vydávat tuhle slátaninu za film je velká drzost a ještě větší drzost je pustit ji do éteru. Veselá pohádka pro děti, ve které ženské s obrovskými prsy vesele skotačí kolem starých nechutných páprdů a podivně vymodelovaných postaviček a celé to zastřešuje sexuální humor pro dospělé. Vrchol nevkusu. Nejhorší na tom všem je, že měl úspěch. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Film v českých kinech zhlédlo téměř 350 000 diváků, prodalo se více než 33 000 jeho kopií na DVD a Blu-ray nosičích a byl přeložen do přibližně dvaceti cizích jazyků. (JoranProvenzano)
  • Rozpočet snímku se vyšplhal na 35 milionů korun. (Roby)
  • Ve filmu se vyskytuje několik historických nepřesností. Doba vlády Karla IV. skončila roku 1378, pražský oroj je poprvé zmiňován až v roce 1410. (rockboy)

Související novinky

Koza nostra

Koza nostra

13.07.2006

Animovaných filmů není nikdy dost... Ne, znovu. Kvalitních animovaných filmů není nikdy dost a tím spíš, když se jedná o naše animované filmy, ve kterých jde hlavně o příběh, a až na dalším místě o… (více)

Reklama

Reklama