Reklama

Reklama

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

  • Slovensko Kozí príbeh - Povesti starej Prahy (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Veselý příběh vypráví o Kubovi a jeho neustále žvanící Koze, kteří přivážejí vejce na stavbu Karlova mostu. Láska k městské dívce Máce zavede Kubu až k práci na legendárním Staroměstském orloji. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy. Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si "Kozí příběh" - první český 3D animovaný film - vydobyl pověst filmu se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Film byl nominován nza výtvarný počin i na prestižní filmovou cenu "Český lev". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (656)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 3/10 Děj 2/10 Hudba 8/10 Animace 4/10/// +řekl bych docela zdařilí dabing, hudební stránka je povedená -nuda, nezaujalo mě to, nebavilo mě to, je to temné, není to zábavné, příběh, nějak jsem nepochytil o co tvůrcům šlo/// Čecháček by klidně tvůrcům nadsazoval a hájil je. Což vo to, ono ani low end grafika ještě neznamená špatnou hratelnost. Jenže když se to nedá hrát a je to k uzoufání nezáživné, pak nepomůže nic, než uninstall. Tady jsem si přál aby to už skončilo, usínal jsem u toho a vůbec jsem docela otráven./// Celkem 37%/// ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

"Dnešní generace je jiná". Touto vetou režisér pri poprojekčnej debate kamufloval miernu bezradnosť z toho, že sám nevie pre koho je vlastne Kozí príbeh určený. Neviem to ani ja, v rozpakoch boli aj diváci, ktorí si odpoveď prehadzovali ako horúci zemiak. Čo ale viem, že odmietam aby podobný typ filmu, maskovaný za náučnú pohádku pověstí Pražkých vychovával moje dieťa. Pustili by ste ho vy na niečo, kde je polovicu stopáže na plátne opitá(ý) Koza? Koza nechávajúca zo seba dojiť alkoholové mlieko (ktoré ide na dračku)? Alebo Koza balená(ý) prostitútkou s veľkými kozami (joke), či Kozu ležiacu v posteli a oblizujúcu svojeho miznúceho priateľa? Nebodaj Kozu pobehujúcu v ženských šatách s hlávkovými šalátmi miesto pŕs? Nehovoriac o romantike na šibenici, či v rakvi sa bozkávajúcich kostlivcov. Jednoducho štýl, ktorým sa snaží Kozí príběh oslovovať publikum mi v kontexte zaujímavej témy príde odporný. Samotné povesti sú zväčša nedokončené, mnohokrát len naznačené, príbeh je neučesaný a evidentne bol plácany dodatočne (ako vata k prevažne trápnym gagom). Český pokus shrekoidnú antirozprávku, ktorá nemá sympatického antihrdinu, ale nesympatického nehrdinu + hafo záporných postáv, ktoré robia zlobu bez potrestania. Film bez mozgu a bez srdca, ktorý určite nepôsobí dojmom, že na ňom niekto strávil 6 rokov života, ale skôr akoby ho zbúchal americký producent, ktorý si u kávy a sušienky prečítal dvojriadkový popis povestí. A to mi príde koniec koncov, ako najväčšia tragédia. Od 90-tych rokov idú české pohádky dolu vodou, ale teraz dostávajú kopanec medzi nohy s oceľovou kanadou na ktorej je napísane: "první celovečerní 3D animovaný film ve východní Evropě a Čechách". Gratulujem, ale ak tvorcovia po tomto fiasku nepochopia, že tudy cesta nevede, bude to cesta do p...ekla. P.S. Hodnotím s ohľadom na to, že išlo testovaciu projekciu na LFŠ 2008 t.j. chýbajúce rendery, ruchy, postavy, nedoladené farby, adt. je to jedno. Technická nedokonalosť je v tomto prípade naozaj ten najmenší problém. 15% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Napriek vysokým nekvalitám nedokážem tento film aspoň trošku neoceniť. Videl som ho viackrát a myslím, že má pár dobrých momentov a pár dobre stvárnených historických okamihov. Jediné čo nechápem je, prečo je ten film s kozou, prečo sa nesnažili ísť viac realistickejšie v oblasti príbehu a prečo tu máme človeka, čo upísal dušu Satanovi za bohatstvo. Neposúva to príbeh nikam a je to skôr hlúpe než vtipné alebo zaujímavé. Oceňujem snahu našich susedov o ich prvý počítačovo animovaný film, nie je to absolútna katastrofa, ale rozhodne to nie je žiadny super film. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Technicky nakonec ne až tak zoufalé (i když místy přeci jen ano), většinou prostě spíše jen silně podprůměrné, na druhou stranu třeba postavy mistra Hanuše, nebo studenta Matěje jsou bez nadsázky světové. Hlavním problémem filmu je ale absolutní nekonzistentnost prakticky čehokoliv. Děje, humoru, stylizace, postě všeho, hřebíčkem do rakveje pak v podstatě neexistující finále. Největším kladem je tak nakonec chlupatá koule s jazykem, protože je alespoň správně dada... ()

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

NOC PLNÁ FILMŮ. KOZÍ PŘÍBĚH - POVĚSTI STARÉ PRAHY není jenom jeden z nejhorších českých "filmů", jaké kdy vznikly, ale jeden z nejhorších vůbec. Co ten "film" má za žánr? Komu že je určen? O čem že to je? Proč na sebe nenavazují scény? Z jakého důvod jsou naprosto otřesné postsynchrony, nejednotná stylizace osmdesátkově křečovité animace bez propracovaného pozadí a nehodící se hudba spolu s nedodělanými zvukovými efekty? Kde to jsme, že veškerý nevtip "filmu" je založen na urážlivému postoji vůči ženám a výsměchu obžerské církve? Existuje přitom spoustu alespoň vtipných věcí (například hořící sirotčinec) či méně bolestivějších (prudké nárazy hlavy do zdi) a odpornějších (pojídání vlastních výkalů a zvratků) než KOZÍ PŘÍBĚH. Po projekci jsem neměl slov a zhluboka jsem "to" vydýchával (což Renton může potvrdit), přičemž jeden klad bych viděl: níž už klesnout nejde. Věřím, že to bude trilogie, animovaná trilogie. KAMEŇÁK taky byl. P.S. Odpad dávám proto, že zde nižší hodnocení není. P.P.S. Děkuji české "kinematografii", že mě prostřednictvím VY NÁM TAKY, ŠÉFE! přesvědčila o tom, že níž klesnout jde. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Jediná socha, která se objevila ve 14. století na Karlově mostě, byl dřevěný křìž. Kamenné sochy světců se začaly objevovat až během baroka. (rockboy)
  • Film získal roku 2010 hlavní cenu na mezinárodním filmovém festivalu pro děti a mládež Nueva Mirada v Buenos Aires v kategorii nejlepší celovečerní animovaný film pro mládež. (JoranProvenzano)
  • Režisér, scénárista a kameranam v jedné osobě, Jan Tománek, svůj film směle srovnává s americkými animovanými filmy a tvrdí, že za zlomek rozpočtu (30 milionů Kč) natočil minimálně stejně dobrý film, jako jsou ty od Pixaru. (duklak2)

Související novinky

Koza nostra

Koza nostra

13.07.2006

Animovaných filmů není nikdy dost... Ne, znovu. Kvalitních animovaných filmů není nikdy dost a tím spíš, když se jedná o naše animované filmy, ve kterých jde hlavně o příběh, a až na dalším místě o… (více)

Reklama

Reklama