Reklama

Reklama

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

  • Slovensko Kozí príbeh - Povesti starej Prahy (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Veselý příběh vypráví o Kubovi a jeho neustále žvanící Koze, kteří přivážejí vejce na stavbu Karlova mostu. Láska k městské dívce Máce zavede Kubu až k práci na legendárním Staroměstském orloji. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy. Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si "Kozí příběh" - první český 3D animovaný film - vydobyl pověst filmu se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Film byl nominován nza výtvarný počin i na prestižní filmovou cenu "Český lev". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (655)

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotitelné, protože se ve mě asi projevuje kus toho patriotismu, ale jak tak nad tím přemýšlím, tak přivést to na svět třeba Pixar, tak to asi moc nežeru. Ten příběh je docela slabý a od animáků sem prostě zvyklý na víc zábavy, než na občasné náznaky ňáké té srandy. A když tak nad tím přemýšlím ještě víc, tak ani ta mluvící koza mi do příběhu nezapadá. Všude jen samí lidé, kteří jsou lidmi, pak je tam ňákej ďábel (dobrá, proč ne), a pak tam jsou zvířata, co jsou skutečně jen zvířaty, a najednou ňáká koza, s kterou tam mají být vtipné scény, že jí balí ňáká ženská nebo jak to tam bylo. To ani do tohohle světa moc nezapadá, a nikde sem si nějak nevšiml, že by nějak vysvětlili, proč zrovna tahle koza mluví. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Proč tolik hvězdiček, když se to tady odpady jen hemží? Předně, nedělám tu chybu, že bych ke Kozímu příběhu přistupoval jako k nové pixarovce. To by byla hrubá chyba! Uvědomte si totiž, že nelze srovnávat mamutí produkci za 100M$ s filmečkem, který spíchla parta nadšenců někde ve stodole. Vzhledem k omezeným možnostem, daným skromným rozpočtem, je výsledek překvapivě dobrý! Kde to naopak skřípe? Scénář. Celý příběh je.... takový nijaký, film jsem si v práci pustil (v podstatě jako kulisu) několikrát po sobě a nevzpomínám si na nějakou silnější scénu, i dobrých vtípků bylo tak nějak poskrovnu. Pokud by scénář dostal do rukou pan Trnka, po patřičných úpravách by mohlo vzniknout nezapomenutelné dílo, takhle tu máme jen velmi průměrný animák. Tvůrce ale omlouvá, že se jedná o jeho celovečerní debut, buďme proto shovívaví, přistupujme k výslednému dílu jako k absolventskému filmu a omluvme celou řadu drobných či větších nedostatků a nesrovnávejme ho hned s panem Troškou. To si za svou upřímnou snahu nezaslouží. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ten film nemá duši ani děj, který by vás chytil. Dělá to na mě dojem, že do prvního 3D českého (a dokonce východoevropského) animovaného filmu tvůrci vrazili vše, co je napadlo, věděli totiž, že "budou první." A všechno to je nesourodé či špatně zpracované. Holt technika se nemá přeceňovat, ta špatný film do červených výšin nevytáhne, já to říkám pořád. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Z námětů starých pověstí českých se dá čerpat do nekonečna. Ale tady se to zrovna dvakrát nepovedlo. Trochu chvály na začátek: perfektní byla stavba Karlova mostu a Staroměstského orloje. Vůbec středověká Praha byla udělaná hezky. Ale příběh sám (jestli se dá mluvit o příběhu, protože pohromadě to moc nedrželo) by potřeboval buď víc ponurosti nebo víc nadsázky. Není mi jasná ani cílová skupina - děti to moc bavit nemohlo. No a ta koza tam byla vyloženě navíc. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvý český celovečerný 3D film. Bohužiaľ nemal som možnosť ho vidieť v tomto modernom formáte. Pozrel som si ho na klasickom LCD. Takže som prišiel o jeden rozmer. No nebol som sklamaný. "Kozí príbeh" ma zaujal najmä výraznými, netradičnými animáciami a scénarom. Jeho prostredníctvom som si ujasnil zopár starých pražských povestí. Na druhej strane je tam však aj viacero vecí s ktorými som nebol spokojný. Tak v prvom rade, tá Koza bola hodne nechutná, miestami to zaváňalo až miernou zoofíliou. Ale nepáčili sa mi napríklad ani hlasy postavičiek. Tie mi prišli vyložene odfláknuté. *** ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Film měl původně sestávat z jednotlivých povídek, ale režisér si to nakonec rozmyslel, protože než by se lidi stihli s postavami sžít, už by byl konec. (HappySmile)
  • Film získal výroční cenu české filmové kritiky Kristián. (M.B)
  • Jediná socha, která se objevila ve 14. století na Karlově mostě, byl dřevěný křìž. Kamenné sochy světců se začaly objevovat až během baroka. (rockboy)

Související novinky

Koza nostra

Koza nostra

13.07.2006

Animovaných filmů není nikdy dost... Ne, znovu. Kvalitních animovaných filmů není nikdy dost a tím spíš, když se jedná o naše animované filmy, ve kterých jde hlavně o příběh, a až na dalším místě o… (více)

Reklama

Reklama