Reklama

Reklama

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

  • Slovensko Kozí príbeh - Povesti starej Prahy (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Veselý příběh vypráví o Kubovi a jeho neustále žvanící Koze, kteří přivážejí vejce na stavbu Karlova mostu. Láska k městské dívce Máce zavede Kubu až k práci na legendárním Staroměstském orloji. Celý příběh je protkán tajemným osudem chudého studenta Matěje z Faustova domu a dalšími pověstmi a strašidly středověké Prahy. Kromě skvělých hereckých výkonů Jiřího Lábuse a Matěje Hádka si "Kozí příběh" - první český 3D animovaný film - vydobyl pověst filmu se zvláštním a svébytným výtvarným pojetím, které si získalo přízeň i u zahraničních diváků. Film byl nominován nza výtvarný počin i na prestižní filmovou cenu "Český lev". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (655)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nekonečné jak hodina dějepisu na základní škole. Co je vtipného na infantilním humoru nevhodném pro děti? Proč kozu mluví chlap? Proč mají všechny ženské postavy metr a půl přes prsa, když to není erotický film? Proč k tomu je hudba jak k epickému velkofilmu a ne něco v tom stylu, co hrálo k závěrečným titulkům? Má to vůbec nějaký scénář (aneb kam se poděl ten příběh)? Postavy jsou natolik nezajímavé, že jsem si za celý film nezapamatoval ani jméno té hlavní. Jasně, hýbe se to a je v tom i pár akčních scén. Ale proč tolik lidí tak dlouho pracovalo na něčem tak ubohém, nepochopím. ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Asi dobrý nápad a plno práce, ale celkem to vyšlo vniveč. Je to takové divné, postavy dost nesympaticé, kostrbatý příběh a celkem nic neříkající animák. Výborný je akorát dabing, takže 2* jednu za dabing a druhou za snahu, ale na jedno podívání to stačí ... Promarněná příležitost, dobrý nápad - nepovedené provedení. A jako většina uživatelů jsem nepochopil pro koho to bylo vlastně točené, děti se moc nezasmáli(určité věci i nechápali) a dospělí se nudili. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvý český celovečerný 3D film. Bohužiaľ nemal som možnosť ho vidieť v tomto modernom formáte. Pozrel som si ho na klasickom LCD. Takže som prišiel o jeden rozmer. No nebol som sklamaný. "Kozí príbeh" ma zaujal najmä výraznými, netradičnými animáciami a scénarom. Jeho prostredníctvom som si ujasnil zopár starých pražských povestí. Na druhej strane je tam však aj viacero vecí s ktorými som nebol spokojný. Tak v prvom rade, tá Koza bola hodne nechutná, miestami to zaváňalo až miernou zoofíliou. Ale nepáčili sa mi napríklad ani hlasy postavičiek. Tie mi prišli vyložene odfláknuté. *** ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Nejsem zklamán, protože mé očekávání nebylo nikterak veliké. Animace je hodně zvláštní, chvílemi přemýšlíte, jestli je to opravdu ve 3D. Výkony "herců" neoslní. Vidíme věčně ožralou kozu, která vlastně ani neví, jestli je zvíře, nebo lidská bytost. Alespoň mě to tak připadalo. Ještě mě zaujala ta dívka s těma svýma dvěma kozama:-) Schovala mezi ně skoro všechno:-) Příběh by potřeboval více promyslet. Docela se povedl dabing. Kladně hodnotím poměrně krátkou stopáž. Přemýšlím, pro které publikum byl film točen. Myslím si, že děti by se asi nudili. Ale zase na druhou stranu si nedovedu moc představit, jak se dívají dospěláci nad 40 let. Takže když to shrnu, tak je snímek určen pro mládež:-) Když běží závěrečné titulky, tak nejdou vůbec přečíst, že by to šlo jen s 3D brýlemi:-) Ta melodie se povedla. Celkově tedy filmu dávám 40%, ale už nikdy nechci vidět 3D kozu:-) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nemám ani tak problém s příběhem koz, rád v tom vidím jasnou metaforu. Mou mysl zaměstnávají spíše úvahy nad zdejšími názory, podle nichž si film nezaslouží více než maximálně jednu hvězdičku proto, že neví, komu je vlastně určen. Asi pro ty, kteří se na něj podívají, ne? Já vám tedy nevím... Parta nadšenců se snažila udělat něco pro českou kinematografii, aby si ve světě všimli, že u nás točíme i něco jiného než melancholické válečné serenády nebo zhulené komedie, a ono se to hned hází do koše mezi odpad. Nikomu neberu jeho vkus, ale před Kozím příběhem v televizi běžela Lovecká sezóna, a to by mě vážně zajímalo, čím je dvakrát lepší než toto...? ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Režisér, scénárista a kameranam v jedné osobě, Jan Tománek, svůj film směle srovnává s americkými animovanými filmy a tvrdí, že za zlomek rozpočtu (30 milionů Kč) natočil minimálně stejně dobrý film, jako jsou ty od Pixaru. (duklak2)
  • Snímek se prodal do více než dvanácti velkých mezinárodních lokalit, které představují Spojené státy, Kanada, Čína, Německo či Latinská Amerika. Film se tak dočkal vedle českého také anglický, neměcký nebo španělský dabing. (Kolbenova)
  • Na Kozím příběhu pracovali tvůrci v největším animačním 3D studiu v České republice pět let. (Roby)

Související novinky

Koza nostra

Koza nostra

13.07.2006

Animovaných filmů není nikdy dost... Ne, znovu. Kvalitních animovaných filmů není nikdy dost a tím spíš, když se jedná o naše animované filmy, ve kterých jde hlavně o příběh, a až na dalším místě o… (více)

Reklama

Reklama