Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zažijte nekonečné napětí s Christianem Slaterem (Interview s upírem, Pravdivá romance) v roli Michaela Griffina, který se po aplikaci experimentálního séra stává neviditelným zabijákem a nedobrovolně nad sebou ztrácí kontrolu. Propadá stále většímu šílenství a pomalu ve velkých bolestech umírá. Maggie Dalton (Laura Regan - Vyvolený), krásná a nadaná bioložka, je jediná osoba, která ho může udržet naživu. Ale když ji vláda využije jako návnadu ke Griffinově dopadení a sama se tak ocitne v ohrožení, nezbývá jí než se obrátit na Franka Turnera (Peter Facinelli – Král Škorpion), detektiva z oddělení vražd policie v Seattlu a požádat ho o ochranu. Griffin je však stále blíže smrti i naprostému zešílení a Turnerovi tak zbývá jediná možnost, jak Maggie zachránit. Musí sám sobě aplikovat sérum neviditelnosti a stát se také mužem bez stínu. Dvojnásobná porce akce, dvojnásobné vzrušení a dvojnásobná hrůza – to vše vás čeká v závěrečném velkolepém souboji, ve kterém se oba muži bez stínu utkají proti sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Těžké béčko s nulovým scénářem a sympatickým chraplákem Christiana Slatera, který svou tvář ukáže jen v několika málo minutách. Nulová originalita je celkem příjemná ve své přiznané tuposti a jednoduchosti, herci neštvou, nesmí chybět nějaká ta malá konspirační historka a pár docela solidních mrtvol. A především to má velice slušné tempo a na to, že je to D2V, i docela slušné efekty. Prostě jednoduché béčko, které za těch pár kaček během deštivého dne i docela potěší... ()

T2 

všechny recenze uživatele

ako video film to ušlo, dejovo klasická výstavba ale aspoň zručne natočené takže nuda nehrozí, občas troška vydareného napätia /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Buď nemám náladu extrémně kritizovat a rýpat nebo to prostě nebyla taková tragédie. Muž bez stínu 2 slušně využil šance navázat na první díl se silně béčkovým tématem využití neviditelnosti pro vojenské účely. Atmosféra se s prvním dílem nedá srovnat, protože žádné klaustrofobické prostředí (částečně) uzavřené laboratoře, ale "open world", který přináší nekonečno možností, což je pro autory trochu těžké zvládnout. Béčkové ražení se podepsalo i na režisérovi, tricích (i když jsou velmi slušné na video titul) a obsazení, takže mnozí nebudou spokojeni. Účel však světí prostředky a Muž bez stínu 2 si na nic nehraje, svou béčkovost s radostí přiznává a přijímá jako svou hlavní zbraň, která po půlnoci diváka může uspokojit. Což se u mě stalo, jen ta Rhona Mitra mi chyběla...:) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Čím to je, že Paul Verhoeven sa dočkal toľkých absolútne zbytočných voľných pokračovaní svojich výborných drsných hitov? Najskôr ZÁKLADNÝ INŠTINKT 2, potom rovno dve VESMÍRNE PECHOTY, nevraviac o dvoch ROBOCOPOCH, ktorí si k sebe pridali ešte aj zúfalý TV seriál. No a teraz prišla rada aj na pokračovanie tvrdého MUŽA BEZ TIEŇA, čo je skutočne bizarnosť, keďže filmy ako on logicky nemajú mať AKÉ pokračovanie (kto videl, vie). lenže stalo sa. Kým v hore spomenutých sequeloch ho ospravedlňoval aspoň fakt, že s nimi už nič nemal spoločné, MUŽA BEZ TIEŇA úplne nepochopiteľne produkoval - a to už sa prehliadnuť nedá, Paul. Film nestojí za pozornosť, prteože všetko, čo bolo dobré na "jednotke" (na tú dobu famózne triky, znepokojivá atmosféra, v dobrom nepríjemné scény, zvrátený sex, brutálne zabité, zvieratá, výborný Kevin Bacon...), v dvojke nie je alebo je, ale v maličkom množstve a mizernej kvalite. Ako vyložene béčkarské sci-fi, robené rovno na video, to ale ujde. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

První Hollow Man Paula Verhoevena měl kromě charismatického záporáka a slušných vizuálních efektů i poměrně dobrou atmosféru, což se jeho pokračování říct vůbec nedá. Kde se vzal, tu se vzal, z neznáma přišel Claudio Fah a asi v silných depresích z rozbitého ořezávátka dával po večerech dohromady Hollow Man 2. Jinak si nedovedu vysvětlit to, co natočil. Chaotický děj s naprosto nefungující logikou a herci topornými jako babiččino žehlící prkno s malými náznaky herectví. Kdo se dokáže přes toto všechno přenést, bude odměněn vcelku ucházejícím finále, kde hlavní roli hrají chválihodné efekty. Christian Slater se tu ve své podobě objeví jen na pár minut, a proto to není takový průser jako třeba v Alone in the Dark. Jedna hvězda za efekty. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, tak jsem od toho očekával opravdu grosse Scheisse, ale byl jsem příjemně překvapen, jasne je to blbost s mnoha logickýma dírama, ale na druhou stranu... rozhodně to není nudné až do konce. Není to klasické "dementní D2V pokračování", které je odfláknuté do posledního puntíku. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ani sa necudujem, ze sa tento film nedostal do kin. Prilis slabe triky v porovnani s jednotkou, scenar prilis jednoduchy, ale nenudil som sa. Skoda, ze sa do toho opät nepustil Paul Verhoeven. Christiana Slatera vidiet väcsinou ako neviditelneho, takze som aj zabudol, ze tam hra. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bez jakéhokoliv očekávání jsem si pustil pokračování sci-fi, které Paul Verhoeven před sedmi lety obohatil o vydařené efekty i jistou dávku dusné erotické zvrhlosti a leč se nějaké zásadní dílko nedostavilo, pokračování je to s ohledem na mizerný rozpočet důstojné, herci neoslní (Bacon je na záporáky specialista), scénář chaotický - zbytek je na vás!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Bez toho, aby som videl pôvodný film z roku 2000 ("Muž bez tieňa"), som sa vrhol rovno na druhé pokračovanie "Muž bez tieňa 2". Je celkom možné, že som tým pádom nepostrehol niektoré momenty odvolávajúce sa na prvú časť, ale i tak som sa pri tomto filme dosť dobre pobavil. Príbeh o rozhnevanom neviditeľnom špeciálnom agentovi ma zaujal. Bol to solidný akčný sci-fi horrorový thriller. Takže sa budem snažiť si niekde zohnať aj pôvodný snímok. *** ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nuda ako sa dalo čakať. Začiatok a koniec za 2*. medzitým sú to len keci. Slater sa tu ukaže asi 2x na max 2 min. aj to je poriadne nesympatický s tým jeho ksichtom. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování se už muselo obejít bez režiséra Paula Verhoevena, který zůstal pouze ve funkci producenta a nahradil ho neznámý Claudio Fah. Ten postrádá Verhoevenovu režijní obratnost a invenci a je to spíše solidní řemeslník, který dost sází na akci a občas něco "obšlehl" i od svého slavnějšího kolegy Verhoevena ( například erotická scéna s mladým párem, který šmíruje v pokoji neviditelný Slater nebo souboj dvou neviditelných mužů v dešti) a upřímně řečeno se scénářem, který dostal se velké zázraky dělat nemohly. Tentokrát jde o nepodařený vojenský experiment se sérem neviditelnosti, které bylo zkoušeno na vojácích a bohužel mělo i nepříjemné vedlejší účinky. Herecké obsazení nebylo nejhorší a Christian Slater, který je s vyjímkou dvou scén po celou dobu neviditelný, rozhodně předvedl jednu ze svých lepších hereckých kreací a Peter Facinelli rovněž. Trikové sekvence už nenabízejí tak megalomanskou a provokativní podívanou jako v jedničce a nízký rozpočet nedovoloval rozehrát trikové orgie ačkoliv digitální triky tu své nezastupitelné místo mají . Nic moc překvapivého druhé pokračování nepřináší, některé pasáže jsou ovšem opravdu zdařilé, celkově je horší než jednička, ale nenudil jsem se, protože se neustálo něco dělo a s jedničkou to má společné tak maximálně název. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Televizní paskvil, parazitující na skvělém Verhovenově originálu. Celkově laciné, mizerně zahrané a výrazně hůře vypadající než o 7 let starší první díl. Po všech směrech špatné a hlavně zbytečné. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu, proč se na tento film valí ze všech stran jen kritika, když to zas až takový průser není! Z prvním dílem to nemá skoro nic společného, takže proč srovnávat? Už úvodní scéna je hodně dobrou pozvánkou, tvůrci se zde vyřádili a já se opravdu bavil. Potom už se to sice lehce zvrtlo v další honičku, kdy hodný polda chrání svědkyni a neviditelný zloduch jí chce sejmout. Po akční stránce nemůžu filmu moc vytknout, přestože akci střídala sem tam nuda, ale jinak jsou jednotlivé souboje hodně dobře natočené. I samotné herecké výkony stačí na průměrné hodnocení. Rozhodně tohle pro mě nebyla ztráta času a už vůbec to není odpad! 5/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ještě mnohem béčkovější a mozkovýplachovější než jednička, ale to snad není velké překvapení, protože se jedná o videofilm. Fádní scénář rezignoval na nějaký propracovanější příběh a těží v podstatě jen z atraktivity svého leitmotivu, kterým je pobíhání neviditelného zabijáka a jeho řádění. Taky triková stránka je oproti prvnímu dílu dost ubohá. Ale nemůžu si pomoct - mám takovéhle filmy prostě rád a baví mě. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jednotka tiež nie je žiadne veľdielo, ale dvojka je klasické videopokračovanie za pár drobných, ktoré sa len priživuje na mene slávneho predchodcu. Nie je to ani zábavne prehnané. Je to len trápna nelogická hovadina. ()

Reklama

Reklama