Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začínající režisérka Sue nedostane od producentů ani vindru, aby mohla natočit svůj vysněný film o hrdinech indického boje za nezávislot z počátku minulého století a tak se vydává na vlastní pěst do Indie. S projektem jí pomáhá Indka Sonia. Díky ní se seznámí s partou mladých lidí, které se rozhodne do filmu obsadit. Jak probíhá natáčení, začínají diskuze o tom, zdali zkorumpovaná a chudá Indie vůbec stála za to, aby za ni dávní hrdinové pokládali životy a zda by mělo smysl udělat něco podobného i dnes. Odpovědi ale přijdou rychleji, než by se zdálo. Po smrti jednoho z nich je třeba vyřešit, jak pomstít jeho smrt a očistit jeho jméno. Pomalu začíná být jasné, že se hranice mezi herci a jejich postavami začíná ztrácet. (bolly.cz)

(více)

Recenze (19)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

A to som si myslel, že sa bude jednať o natáčanie historického filmu. Nakoniec to však dopláca na doslovnosť v podobnosti medzi udalosťami minulými a súčasnosťou. To, čo kedysi urobili revolucionári, urobia aj teraz mladí ľudia, ktorí sa predtým len bláznili, čvachtali vo vode a tancovali? No to hádam nie! Vlastne ani neviem, prečo sa mi to nakoniec páčilo. Asi ma tými neustálymi pesničkami zhypnotizovali, teroristi jedni. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Mám velmi rozporuplné pocity z tohoto snímku. V některých úsecích mě bavil velmi, jindy zase vůbec. Určitě velmi zajímavý nápad s nějakou tou historickou hodnotou. Rád jsem viděl staré (mladé) známé indické herce, které jsem si zamiloval například ve 3 idiotech. Úplně mi ovšem nesedl zdejší humor, kdy jsem se nezasmál snad ani jednou. Naopak snímek docela hezky fungoval v té dramatické rovině a postupně směřoval k neskutečně drastickému konci. Posledních zhruba 35 minut bylo skvělých. Bohužel to byla poměrně malá část stopáže. Velkou část sledujete opičky a flákání mladých revolucionářů. Z nějakého důvodu však ve mně tato sociálně-politická kritika nezanechala úplně hlubokou stopu. Nemohl jsem se zbavit určitého pocitu strojenosti. [60 %] ()

Reklama

andiek05 

všechny recenze uživatele

Příběh je hodně zajímavý. V první části mě bavila historická linie naopak ta, jak se Sue snaží natočit dokument, byla průměrnější. Druhá část byla mnohem lepší, zajímavější, emocionálnější, ale taky ... jak se vyjádřit a nic neprozradit ... Když už se parta probudila, nelíbilo se mi, že se vše doslova opakovalo. Kladně hodnotím ukazování politických i náboženských problémů, ale naopak mě trošku zklamal konec, že tam nebyla žádná souvislost s natočeným dokumentem, a jak to s ním vlastně dopadlo. ()

Gaja Gamini 

všechny recenze uživatele

Bála jsem se, že půjde o další film, kde se "minulost" přesně opakuje a následuje happy ending a první polovina filmu mne nějak neoslovovala. Pak se ale začala zvyšovat rychlost a posledních 30 minute bylo nasáklé emocemi a strhujícím tempem. Nejsem mezi největšími Aamirovými fanoušky, dost často mne nudí, ovšem líbí se mi, že šel do filmu s tak silnou skupinkou jiných herců, jejichž role v žádném případě nebyla "vedlejší". Vcelku byla také zpráva filmu o smyslu revoluce mnohem lépe a přesvědčivěji podána, než třeba v Mangal Pandeyovi. A Waheeda Rehman je bohyně. Mimochodem kdo vymyslel ten český název? Zní strašlivě.... ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Už nikdy viac, tento typ filmov z duše neznášam. Je tu presne ukázané ako sa z pomerne normálnych ľúdí stanú cez noc teroristi, áno, lebo inak sa to nazvať nedá. Absolútne stupidný film. Nemyslím si, že práve takýto snímok mali venovať na počesť pilotov, ktorí zahynuli v službe, lebo to žiadna pocta nie je. Partička hlupákov berie spravodlivosť do svojich rúk, strácajú súdnosť a už nedokážu rozlíšiť čo je správne a čo nie, fanatici. Hrôza. Áno, film ukazuje realitu Indického systému, ale kde je to iné, môžno s malýmimi rozdielmi a z vonkajšieho pohľadu krajšie, ale je to všade rovnaké.... ()

Galerie (48)

Reklama

Reklama