Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začínající režisérka Sue nedostane od producentů ani vindru, aby mohla natočit svůj vysněný film o hrdinech indického boje za nezávislot z počátku minulého století a tak se vydává na vlastní pěst do Indie. S projektem jí pomáhá Indka Sonia. Díky ní se seznámí s partou mladých lidí, které se rozhodne do filmu obsadit. Jak probíhá natáčení, začínají diskuze o tom, zdali zkorumpovaná a chudá Indie vůbec stála za to, aby za ni dávní hrdinové pokládali životy a zda by mělo smysl udělat něco podobného i dnes. Odpovědi ale přijdou rychleji, než by se zdálo. Po smrti jednoho z nich je třeba vyřešit, jak pomstít jeho smrt a očistit jeho jméno. Pomalu začíná být jasné, že se hranice mezi herci a jejich postavami začíná ztrácet. (bolly.cz)

(více)

Recenze (19)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Opravdu rozporuplný film. Nemusíte být žádný kovaný humanista a ochránce raněných zvířátek, abyste odmítli cestu, jíž se hlavní hrdinové nakonec vydají. Mezi životem v područí kolonialistů a životem v demokratické zemi je přeci jen rozdíl a ve filmu předváděné řešení nespokojenosti s její vládou by dle mého názoru těžko přineslo pozitivní výsledek. Ale za to, jak Rakeysh Mehra vedle sebe postavil odhodlané protibritské revolucionáře a současnou (zdánlivě) bezstarostnou mládež, jak ve svých obrazech propojil tradiční starou a pozápadněnou novou Indii a za to, jak výborně to natočil, si čtyři hvězdy bezpochyby zaslouží. __________ P.S: S odstupem času mě ten film nejvíc fascinuje tím, jak zdánlivě nevinně, lehce a uhlazeně prezentuje svůj radikálně levicový postoj. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Mám velmi rozporuplné pocity z tohoto snímku. V některých úsecích mě bavil velmi, jindy zase vůbec. Určitě velmi zajímavý nápad s nějakou tou historickou hodnotou. Rád jsem viděl staré (mladé) známé indické herce, které jsem si zamiloval například ve 3 idiotech. Úplně mi ovšem nesedl zdejší humor, kdy jsem se nezasmál snad ani jednou. Naopak snímek docela hezky fungoval v té dramatické rovině a postupně směřoval k neskutečně drastickému konci. Posledních zhruba 35 minut bylo skvělých. Bohužel to byla poměrně malá část stopáže. Velkou část sledujete opičky a flákání mladých revolucionářů. Z nějakého důvodu však ve mně tato sociálně-politická kritika nezanechala úplně hlubokou stopu. Nemohl jsem se zbavit určitého pocitu strojenosti. [60 %] ()

Reklama

andiek05 

všechny recenze uživatele

Příběh je hodně zajímavý. V první části mě bavila historická linie naopak ta, jak se Sue snaží natočit dokument, byla průměrnější. Druhá část byla mnohem lepší, zajímavější, emocionálnější, ale taky ... jak se vyjádřit a nic neprozradit ... Když už se parta probudila, nelíbilo se mi, že se vše doslova opakovalo. Kladně hodnotím ukazování politických i náboženských problémů, ale naopak mě trošku zklamal konec, že tam nebyla žádná souvislost s natočeným dokumentem, a jak to s ním vlastně dopadlo. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Áno, priznaj farbu - tú horúcu farbu svojej teroristickej krvi. Zober spravodlivosť do svojich rúk, zober zodpovednosť do svojich rúk a potom môžeš zabíjať a meniť veci v spoločnosti podľa svojho presvedčenia. Presne toto propaguje film, pekne zaobalený do veľkých emócií a životných drám rodín a priateľov. Samozrejme nesmie každých 5 minút chýbať dlhotrvajúci spev a tanec. Nepopieram, že niektoré hindské piesne boli po hudobnej stránke zaujímavé, ale čoho je veľa, toho je veľa. Aspoň že mužské oko poteší indická kráska vo vedľajšej roli Soha Ali Khan. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Už jsem si myslela, že Aamir Khan má božskou ruku, která nemůže při volbě scénáře sáhnout vedle a, ejhle, stalo se. I když chápu jeho úhel pohledu - pro Indii je to důležitý film, který má závažné poselství. Pro mě, bráno jenom filmařsky, je to velmi naivně natočená agitka protahovaná zbytečně spoustou písní. Ale rozumím tomu, proč film vznikl. ()

Galerie (48)

Reklama

Reklama