Zkrocení zlé ženy (TV film)

• Velká Británie

Taming of the Shrew, The

Komedie

Velká Británie, 2005, 90 min

David Richards

Moderná verzia Shakespearovej hry, ktorá by v realite isto neobstála - ktorá adeptka na predsedkynu vlády by už vymenila kariéru za pošahaného chlapa? Napriek tomu je to svižné a zábavné a reálne - nezabila ho len preto, že bola drobná. Záver troška zbabrala prílišná starosvetskosť v podobe úplnej podriadenosti, ale buď již. Za tri.(13.8.2007)

Moderní verze Shakespearovské klasiky mohla dopadnout všelijak a upřímně si myslím, že zmodernizovaný scénář by ve zfilmované podobě nedopadl nejlépe, nebýt kvalitních hereckých výkonů. Naštěstí jsou herci zvoleni výborně a právě pro herecký výkon Shirley Hendersonové stojí za to film vidět, její cukání rtu, které opravdu připomíná vrčícího psa, asi jen tak nezapomenu, stejně jako nezapomenu její peprný slovník. K tomu jí zdatně sekunduje roztomilý Rufus Sewell a už né tak pozoruhodná, ale rozhodně krásná Jaime Murray také nejedno oko potěší. Nerada bych Katherine rozčílila, tudíž má ode mě čtyři hvězdy.(14.2.2011)

Celkom podarena hallmarkovska adaptacia Shaekspearovej komedie, ktora je prakvapivo vtipna a svizna.(26.7.2006)

Tato modernizovaná Shakespeorova komedie má své docela milé momenty. V některých styčných bodech se objevily zajímavé nápady - ženich a-la dáma (a přitom to není samoúčelné), zabavení mobilu apod., kdy to příjemně ekokuje míru rozrušení, které Petruchio způsobil v renesanční Itálii svým vymóděných vzhledem u otáře či tyranizování o líbánkách. V jisté fázi příběh ztrácí dech a závěrečné vyústění, které je sporné v klasických inscenacích zde působí ještě křečovitěji a z nutnosti. Není to vůbec nezapomutelné, ale je to příjemná komedie o tom, že každý z nás má někde svůj protějšek a jak je příjemné akceptovat toho druhého se vším všudy, prostě takového jaký uvnitř je.(22.9.2007)

Celkom som sa dobre pobavil, je to tak na 3 a pol hviezdičky.(16.8.2006)

Moderně pojatý Shakespear o tom, že protiklady se přitahují. Upjatá politička vs. extravagantní volnomyšlenkář. Milá komedie a neodolatelně praštěný Rufus Sewell.(13.2.2009)

Jak normálně moderní adaptace klasických Shakespearových her nemusím, tak tohle je moje srdcovka. Rufuse Sewel, kterého častěji mohu vidět jako padoucha tu byl k sežrání roztomilý a Shirley Henderson vlastně taky. Jen jsem asi viděla jiný film než Meave, protože já jsem na konci viděla ministerskou předsedkyni na Downing Street 10, které se spokojený manžílek stará o tročátka a děsně si to, dle fotek užívá.. Já jsem v tom žádnou podřízenost ani starosvětskost neviděla. Prostě dva báječní pošuci, kteří, když byli sami byli na zabití, ale dokázali v tom druhém najít to nejlepší a udělali ze sebe tím pádem lepší lidi. Jak říkám, moje srdcovka.(16.4.2011)