Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1934 byl Edward, Princ z Walesu, následník britského trůnu, nejslavnějším a nejžádanějším svobodným mládencem na světě. Rozhodně to však nevypadalo, že by se chtěl brzy usadit a začít žít spořádaným životem, který od něj celá země očekávala. Jeho četné milostné eskapády plnily titulní strany všech bulvárních listů a časopisů a celá královská rodina se marně snažila najít pro něj tu pravou urozenou vyvolenou. A pak jednoho dne potkal paní Wallis Simpsonovou, Američanku, která se před svým sňatkem s byznysmenem Ernestem Simpsonem už stihla jednou provdat a rozvést. Edwarda, jemuž až dosud každý pochleboval a podlézal, okouzlila Wallisina bezprostřednost a otevřenost, Wallis nepochybně lichotil zájem a pozornost budoucího krále. A nikdo, ani oni sami, si asi v tu chvíli nedokázali představit, jak osudovým se nejen pro ně, ale pro celou říši jejich setkání stane.
Rekonstrukce událostí, které v roce 1936 vedly k abdikaci krále Edwarda VIII., je prý poprvé v historii nahlížena očima Wallis Simpsonové. Je to tedy jakýsi pokus o oddémonizování ženy, která byla příčinou jednoho z největších skandálů své doby a kterou svět obviňoval, že Anglii ukradla krále. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

sarianna 

všechny recenze uživatele

No nevím, nějak mě to nedojalo. Osvědčený příběh, který byl zpracován už mockrát a který nikdy nezklame, mě v tomto případě zklamal. Bylo to docela nudné a upřímě, nic proti Joely Richardson,ale na roli Wallis Simpsonové se dle mého názoru absolutně nehodí. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a košatější podání toho, čím Králova řeč (2010) začala. Z historického hlediska zajímavé, ale stačí shlédnout jednou. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kvalitní televizní film stavějící na skutečné události, která dává zarytým beznadějným romantikům do rukou a srdcí mocnou zbraň v boji s naším krutým, konzumním, bezcitným světem - světem, který mají mazlíčci jako Mlékař Dan tak rádi;) Ale dost bylo tropení si švandy z těch měkkosrdcatých individuí - Wallis A Edward stojí především na výkonech představitelů hlavních rolí a troufám si říct, že o ždibíček více na Joely Richardson. Ta jako by se narodila pro filmy z tohoto historického období a myslím, že by jí velmi slušely nějaké promofotky imitující slavnou Marlene "odejděte, chci být sama" Dietrich. Byl jsem spokojen po všech stránkách, a tak dávám 80%, i když příběh kněžny Grace mám trochu radši;) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 1936 a Velká Británie zažívá šok - král Edward VIII. miluje rozvedenou Američanku, která je „zcela nevhodná“ pro to, aby se stala jeho ženou. Scénář : Sarah Williams. Kamera : Mike Eley. Hudba : John E. Keane ()

Kacounek 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si kladla otázku, zda měla královna pravdu, lid nastvavoval holé životy ve válce a král má tedy povinnost "alespoň" podřídit lidu svůj osobní život nebo zda má právo na v jejich očích nemorální lásku před celým světem. Myslím, že se Eduard rozhodl správně, koneckonců moc dobře by asi nevládl. A bylo by to krásné, kdyby se naši politici snažili také držet svou morálku na uzdě...nebo třeba v případě rozvodů se svými letitými ženami kvůli o 25 let mladším milenkám alepsoň odstupovali z vedoucích míst. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Lotyšsku a Litvě. (Terva)

Reklama

Reklama