Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1934 byl Edward, Princ z Walesu, následník britského trůnu, nejslavnějším a nejžádanějším svobodným mládencem na světě. Rozhodně to však nevypadalo, že by se chtěl brzy usadit a začít žít spořádaným životem, který od něj celá země očekávala. Jeho četné milostné eskapády plnily titulní strany všech bulvárních listů a časopisů a celá královská rodina se marně snažila najít pro něj tu pravou urozenou vyvolenou. A pak jednoho dne potkal paní Wallis Simpsonovou, Američanku, která se před svým sňatkem s byznysmenem Ernestem Simpsonem už stihla jednou provdat a rozvést. Edwarda, jemuž až dosud každý pochleboval a podlézal, okouzlila Wallisina bezprostřednost a otevřenost, Wallis nepochybně lichotil zájem a pozornost budoucího krále. A nikdo, ani oni sami, si asi v tu chvíli nedokázali představit, jak osudovým se nejen pro ně, ale pro celou říši jejich setkání stane.
Rekonstrukce událostí, které v roce 1936 vedly k abdikaci krále Edwarda VIII., je prý poprvé v historii nahlížena očima Wallis Simpsonové. Je to tedy jakýsi pokus o oddémonizování ženy, která byla příčinou jednoho z největších skandálů své doby a kterou svět obviňoval, že Anglii ukradla krále. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Kacounek 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si kladla otázku, zda měla královna pravdu, lid nastvavoval holé životy ve válce a král má tedy povinnost "alespoň" podřídit lidu svůj osobní život nebo zda má právo na v jejich očích nemorální lásku před celým světem. Myslím, že se Eduard rozhodl správně, koneckonců moc dobře by asi nevládl. A bylo by to krásné, kdyby se naši politici snažili také držet svou morálku na uzdě...nebo třeba v případě rozvodů se svými letitými ženami kvůli o 25 let mladším milenkám alepsoň odstupovali z vedoucích míst. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a košatější podání toho, čím Králova řeč (2010) začala. Z historického hlediska zajímavé, ale stačí shlédnout jednou. ()

Reklama

sarianna 

všechny recenze uživatele

No nevím, nějak mě to nedojalo. Osvědčený příběh, který byl zpracován už mockrát a který nikdy nezklame, mě v tomto případě zklamal. Bylo to docela nudné a upřímě, nic proti Joely Richardson,ale na roli Wallis Simpsonové se dle mého názoru absolutně nehodí. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 1936 a Velká Británie zažívá šok - král Edward VIII. miluje rozvedenou Američanku, která je „zcela nevhodná“ pro to, aby se stala jeho ženou. Scénář : Sarah Williams. Kamera : Mike Eley. Hudba : John E. Keane ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kvalitní televizní film stavějící na skutečné události, která dává zarytým beznadějným romantikům do rukou a srdcí mocnou zbraň v boji s naším krutým, konzumním, bezcitným světem - světem, který mají mazlíčci jako Mlékař Dan tak rádi;) Ale dost bylo tropení si švandy z těch měkkosrdcatých individuí - Wallis A Edward stojí především na výkonech představitelů hlavních rolí a troufám si říct, že o ždibíček více na Joely Richardson. Ta jako by se narodila pro filmy z tohoto historického období a myslím, že by jí velmi slušely nějaké promofotky imitující slavnou Marlene "odejděte, chci být sama" Dietrich. Byl jsem spokojen po všech stránkách, a tak dávám 80%, i když příběh kněžny Grace mám trochu radši;) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Lotyšsku a Litvě. (Terva)

Reklama

Reklama