Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matthew Broderick a Danny DeVito září v rolích sousedů, kteří mezi sebou soupeří o nejhezčí vánoční výzdobu! Buddy Hall (DeVito) je pevně rozhodnut, že tenhle rok přebere Stevu Finchovi (Broderick) místo vánočního krále. Svůj dům chce ozdobit tolika žárovkami, že budou vidět až z vesmíru! Nikdo nedokáže odhadnout, jaký budou mít tyhle prázdniny konec. Vy si však tuhle divokou a sněhovou slavnost smíchu jistě užijete a zamilujete si ji společně s celou rodinou! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

demented 

všechny recenze uživatele

Koľko podobných filmov o dvoch nevraživých susedoch, snažiacich sa prešťať jeden druhého, tu už vlastne bolo? Nespočetne. Väčšina pofidérnej kvality a ani tento kus nie je výnimkou. Danny DeVito je roztomilý, naopak Matthew Broderick je neznesiteľný (poväčšinou sa tvári ako debil a vôbec mu to nežerem :). S ubiehajúcou stopážou film značne pritvrdzuje a človek len neveriaco krúti hlavou, čo za "brutalita" bude nasledovať. Záverečná zhruba 15-minútovka je len pre otrlých a slabšie povahy by to vôbec nemuseli rozdýchať. O.K. je to vianočný a rodinný film, ale to ešte neznamená, že musí byť aj nechutne patetický a balancujúci na hranici dobrého vkusu (čo si budeme nahovárať, on vôbec nebalancuje, ale veselo si hovie za touto hranicou :) ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Tato vánoční komedie není žádná bomba. O zábavu se ale stará Danny DeVito s kvalitně sekundujícím M. Broderickem. A nutno uznat, že lepšího herce si na tento charakter role vybrat nemohli. Maličký pán, který chce, aby byl jeho vánoční dům vidět z vesmíru. A udělá pro to úplně všechno. Takže o komediální situace zde nouze není. Jak už jsem řekl - žádný zázrak, ale před Vánoci je toto určitě dobrá volba. PS: "Neodcházej, co budu jíst?" DODATEK (17. 12.2011): Upravuji hodnocení na čtyři hvězdy. Na tento film jsem se díval celkem třikrát a vždy se mi líbil víc a víc. Stane se z něj má vánoční tradice. A řekněte, jestli mé původní hodnocení bylo tři, proč bych je neměl zvýšit, když se mi tato vánoční komedie tolik a stále líbí? ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se dneska říká komedie?No já nevím,ale nezasmál jsem se snad ani jednou,což je u tohohle žánru docela problém.Nemám rád Matthewa Brodericka,na Dannyho DeVita mám přímo alergii,takže tenhle film u mě neměl moc šancí uspět.A tak se taky stalo.Moje mamka měla prostě chuť na vánoční film a doufám,že odstrašující zážitek v podobě Budiž světlo ji na nějaký čas poučí o tom,že všechny vánoční filmy opravdu není potřeba vidět. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Budiž světlo, a to ozářilo další filmový kýč. Jeden z těch, které jsou už i za hranicí humoru, kterému se já směji. Tohle světlo raději příště nechám zhasnuté. O to smutnější je fakt, že v něm hrají kvalitní herci jako Danny DeVito či Matthew Broderick. Hold důkaz, že ani herci nezachrání něco, co je už od základu blbě napsané. 30% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Komédia, to ani náhodou. Jedna srandovná scénka a dosť. Buddy Svoj dom chce ozdobiť toľko žiarovkami, že bude vidieť z vesmíru. Nato dá do záložne manželkinu vázu, ale na toľko žiaroviek by ta váza musela byť aspoň za čias Tutanchamona aby to všetko zaplatil. A Herci Danny De Vito ale hlavne trápnosťou sršiaci Matthew Broderick vobec neoslnili. Je to čisto rodinný film, ktorý vás neoslní genialitou ale vianočnú atmosféru vám nabudiť môže. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodný názov filmu bol All Lit Up. (misterz)
  • Kvôli scéne, v ktorej Steve (Matthew Broderick) a Buddy (Danny DeVito) majú rýchlokorčuliarsky závod, musel Broderick trénovať s profesionálnym rýchlokorčuliarom už niekoľko mesiacov vopred. (misterz)

Reklama

Reklama