Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (2 140)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Hoci Prestige v podstate nie je komplikovaným filmom, celkom iste budete mať problémy orientovať sa v deji. Napokon Christopher Nolan dokazal aj z jednoduchého príbehu v Memente vytvoriť na chápanie mimoriadne náročnú záležitosť, tým že nechal dej odvíjať od konca a aj jeho najnovší počin je spracovaný tak, aby divák veľký zvrat v závere prehliadol čo najneskôr. Jeho logika je pritom nespochybniteľná ale i tak prekvapí, hoci riešenie je jednoduchšie ako by sa dalo čakať. Naprek tomu som však mal po skončení rozporuplné pocity. Dokonalý trik nepochybne stojí za to ale dokonalým nie je a spomínaný zvrat nemusí sadnúť každému. O tom že je Nolan veľkým režisérom si však nedovolím pochybovať. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jak to u jiných filmů jde docela lehce, popsat Dokonalý trik je fuška, protože jeho rajc není jen v spletitém příběhu a atmosféře kulis, triků a fantastických udělátek, ale především v napětí mezi dvěma rivaly - je opojné sledovat bizarní průběh jejich vztahu, variabilitu jejich niter i to, na kterou stranu se stěhuje jazýček na vahách sympatie. Herecký ansámbl taktéž nelze než vychválit. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém budete celou dobu tápat, přemýšlet, co je pravda a vymýšlet další a další teorie s tím, jak se bude příběh dál a dál rozvíjet aby vám nakonec pointa vyrazila dech a donutila vás přinejmenším přemýšlet o tom, jak to do sebe všechno dokonale zapadlo nebo dokonce jít a okamžitě si pustit film znova. Abyste se přesvědčili, jestli byl scénarista opravdu tak geniální, abyste si ověřili logiku, abyste znova nasákli tou skvělou atmosférou, abyste zjistili, co všechno jste přehlédli a jestli ono to všechno náhodou ještě není o něco složitější, než se na první pohled zdá. A taky abyste si znovu vychutnali dokonalé herecké výkony většiny zúčastněných (mimochodem u mě vede samozřejmě Alfred Christiana Bala a taky skoro epizodní postava Nikoly Tesly v podání téměř k nepoznání civilním Davidem Bowiem). ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Skvělý scénář Nolanů a výtečný snímek z prostředí magie a kouzel. Dva kouzelníci (Hugh Jackman, Christian Bale), kteří se rozhodli soupeřit na život a na smrt ve svém řemesle, které ovládají více než dobře. Figurkou v jejich soupeření se stane krásná asistentka Scarlett Johansson. Ve vedlejší roli se ocitl David Bowie, který ztvárnil Nikolu Teslu. Po Iluzionistovi další pěkný film o kouzlení. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jste kouzelník, ne čaroděj. Když si neušpiníte ruce, nemůžete dosáhnout nemožného." Neumím vytáhnout králíka ani jinou havěť z klobouku, spojit čínský kruhy ani proměnit Coca colu v Pepsi, ale kouzelníci vždy probudí mou zvědavost. A tady jsou hned dva a pohybují se někde na tenký hraně mezi dokonalým trikem a opravdovým kouzlem. Jejich čarování mě hrozně bavilo, ale mimo vystoupení jsem až tak moc zábavy nenašel. Výjimkou je samozřejmě takřka zapomenutý génius Nikola Tesla, o němž bych si dovolil odcitovat větu z knihy Tesla World: "Mezinárodní koncerny nedopustí průmyslové využití Teslových objevů, aby tím neohrozili svou existenci." A já bych hrozně chtěl umět vykouzlit ohromný dav lidí, kterej majitele těchto koncernů bude defenstrovat z oken jejich mrakodrapů. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (55)

  • Jestvuje málo filmov, ktorých repliky v scenári môžu byť chápané dvojakým spôsobom, pričom obe majú počas sledovania svoje opodstatnenie. Bordenovo tajomstvo je už skôr naznačené, keď hovorí svojej milenke, že časť z neho miluje Sarah, resp. má s ňou dieťa. Vo väzení Alfredove repliky k Fallonovi odkazujú na fakt, že ho upozorňoval, aby opustil remeslo: "You were right. I should've left him to his damned trick... I'm sorry... Don't cry. Not for me. Go live your life in full. For both of us." Robertov trik s klonovaním je zase možné predvídať, keď sa v prvej polovici snímky snaží nájsť dvojníka prehlásením: "I don't need him to be my brother. I need him to be me." (Biopler)
  • Hugh Jackman (Robert Angier) vzpomínal na zdaleka největší hvězdu na place, kterou byl... David Bowie (Nikola Tesla): "Ukázalo se, že je to ohromně fajn, charizmatický člověk, ale při prvním setkání jsem z něj byl hrozně nervózní. Odjakživa jsem byl jeho veliký fanda. Nikdy jsem neviděl tak pozorný a ohleduplný štáb, jako když přišel David na plac. Lidi mi šeptali: 'Řekni mu, ať zazpívá!' - 'Ty mu řekni, ať zazpívá!!!' Christian Bale mi vyprávěl hezký příběh. Telefonoval svojí mámě a ona se ho ptala, co dělá. 'No, teď točím film s Michaelem Cainem, Hughem Jackmanem, Scarlett Johansson, Davidem Bowiem...' - 'Páni s Davidem Bowiem! To teď točíš veliký filmy!' - 'No moment, vždyť jsem dělal Batmana, to stálo sto padesát milionů dolarů a hráli v tom Michael, Morgan Freeman, Liam Neeson...' - 'No jo, ale tohle je přece David Bowie!!!'" (NIRO)

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama