Reklama

Reklama

Once

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

On je pouliční muzikant a občas si přivydělává v dílně svého otce. Jeho snem je živit se hudbou, ale to se mu vůbec nedaří. Ona je talentovaná pianistka z Čech, která odešla do Irska kvůli obživě a prodává na ulici růže. Když se ti dva náhodou potkají, zjistí, že jejich společná hudba má neobyčejnou sílu a podaří se jim získat nejen peníze na pronájem studia, kde natočí společnou desku, ale také přízeň a obdiv všech, kteří se na jejím vzniku podílejí. Oba si ale velmi záhy uvědomí, že takového člověka, jakým je ten druhý, se jim podaří v životě potkat jen jednou. Jeho nově nabytá svoboda a její minulé závazky tak oba postaví před rozhodnutí, co jsou pro sebe schopní obětovat a jestli vůbec mají možnost zůstat spolu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (834)

kitano 

všechny recenze uživatele

Nenápadný príbeh o dvoch nenápadných ľuďoch ktorých osudy rozpráva a tvorí hudba. Hudba to je 90% tohto filmu a zvyšok tvoria minimalistické diaógy, všedné exteriéry a interíery írskeho mesta. Proste všetko je jednoduché a preto tak uveriteľné a skutočné. Príbeh je to samozrejme o láske avšak znova, nieje to žiadna slzotvorná-srdervúca romanca, ale opisuje vzťah dvoch ľudí tak, ako to už v živote chodí. Bez nejakého prikrášľovania. Presne toto je ten prípad, kde menej znamená viac a režisér z toho naozaj vyťažil veľa. Sladkým tento film robia práve prenádherné skladby, ktoré vás prinútia nedýchať a hltať každý tón a slovíčko. Človek by až mal chuť zobrať gitaru a vyraziť do Dublinských ulíc a tam osamotený hrať a spevať. Heh...na gitaru neviem, svev mi tiež príliš nejde, tak si aspoň občas pustím nejakú peknú pesničko z toho krásneho filmu :) (10/10) ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Příjemný malý film, kolem něhož se utvořila velká bublina, jež nutí hledat mouchy tam, kde nejsou. // Příběh dvou osamocených bytostí, které mají společnou vášeň - hudbu. Oba jsou zlomeni z minulých vztahů a přesto mezi nimi vznikne něco krásného... krásného a nenaplněného. // Za několik dní se Johnu Carneyumu podařilo vytvořit emotivní a důvěryhodný příběh. Jak se říká, za málo peněz hodně muziky. Tady to platí dvojnásob. Alespoň jednou. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Malý ale srdcom veľký príbeh, ktorého realističnosť umocňuje na prvý pohľad amatérske spracovanie a špinavé prostredie Írska, vnímavý divák však nemôže prehliadnuť vnútornú krásu, ktorá sa v ňom skrýva. Moja romantická časť si želala azda len pozmeniť záver, ale to by bol filmový svet zase chudobnejší o inú a možno ešte pôsobivejšiu filmovú scénu. A možno ani nie, ale skutočný svet sa od filmového líši, niekedy až príliš. ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

S pribyvajicimi komentari mam tak trosku problem. Po pravde receno, jako velky romantik a priznivec Frames, nechtel jsem vloni delat nejake zavery, hodnoceni a predcasnou rekapitulaci k filmu a tak jsem si ho pri ruznych prilezitostech pustil vicekrat.....Sountrack nema chybu, bohuzel po filmove strance to uz je malinko horsi. A nasledne po vyhlaseni nominaci na Oskara, zcela neznama Falling Slowly kazdodenne okupuje cele dny komercni radia. Tak si rikam a mam hlavne velke obavy z toho, aby nebylo preirglovano a nasledne to vse casem nevycpelo jako velka bublina........doufam, ze se tak nestane. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Češka za tento film dostala Oskara, jenže je film tak dobrý jako muzika samotná? No, rozhodně je slabší, průměrnější a lidštější. Muzika ho jen nenápadně vyvyšuje o rázný bod kupředu. Jinak je to nudná fikce v životě dvouch lidí, kteří se potkali a ještě se od sebe neodloučili. No a to jejich setkání dokonce ocenili Oskarem. Řekl bych, že právem. Hudba je to opravdu hezká, taková klasická anglická, jen ještě taková silnější a s chytlavým hlasem Glena Hansarda. Nedokážu pochopit, jak je možný, že kdykoliv vidim na filmovém plátně Ira, má smysl pro humor, je zábavný a celkově příjemný i když ujetý člověk. Asi na tom všem něco bude, že Irové jsou zvláštní národ. Každopádně film si u mě zájem nezískal. To jediné, co tam stojí za řeč je právě hudba a vlastně taky to, že Irglová je Češka, což je nečekaný, ale k tomu tam taky občas mluví česky a je to docela příjemné slyšet češtinu v anglicky mluvícím filmu. Každopádně průměr, ale rozhodně příjemný. --- Falling slowly... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (35)

  • Glen Hansard a Markéta Irglová propagovali film na Sundance Festivalu tak, že si stoupli na ulici a hráli písničky z filmu pro kolemjdoucí. Přibližně rok poté je poslouchala beznadějně zaplněná Lucerna. (kukentipla)
  • Markéta Irglová je najmladšou držiteľkou Oscara v kategórii najlepšia filmová pieseň. (smolicek04)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama