Reklama

Reklama

Film začínající na vojenské základně v Korei, kde člen personálu po rozkazu nadřízeného vylije desítky litrů jedovatého tekutiny do odpadu, která se posléze dostane do řeky Han. Po pár letech vzniká následkem mutace monstrum, které napadne dav lidí u vody. Rozjíždí se vojenská operace. Ovšem i jedna rodina se chopí zbraně při záchraně svého člena, kterého podivné vodní monstrum odneslo. Teď jde o to, jestli ho stihnou zachránit včas. Režisér ve filmu kombinuje rodinné drama s akčním sci-fi hororem. (Chrustyn)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (215)

EdaS 

všechny recenze uživatele

The Host je zvláštní mix Malé Miss Sunshine a Godzilly, okořeněný ještě troškou politiky a sociálních témat. A mix je to velmi povedený. Na asijských filmech mám rád mimo jiné jejich nepředvídatelnost, díky které i film zdánlivě hodně hollywoodský může být vlastně protiamerický a obsahovat opravdu nečekané dějové zvraty. Čistá pětka to není, ale čtyři hvězdy by byly málo. Kéž by to šlo u nás v kinech! ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

pred pozretím som o tomto filme mal minimum informácií - a to konkrétne: videl som plagát a kamarát mi povedal (citujem:) "Je to blbosť, ale tebe sa bude páčiť!" a podľa týchto indícií som očakával nejaké "krvavé" príšerácke Béčko, lenže tento film ma prekvapil . . . pretože až na tému "monštra" (odvekú veľkú tému filmového hororu, ktorá sa rozšírila z ázie) a možno typológiu postáv toho malo s béčkom málo spoločné . . . no niečo mi hovorí, že toto monštrum z rieky Han sa stavia k tematike monster-movies z akéhosi iného (nenápadného, no predsa iného) zorného uhla . . . veľmi dobre a s vtipom vystavaný úvod vystrieda skôr rodinná dráma na pozadí veľmi dobre animovaného netvora, ktorý sa prekvapivo (pre divákov i postavy) vynára z kórejského veľtoku - a až na to, že je to zmutovaná gigantická príšera sa správa, pohybuje a koná celkom ako obyčajný obojživelník . . . nielen veľmi dobrá vizuálna a technická stránka, príjemné herecké výkony a veľmi jemne presakujúci humor (ktorý občas preblysne ako blesk z jasného neba, no veľmi opatrne dávkovaný - aby to nezvrtol do béčka či paródie) sú doplnené o veľmi sviežu a miestami príjemne invenčnú réžiu človeka, ktorý možno že je "menštruujúci fanúšik", ale rozhodne TALENTOVANÝ "menštruujúci fanúšik", ktorý to na režisérskej stoličke vie; A ten môj kamarát to veľmi trefne vystihol; ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celý ďalekovýchodný blok má pocit, že prostredníctvom žánru sci-fi sa dá k spoločenským témam vyjadrovať iba prostredníctvom katastrofických filmov s obrovskými monštrami vyliezajúcimi z vody. Sú zámerne béčkové, aby viac vynikol kontrast ich "umeleckého" vyjadrenia. Prečo nie, vidím ich málo a Host pôsobí na mňa exoticky a celkom provokatívne. Nuda sa rozhodne nekoná, zázrak taktiež nie. Jeden zo 101 sci-fi filmov, ktoré musíte vidieť predtým, než umriete. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Korejsky Pavel Liska s korejskym Miroslavem Donutilem se v horkosladke komedii/dramatu snazi zachranit malou holcicku ze sparu pocitacoveho monstra. Po skvele reklamni kapani prichazi zklamani snad jeste vetsi nez pixely poskakujici na zadech horiciho netvora. Pokud chcete videt ctyri nejodpornejsi filmove postavy jak se dve hodiny nedokazi rozhodout zda hystericky brecet, nebo hystericky kricet smichy rozhodne The Host doporucuji. Pokud chcete videt monsterfilm, kde je monstrum podstatne jako kondom v klastere doporucuji The Host dvojnasob. Poprve v zivote si myslim, ze asijska sekce pomobaze hodnoti pouze ze setrvacnosti. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Byl by to super monster movie, kdyby to mělo aspoň trochu kvalitní scénář, jenže po úvodní parádní scéně s monstrem, která mě, podle mých skromných očekávání, měla připravit na úžasnou jízdu, se začne naplno projevovat hodně slaboučkej scénář plnej až téměř směšných dialogů nebo myšlenek, do toho vývoj příběhu taky neni zrovna chytře řešenej, kdy se namísto kvalitních a napínavých scén s monstrem řeší nějaký kraviny ohledně viru, potažmo se hodinu hledá, kde by monstrum mohlo být a v podstatě se nic zajímavýho neděje a to je asi ten největší problém tohohle filmu, kdy se vlastně namísto efektní akce pořád řeší něco zbytečnýho a nudí to ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Předlohou filmu byla skutečná událost z roku 2000, kdy americký vojenský zaměstnanec vypustil přibližně 470 lahví formaldehydu do řeky Han. Jednalo se o tzv. „McFarland Incident“. (lioncel)
  • V roce 2011 byl film uveden do korejských kin znovu, tentokrát převedený do 3D. (Raztubyl)

Související novinky

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

02.12.2011

Korejský filmař bude mít retrospektivu na 7. ročníku festivalu Filmasia. Setkat se s ním můžete na projekcích v neděli 4. prosince. Celý festival se koná v pražském kině Světozor 1. - 4. prosince… (více)

Filmasia: posedmé na východě

Filmasia: posedmé na východě

26.11.2011

7. asijský filmový festival Filmasia se uskuteční v pražských kinech Aero a Světozor 1.-4. prosince 2011. Uvede novinky různých žánrů z dálného východu (Japonsko, Hongkong ad.) i profil výjimečného… (více)

Oldboy a Gwoemul na americký způsob

Oldboy a Gwoemul na americký způsob

21.11.2008

Když se před několika týdny objevila zpráva, že Steven Spielberg a Will Smith uvažují o hollywoodském remaku korejského Oldboye, všichni doufali, že je to jen špatný vtip. Oba to ale myslí smrtelně… (více)

Druhá Panda, Wanted, Monstrum...

Druhá Panda, Wanted, Monstrum...

30.06.2008

Zkrátka spousta pokračování. S takovým zprávami se musíte smířit, hlavně v pondělí. To se vždy po víkendu u každého obstojně úspěšného filmu vynoří zpráva o zahájení prací na pokračování. Timur… (více)

Reklama

Reklama