Reklama

Reklama

Koncert pro jednoho

Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný / Hudební
USA, 2005, 4 min

Obsahy(1)

Jeden z krátkých filmů studia Pixar. Vesnická holčička se chystá vhodit penízek do kašny na náměstí, aby se jí splnilo její přání. Dva hudebníci by ovšem zlaťák raději viděli ve svých kasičkách, a tak se Tippy ocitá uprostřed souboje jednočlenných orchestrů, který nakonec dopadne zcela jinak, než by kdokoli očekával. (Nogard)

Recenze (158)

Němi 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý nápad o přetahované dvou muzikantů o peníze malé holčičky povýšený k dokonalosti krásnou hudbou a bezchybnou animací měnící tři polygonové postavy na živé tvory přesně vyjadřující mimikou své pocity. Příběh s pointou, sice vystavěný na nejběžnějším schématu, ale talentem studia Pixar proměněným v něco víc. Navíc jako předfilm zdaleka překonal spíše průměrná Auta. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nádherný Pixarovský kraťas plný fajn hudby a překrásné animace s jednoduchým, ale lidským příběhem. Skoro si troufám říci, že je to jeden z vizuálně nejkrásnějších kraťasů od Pixaru vůbec. Každopádně viděl jsem po myšlenkové stránce i lepší. Tak či onak jednoznačně maximální hodnocení a vřelé doporučení. Ty 4 minutky nikoho z vás nezabijou :-))) ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Opravdu jedna z nej nej krátkých Pixarovek. A za pouhých 4 minut se v ní vystřídá spousty emocemi. Malá holčička má minci a chce ji dát do fontány. V tom ji zastaví muzikant se spoustou fanfárových trubek, bubnem a harmonikou a snaží se ji zaujmout a získat od ní ten zlaťák. Holčíčka je omámena a jde mu dát zlaťák. Toho si ale všimne druhý muzikant se spoustou housliček a houslemi. Tak se svede velký soubou o zlaťák, který holčičce nešťastně spadne do kanálu. Holčička je smutná a žádá malé housličky od jednoho z muzikantů a zahraje nám smutnou symfonii... a vydělá si za to měšec plný zlaťáků. A to už je šance opět pro muzikanty.... ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Tak asi už i v Pixaru přišli na naši starou dobrou moudrost, že když se dva perou, třetí se směje :-) Ilustrovali ji velice dobrým příběhem. Hudebníci jdou ve snaze zalíbit se malé holčičce až na hranu svých možností... Snad jen ta holčička mi přišla trochu zlomyslná, na druhou stranu ale uměla dobře hrát... ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Tenhle kraťas jsem hrozně moc dlouho hledal a za boha jsem nemohl přijít na to, jak se jenom jmenuje. Líbí se mi zde především scénář, který byl zajímavě a vtipně podán, obzvláště rozepře dvou muzikantů a nečekaný závěr. Hudba tu zde hraje prim, to je zcela jasné, a proto je tu ze všeho dozajista nejlepší. Snad jen dodat, že animace se také povedlo a Pixar tak ukázal, že svoje místo tu má zcela oprávněně. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Tento krátký filmeček byl v některých kinech uveden před filmem Auta. (HappySmile)

Reklama

Reklama