Reklama

Reklama

Recenze (18)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tak mne tento snímek poněkud zklamal (vzato k hodnocení obecně i mých oblíbených) - od samého počátku jsem se lehce nudil a emočně mne to nijak nenadchlo. Proti koníčkům nic nemám, ale taky nejsem jejich obdivovatelem, preferuji menší zviřátka :-) Mnohé věci byly proti logice, nerealistické a nepřirozené, zejména v té dostihové oblasti. Pod vlivem všeho uvedeného jsem zůstal emočně neutrální a neukápla ani slzička (snad až na smrt Vládkyně). Hlavní herečku jsem už viděl v šesti filmech a paradoxně si všechny vykoledovaly 3* stejně jako tento snímek. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá športovo ladená dráma. Má celkom dobrý príbeh o mladej žene, ktorá už od detstva vyrastala na otcovej farme s koňmi a túžila stať sa džokejom, ale keď otec predá jej milovaného koňa, v zlom sa rozídu a splní si svoj pracovný sen. Lenže ani zďaleka nie je tak ideálna, ako očakávala, má podradnú úlohu počas dostihov spomaľovať zvyšné kone, aby to mal jej tímový kolega ľahšie a navyše si uvedomuje, že takmer pre všetkých sú kone len zdrojom peňazí, s čím sa nevie zmieriť. Ale keď sa znovu stretne so svojim milovaným koňom, vytvoria plnohodnotnú pretekársku dvojicu, no problémom sa aj tak nevyhnú. Spracovanie sa mi páči, ale dalo sa to podať aj o trochu lepšie. Získalo si ma to prakticky okamžite, tá úvodná fáza je síce zbytočne moc krátka, aj takto je dobrá, ale kvôli tomu som nepocítil až tak silné puto medzi hlavnou hrdinkou a jej koňom, čo ma trochu mrzí. Ale aj tak sa na to pozerá veľmi dobre, nie sú tu žiadne zbytočnosti, prakticky celý čas sa venuje len dostihovému tímu a vzťahmi medzi nimi, k tomu zaujímavo podaná kariéra hlavnej hrdinky a jej nájdenie milovaného koňa, len ten vzťah s otcom mohol opäť dostať trochu viac priestoru. A tak ma to bavilo po celý čas, až prišla záverečná štvrťhodina, ktorá mi zase moc nesadla. Sama o sebe je síce kvalitná, lenže vôbec sa mi nepáčilo, že sa dej vybral takýmto smerom a tak to výsledný dojem predsa len narušilo. A rovnako aj prílišné množstvo emócií, keby sa nimi šetrilo, efekt by bol silnejší. Herecké obsadenie je výborné, perfektná Lim Soo-Jung v hlavnej úlohe, tá mi tu sadla skvelo a viacero zaujímavých vedľajších postáv, či už kladných alebo záporných. Réžia a technická stránka sú dosť kvalitné, výborná vizuálna stránka, len tie spomínané emócie, bolo ich zbytočne moc. A páčila sa mi aj hudba. Takže to mohlo byť aj ešte o niečo lepšie, ale aj tak som dosť spokojný, podobný film si rád občas pozriem a tento medzi nimi patrí do výrazného nadpriemeru. 77% ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem přistupoval k tomuto filmu docela skepticky, nevěřil jsem, že korejské drama o koních může fungovat, no a jak jsem se mýlil. Už od úvodních scén s malou Sieun a Generálem, poté každá scéna s už již dospělou Sieun a Thunderem jsou prostě magické, zvláště scéna s taxíkem, za kterým Thunder utíká, aby dohnal Sieun, a pak naopak, kdy Sieun utíka za Thunderem, jejich setkání "tváří v tvář", prostě úžasné. Závěrečná srdce vyrvávající scéna, kdy Thunder padá po doběhnutí do cíle a Sieun se nad ním sklání, nemůže nechat jediné oko suché :-), zbytek filmu je sice "jen nadprůměrný", ale díky zmíňovaných scénách je to skvělý film. Nemůžu jinak než 90%. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

K pochopení závěru filmu je třeba dva předpoklady: 1) kůň je jako člověk 2) onen člověk je Korejec. Maličko sklamání. Ono je to takto sice 100% korejské, ale možná, jednou, pro jednou bych si maličko přál, aby nebylo. S jiným koncem by Lump Sugar (Kostkový cukr - moc pěkný název) dokázal být téměř dokonalý, protože první hodinu a třičtvrtě takový je. Technicky (ok, scény z dostihů mohly být pestřejší), režisérsky, herecky (excelentní od Im Su-jeon), pocitově (přátelství mezi člověkem a koněm) je to výborné. ■ P.S. May to vystihla dobře. Její vysvětlení (o příběhu, který zůstává "uvnitř") mě nenapadlo, nicméně po chvíli přemýšlení souhlasím, že je správné. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně bych jindy hodnotil o hvězdu níže, jenže v době zhlédnutí mi Gakseoltang padl ideálně do noty. Do puntíku splnil všechno, co jsem od něho očekával. Příběh je sice jednoduchý, bez dějových kotrmelců, ale má patřičný dramatický a emotivní náboj a záběry na malou Si-eun hrající si s Generálem či některé scény se Si-eun a Thunderem jsou nádherné a čiší z nich city a něha - splňují přesně to, proč se na takové filmy dívám. Mám rád "sportovní" snímky, poetické scény podmalované dojemnou hudbou, scény, ze kterých tryskají emoce a vhánějí mi slzy do očí... Mám rád koníky a velice jsem si oblíbil herečku Lim Su-jeong. Proto pro mě byl Gakseoltang velkým a průzračně čistým zážitkem, který mi nezkalil ani fakt, že dostihová linie filmu je pouze průměrná. 9/10 ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama