Reklama

Reklama

Wrestlingový šampión John Cena se představuje v hlavní roli mariňáka Johna Tritona. Tritona naleznete vždycky tam, kde hrozí nebezpečí a věřte, že rozhodně nebude hrát podle pravidel! Teď byl ale proti své vůli odeslán pryč z irácké mise a jeho překrásná manželka Kate (Kelly CarlsonPlastická chirurgie s.r.o.) byla navíc unesena nemilosrdnými zloději šperků, v jejichž čele stojí zvrácený zabiják (Robert Patrick)! A tak Tritonovi nezbývá než se vrhnout znovu do boje. Aby se mu podařilo jeho ženu zachránit, musí použít svou nejnebezpečnější zbraň – totiž sebe samotného! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (295)

Lima 

všechny recenze uživatele

Ozvěna 80.let? Ale kdeže, po tomhle kousku za půl roku ani pes neštěkne. Vezměme třeba takové COMMANDO, které se pro srovnání nabízí. To svým způsobem zraje jako víno a s přibývajícími léty od doby vzniku nabývá až jakéhosi kultovního statutu, za což vděčí zejména Arnoldovi, který měl nepopiratelné charisma (ať se to někomu líbí či ne), sypal ze sebe jednu podařenou hlášku za sebou a jeho (ne)herectví bylo svým způsobem roztomilé. John Cena nic z toho nemá. Je to jenom taková tupá hora masa a jeho napsaná postava postrádá jakkýkoliv nadhled. A pokud film mimo nesympatického hlavního představitele může nabídnout už jenom přemrštěnou akci ála KURÝR 2, tak je to dost problém. Jediné pozitivum - Robert Patrick, který měl naprosto jasno v tom, v čem se to ocitl a tak si svoji záporáckou roli evidentně užíval (scéna s několikrát zopakovaným posunkem směrem ke své družce byla kouzelná). ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Trošku mě mrzí že nevyhodil John Cena do povětří celý USA a nezmlátil tak dva milony lidí. Kdyby mě unesli holku tak vyhodím pro jistotu do povětří celou naší planetu i s Klausem. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Mattdamonovský (pozrite sa mu do ksichtu) x-man (pozrite sa mu na nohy - zakaždým, keď sa objavila v zábere jeho celá postava, dostal som záchvat smiechu) John Cena v ultrabéčkovej pripomienke áčkových klasík 80. rokov, ktorá je trápna v okamihoch, keď sa snaží tváriť vážne (našťastie ich nie je veľa), a neskutočne zábavná v akčných a nadhľadových scénach (ktorých je hojne). Robert Patrick je bravúrny a predvádza tu asi najlepšieho béčkového záporáka za posledných bohviekoľko rokov (spomínaná hláška s Terminátorom). Ešte lepšia je však postava černošského člena gangu - pri jeho príbehu z detstva o táborovom vedúcom, ktorý sám seba nazýval Honza Bičík, som plakal od smiechu. A toľko výbuchov ste nevideli vo všetkých akčných filmoch nového tisícročia dohromady. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Commando: Ressurection se nekoná ani omylem! Tři velké exploze spolkly většinu rozpočtu, takže zbytek stopáže je okatě samoúčelnou improvizací (nějaké ty kamerové oblety a podobné tajtrlíkování), kterou z bahna absolutního zatracení táhnou slušné odkazy (Terminátor II, Vysvobození, Pátek 13.) a geniální partička záporáků v čele s famózním (!) Robertem Patrickem, který si roli užívá jako nikdy. Nevím, koho napadlo poslat Johna Cenu z wrestlingového ringu na plátno, ale tahle hora svalů nesahá takovému Rockovi ani po kotníky a když máte problém s tím, aby jste mu fandili, protože jeho protivníci jsou prostě víc cool, je jasné, že někde to drhne. A ten rating PG-13 s absencí krve… zlatá 80. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem měl možnost vidět novější opravdu ryze akční film s tak akčním scénářem, jak jenom může být a nabouchaným Johnem Cenou, který se ve svém prvním filmu snaží a fakt je, že na první pohled vypadá jako sympaťák, ale zdání může klamat, což se zrovna u něj nejspíš nestane. Opravdových akčních scén neni sice moc, více toho Cena nakope než, když se budete kochat parádními honičkami. Pár vtipných narážek se tu také objeví a tak nemůžu než souhlasit, že kariéra Johna Ceny mohla začít o mnoho hůř, takto se objevil ve filmu, který si na nic nehraje a zobrazuje akci v plné své kráse. --- This guy is like a terminator ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $18,844,784Tržby Celosvetovo $22,164,661Tržby za predaj DVD v USA $26,333,583 //počet predaných kusov 1,724,280/15%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jeden muž. Nepotřebuje zbraň, nepotřebuje pomoc, nepotřebuje nikoho. Jen chce najít svou unesenou ženu a cestou pozabíjet většinu únosců. Jednoduchý děj, který jednoduchým zůstane a v pár okamžicích se z děje stane jen způsob jak ukázat svalnaté borce, polonahé krasavice a efektivní výbuchy. Kdyby se tam občas nějaká z těch modelek (resp. wrestlingových partnerek svých svalnatých borců) nesvlékla do spodního prádla a podvazků nebylo by se na co koukat. Vlastně možná na americkou (nebo lépe wrestlingovou) verzi Cobry 11, v které se Simír a Gerchán spojili do jedné osoby a efektivně všechno zvládají bez pomoci a občas i něco vyletí do povětří. Co naplat, stupidní až moc. PS: a to rád koukám na wrestling ;-) ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Bavil som kralovsky. Lepsie audiovizualne (a hlavne evidentne sebauvedomele v jasne rozpoznatelnych vlastnych moznostiach) pozadie bujarej homeparty si clovek nemohol ani priat... . Niet divu, ze v takej atmosfere (nielen) mne prisla aj "mimicka skala" John Cena prave v tvari ako zaujimavy mix Bournea a Dextera ;-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"This guy is like the Terminator." Novodobé Komando? Ale kdeže, na to Mariňák postrádá málo nadhledu. Solidní béčko? Také ne. Solidní možná, ale spíše než-li béčko, tak některé z písmen mnohem dále v abecedě. Charismatický John Cena? Pokud je definicí charismatu šedivost, nudnost a nezajímavost, tak poté určitě. Jeho nejherečtější moment je, že v jedné tmavé scéně siluetou vzdáleně připomíná Matta Damona. V těch ostatních prostě svou přítomností jen irituje. Má to vůbec nějaký světlý moment? Ano, Roberta Patricka, který si asi jediný uvědomuje v čem hraje a své přehrávání tomu přizpůsobil. A krom toho je tu ještě jeden klad. Je to totiž od scény na benzínce místy docela i zábava. Mariňák je zajímavá zkušenost, kterou bych však s kvalitním zážitkem nespojoval ani náhodou. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Už asi po třiceti vteřinách jsem ten film začal milovat. John Cena má velký bicáky, hned ze začátku vystřílí celou Al Kajdu, a nosí kevlar v ruce aby tim mohl odrážet kulky. Jo a ještě vůbec neumí hrát, ale to neva. Jen škoda, že nepřišlo nějaké megalomanské finále. Btw Robert Patrick je ultimátní bůh. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, byl to pokus o komedii a nebo o akční film. To nebylo "béčko", ale "ÉČKO". Hrozný scénář, děsný výběr herců.... jednu hvězdičku dávám za speciální efekty - výbuchy. Jeden výbuch, druhý výbuch, třetí výbuch.... Jako odpad ovšem označuji to DEJAVU, 1) vybuchující benzínka, oheň a pohled plakající ženy, zda to voják přežil. 2) vybuchující chajda, oheň a pohled plakající ženy, zda to voják přežil. No prostě KOMEDIE! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Don Davis: 1. More Human Than Human 2. Sunshine 3. Tonight 4. Chicago Boogie 5. Dueling Banjos 6. Should Have Been Gone 7. If It All Ended Tomorrow ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Mariňák je novodobé Komando. Taky jde jen o tupou akční jízdu, plnou vystřílených nábojů, krve, hlášek a přehnaného patriotismu, akorát převedenou do současných reálií. Takže komu se nelíbí Komando, ať se ani nezkouší na tenhle film dívat. Robert Patrick je luxusní hajzl, který si svoji roli doslova užívá a John Cena je přesně takové dřevo, jak se od něj očekává. Navíc se jedna ze záporných postav jmenuje Bennett (akorát že tenhle "nevypustí páru"). Já jsem spokojený. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo všetko vieme o tých chlapoch?“ – „Sú to zmrdi.“ Obsahuje menšie spoilery. Vyrastal som na akčných béčkach 80. rokov, ale to, že skopírujem ich scenáre ešte neznamená, že mi z toho automaticky vyjde dobrý film. Pritom ani také KOMANDO nie je objektíve bohvieako kvalitný film. Ale na ňom vyrastali milióny chlapcov na celom svete. VOJAK túto nostalgickú výsadu nemá, je to film z roku 2006. Občas ma chytil, ex-wrestler John Cena má niečo do seba, Robert Patrick je v rámci možností kultový (wtf hláška „Ten chlap je nezastaviteľný ako Terminátor.“) a akcia je profesionálne zvládnutá (ale nijako extra mimoriadna). Avšak skoro vôbec ma to nebavilo, stále som pozeral na hodinky a keď som si myslel, že to už konečne skončí, prišlo 20-minútové finále panebože. Vyložene ma pobavili len dve scény, ktoré akoby vypadli z iného (lepšieho) filmu. V prvej scéne sa obrovský Afroameričan v slabej chvíli prizná k homosexuálnemu znásilneniu a hrá do toho hudba z VYSLOBODENIA (!). Druhá scéna je ešte vydarenejšia: z močiara vybehne 10 krokodílov a zožerie týpka („Vravel si, že tu nie sú krokodíly!“ – „To boli aligátory.“). ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Společnost World Wrestling Entertainment svým divákům servíruje spoustu akce, velkolepé fyzické souboje a blond modelky, což ji spolu s velkým kapitálem předurčuje k tvorbě precizních oddechových akčních filmů. Současně ví, že když do hlavní role obsadí wrestlingového zápasníka, dostanou bijce a ne herce. Proto se velká část filmu zaměřuje na charismaticky vyprofilované záporáky, jejichž představitelé jsou herecky zdatnější. Díky tomu a perfektně technicky provedeným akčním scénám je film svěží a zábavný. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Akční průměr. John Cena je takový trošku o charisma ošizený Van Damme. Každopádně jako pro wrestler (i když je to prcek a v ringu vypadá spíš srandovně, plus jeho MC image) je to postavou slušná mlátička, bohužel ale tenhle film je jako kdyby částečně natočený pro jeho dětské fandy... To znamená minimum krve, minimum nadávek a spousta hezkých výbuchů. Navíc moderní kamera znamená dost zmatečné záběry na bitky (pro mne nepochopitelný trend). Za ty prachy to prostě mohlo být dvakrát lepší. Herecky nejzajímavější je známá tvář Robert Patrick jako stylový záporák. Cena sám o sobě nemá potenciál stát se nějakým větším akčním hrdinou, už vůbec když bude točit takhle měkké filmy, no ale kouká se na to hezky a je pravda že jednou za čas něco podobného neuškodí. Buďme dneska rádi za každý takový film... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Žeru všechny akce, pod kterými je podepsán Vince McMahon jako producent. Borec, jenž ovládá celé wrestlingové impérium, jednou večer popíjel s Johnem Bonitem, z hecu před něj narovnal pár balíčku stodolarovek a půjčil mu rabiáta s bicepsem velikosti zralého grapefruitu - Johna Cenu. V produkci WWE tedy vzniknul tento film, který měl být poctou akčňákům 80. a 90. let. Upozornění: Před stisknutím tlačítka Play si vyndejte mozek a hoďte ho do horní palice mrazáku. Jednoduchý až primitivní scénář má dost děr na to, aby jím prolezl i takový medvěd, jako showman Cena. Já vím, že se říká, že v jednoduchosti je krása, ale tady to platí pouze v případech, kdy je na scéně dvoumetrový hromotluk a vytahuje ze svého zásobníku wrestlingové chvaty s puncem brutální kvality. Když neúřaduje Cena, nechává režisér všechno, co je na place, sice efektně, ale mnohdy zbytečně explodovat. Sem tam padne dobrá hláška, Robert Patrick hraje slušně, ale celé to působí více než odkazově a stylově spíše úsměvně. Ale John Cena se uvedl parádně a ačkoliv jeho role silně zaváněla typickým wrestlerským herectvím, s čistou hlavou říkám, že bych si ho dovedl představit jako nového Terminátora. Ostatně - "He is like a...Terminator!" 20 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Fajnové béčko v osmdesátkovém stylu s hodně slušnými akčními scénami a labužnickým Robertem Patrickem v roli hlavního padoucha. Příjemná záležitost pro akční nostalgiky. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Tak především- Voják je hlavně komedie. Tvůrci si byli vědomi toho, že natáčejí blbost a film okořenili o spoustu opravdu vtipných detailů, dialogů a bizarních postaviček (Černoch, který nesnáší bonbóny - LOL). Několik scén je opravdu k sežrání, Robert Patrick si to tady ohromně užívá (je tu krásnej fór na účet jeho účasti v Terminátorovi) a celý je to poměrně slušně stylově zabalený, ačkoliv film, jakožto přiznané Béčko nemá děj(jen jedna dobrá honička, 3 bitky a spousta běhání po lese), zvraty jsou odhadnutelné předem... Možná jen těch scén, kdy za hlavním hrdinou něco bouchá je až příliš mnoho. A propós - hlavní hrdina je kapitola sama pro sebe. John Cena rozhodně není až takovej dřevák, jak vypadal v ukázkách i v úvodní salutaci (to byl zase jednou záchvat smíchu) ale obecně platí - xichtem hrát umí. Tělem ne.. Jeho poskakování po lese, nebo rozpačité rozhlížení se po místnosti vyvolává větší záchvěvy na bránici, než některé záměrné fóry. Nicméně užil sem si to a těch béčkových 60 % tomu dám. ()

Reklama

Reklama