Reklama

Reklama

VOD (1)

Už jako malý chlapec musel Augusten sledovat, jak si rodiče vůbec nerozumí, jak se hádají a jeden druhého napadají. Matka je ctižádostivá básnířka, která trpí duševní poruchou. Její manželství s Augustenovým otcem je v troskách. Časem se tedy začne scházet s velmi potřeštěným psychiatrem Dr. Finchem a syna odkládá do péče Finchovy podivínské rodiny v čele s neurotickou dcerou. S novou situací se chlapec vyrovnává po svém a své zážitky si zapisuje do deníčku. Postupně se začíná vyhýbat škole, do tajů lásky ho zasvěcuje starší muž. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Co by vzniklo, kdyby chtěl Wes Anderson natočit mix Addamsovi rodinky a Texaského masakru? Pravděpodobně něco podobného, jako je tento film. Filmu může být podle knihy s autobiografickými prvky jak chce, ale uvěřit, že něco podobného někde proběhlo, mi upřímně moc nešlo. Na přebalu dvd je napsané "jeden z nejlegračnějších filmů roku", v tom případě jsem musel být ten rok v nedobrovolné hybernaci nebo snad ještě na houbách, protože na rok 2006 to nevypadá. Filmu přesto nelze upřít jeden zásadní klad a to herecké obsazení, kterému se samozřejmostí sobě vlastní vévodí Annette Beningová. ()

Hillock 

všechny recenze uživatele

Život není jenom zajímavý, ale je i o hovnech. Nebýt těch pár hoven, tak film hodnotím jako sračku. Paradoxně. Chlapeček seroucí na koberec vedle vánočního stromku či rozjímání nad záchodovou mísou o hovnu. Věřte mi, že to nikde jinde neuvidíte. Už jste viděli zdechlou kočku, která se rozhodla inkarnovat do guláše? Přesto je to celkově velká nuda. Škoda, že se celý film neubíral tímto směrem. Mohl u mě dopadnout na výbornou. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Milujem šáhlé postavy, sú nepredvídateľné a zábavné. Tu tej zábavy mohlo byť ešte viac, aj keď malo to niekoľko skvelých momentov aj hlášok. "To hovno směřuje ven ze záchoda, směrem k nebi. Směrem k Bohu. Mé hovno je přímá komunikace se Svatým Otcem." Takéto postavy vždy dajú vyniknúť hercom, ktorí ich stvárňujú a nie je tomu inak ani tu - Annette, Evan Gwyneth, Brian, Joseph - všetci boli skvelí. Niečo tomu ale predsa len chýbalo, občas to bola nuda. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Snaha bavit se Murphyho filmu upřít nedá. Problém je v tom, že se míjí účinkem. Je to dokonalý případ nefunkčního snímku, který neobstojí ani v dramatické, ani v komediální rovině. Škoda silného obsazení, protože s přibývajícími minutami vám ta parta podivínů pravděpodobně bude čím dál tím víc lézt na nervy. Woody Allen ve svých slabších filmech z pozdního období stále dokázal podobné typy intelektuálů z New Yorku modelovat zábavněji a důvěryhodněji. Celkový dojem: 30 %. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Mezi herci není slabého článku, natočeno je to dobře, hudba je na svém místě, ale něco je zkrátka špatně. Je to taková WesAndersonovská látka - ten by nejspíše tu úchylnost vs drama ukočíroval. Film funguje po jednotlivých částech - ale jako celek prohrává. Ze začátku je to vtipné a správně ujeté, bohužel s přibývající délkou snímek evoluje v ubrečené drama, které se tváří až moc vážně. Jde sice o autobiografii skutečného Burroughse, ale ke konci se prostě příliš tlačí na pilu a film zapomněl čím vlastně ze začátku chtěl být a tak nějak se to všechno rozpadne. Nicméně určitě sympatie k filmu mám - na herce je radost pohledět a první třetina filmu je opravdu dobrá. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Julianne Moore měla původně hrát Deirdru Burroughsovou. (formelin)
  • Scénář k filmu vznikl podle knihy napsané samotným Augustem Burroughsem. U nás vyšla pod stejným názvem, který nese film, tedy Hlava nehlava. (formelin)

Reklama

Reklama