Reklama

Reklama

VOD (1)

Už jako malý chlapec musel Augusten sledovat, jak si rodiče vůbec nerozumí, jak se hádají a jeden druhého napadají. Matka je ctižádostivá básnířka, která trpí duševní poruchou. Její manželství s Augustenovým otcem je v troskách. Časem se tedy začne scházet s velmi potřeštěným psychiatrem Dr. Finchem a syna odkládá do péče Finchovy podivínské rodiny v čele s neurotickou dcerou. S novou situací se chlapec vyrovnává po svém a své zážitky si zapisuje do deníčku. Postupně se začíná vyhýbat škole, do tajů lásky ho zasvěcuje starší muž. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velmi bizarní příhody jedné totálně šílené rodiny by nepůsobily tak zajímavě, kdyby člověk nevěděl, že je to natočeno podle pamětí hlavního hrdiny - Augustena Burroughse. Knížka (u nás vyšla pod názvem Hlava nehlava) sice působí přesvědčivěji - přece jen když člověk vidí známé hollywoodské tváře, čeká fikci - a film má hodně pomalé tempo, ale zároveň je tu spousta dobrých herců, na které je (většinou) radost pohledět. Vévodí jim Annette Bening jako hrdinova pořádně šílená a sobecká matka. Neříkám, že to nešlo natočit lépe, ale mohlo být taky mnohem hůř. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Film jsem hltal od začátku a dost si užíval herecké výkony. Skvělá A. Bening, nádherná E. R. Wood a výborní B. Cox, J. Cross, J. Fennes i A. Baldwin. Škoda, že neměla G. Paltrow ještě více prostoru, přesto mile překvapila. Celej film se jeví, jako magořina, která už hraničí s tím, jestli to pořád jako brát vážně, ale vážnost si to udrželo... Na konec člověk zjistí, že je to podle knihy hlavního hrdiny. Takže založeno na skutečné události. To je drsné.... Moc moc spokojený. ()

Reklama

Šípek 

všechny recenze uživatele

Úžasné panoptikum psychicky narušených postav, které přináší skrze obrazovku vtip, místy hořký jako pelyněk. Síla příběhu je umocňována jednak hvězdnými hereckými výkony, ale také faktem, že se jedná o skutečný příběh o rodině hlavního představitele. Závěrečná dojemná scéna na lavičce ve mě evokovala vzpomínku na Forresta Gumpa, a jestliže jemu jsem udělil čtyři hvězdy, tady musím zejména díky reálnosti komedie a skvělým hereckým výkonům ještě jednu přidat. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Autobiografický film, kde jsou všichni blázni, vypadá jako parodie na filmy o psychiatrech, ale obávám se, že parodií není. 1) Film mi dal mnohé. Potěšil jsem se pohledem na pěkného 20letého Josepha Crosse (Augusten, hlavní role) a 36letého Josepha Fiennese (gay Neil Bookman). 2) Seznámil jsem se s novým výrazem: masturbatorium 3) Konečně jsem pochopil, jak přemýšlejí básníci. Bitch! Whore of Jesus! Dressed in black, you do not bleed, like a woman should bleed between the legs! But with your ruler, your crucifix of hatred, you strike my tender flesh! I bleed for you! Oh, mother. 4) Přiblížil jsem si i myšlení psychiatra: My turd is a direct communication from the Holy Father. 5) A nakonec jsem si odnesl i ponaučení pro život. I want rules... and boundaries... because... what I've learned is that... without them... all life is... is a series of surprises. 6) Film pošlu své tchýni, aby konečně viděla, jak si tu žijeme. ()

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

Tvorca kontroverznej (a to je ešte slabý výraz) série NIP/TUCK vo mne vzbudzoval nádeje, že nudiť sa nebudem, nanajvýš sa opäť morálne znechutím. Nuž a podľa tunajšieho "výcucu" bizarností v jednotlivých komentároch by človek nadobudol dojem, že sa objavil nový GREGG ARAKI. Lenže chyba lávky ! RUNNING WITH SCISSORS je čosi ako GARDEN STATE 2. Bohapustá nuda, ktorá ma skoro odrovnala a neveriacky som sa sám seba pýtal čo tým autor vlastne chcel povedať. Ak by som teda mal jedným slovom zhrnúť podstatu tohto veľdiela, napadá ma jediný výraz: "BLÁBOL". (14.5.2007) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Scénář k filmu vznikl podle knihy napsané samotným Augustem Burroughsem. U nás vyšla pod stejným názvem, který nese film, tedy Hlava nehlava. (formelin)
  • Julianne Moore měla původně hrát Deirdru Burroughsovou. (formelin)

Reklama

Reklama