Reklama

Reklama

VOD (1)

Už jako malý chlapec musel Augusten sledovat, jak si rodiče vůbec nerozumí, jak se hádají a jeden druhého napadají. Matka je ctižádostivá básnířka, která trpí duševní poruchou. Její manželství s Augustenovým otcem je v troskách. Časem se tedy začne scházet s velmi potřeštěným psychiatrem Dr. Finchem a syna odkládá do péče Finchovy podivínské rodiny v čele s neurotickou dcerou. S novou situací se chlapec vyrovnává po svém a své zážitky si zapisuje do deníčku. Postupně se začíná vyhýbat škole, do tajů lásky ho zasvěcuje starší muž. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Dale 

všechny recenze uživatele

Milujem šáhlé postavy, sú nepredvídateľné a zábavné. Tu tej zábavy mohlo byť ešte viac, aj keď malo to niekoľko skvelých momentov aj hlášok. "To hovno směřuje ven ze záchoda, směrem k nebi. Směrem k Bohu. Mé hovno je přímá komunikace se Svatým Otcem." Takéto postavy vždy dajú vyniknúť hercom, ktorí ich stvárňujú a nie je tomu inak ani tu - Annette, Evan Gwyneth, Brian, Joseph - všetci boli skvelí. Niečo tomu ale predsa len chýbalo, občas to bola nuda. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film, pre "otvoreného diváka", podľa tunajšieho hodnotenia si dovolím tvrdiť, že nedocenený, možno nepochopený (?). Ono to samozrejme nie je ani bohvieaké dielo, ale svoju umeleckú hodnotu nesporne má. Najviac ma bavilo pohrávanie sa s freudizmom a jeho symbolikou, niekedy mi to pripomínalo absurditu Johna Watersa (hoci umierneného). Samého by ma zaujímalo, do akej miery je príbeh reálny a čo si Burroughs trošku prikrášlil v zmysle väčšej pútavosti. Snímku neprospieva ani dĺžka (ja som pozeral 126 minútovú extended verziu), to už je fakt na pováženie. Čo mi vyslovene vadilo bol predstaviteľ hlavného (anti)hrdinu, btw totálne nepodobný skutočnému Burroughsovi..Inak zaujímavé dielko (neviem povedať či zaujímavé dobré alebo zaujímavé nič moc), preto volím alibistické hodnotenie :) ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velmi bizarní příhody jedné totálně šílené rodiny by nepůsobily tak zajímavě, kdyby člověk nevěděl, že je to natočeno podle pamětí hlavního hrdiny - Augustena Burroughse. Knížka (u nás vyšla pod názvem Hlava nehlava) sice působí přesvědčivěji - přece jen když člověk vidí známé hollywoodské tváře, čeká fikci - a film má hodně pomalé tempo, ale zároveň je tu spousta dobrých herců, na které je (většinou) radost pohledět. Vévodí jim Annette Bening jako hrdinova pořádně šílená a sobecká matka. Neříkám, že to nešlo natočit lépe, ale mohlo být taky mnohem hůř. ()

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

Tvorca kontroverznej (a to je ešte slabý výraz) série NIP/TUCK vo mne vzbudzoval nádeje, že nudiť sa nebudem, nanajvýš sa opäť morálne znechutím. Nuž a podľa tunajšieho "výcucu" bizarností v jednotlivých komentároch by človek nadobudol dojem, že sa objavil nový GREGG ARAKI. Lenže chyba lávky ! RUNNING WITH SCISSORS je čosi ako GARDEN STATE 2. Bohapustá nuda, ktorá ma skoro odrovnala a neveriacky som sa sám seba pýtal čo tým autor vlastne chcel povedať. Ak by som teda mal jedným slovom zhrnúť podstatu tohto veľdiela, napadá ma jediný výraz: "BLÁBOL". (14.5.2007) ()

k212 

všechny recenze uživatele

Explozivní výtrysk nenormálnosti, ujetosti a psychotismu, napasovaný na životopisný příběh. A ... nebo je to opačně? Hlavní hrdina této psycho-freak show útrpně trpí nejen literární jménem Augusten, ale rovněž s věčně-valiem-zfetovanou a syndromem zvaným "chorobná touha po slávě" matinkou, která se ho rozhodne dát ho k osvojení rodině svého psychiatra, ve zralém věku -více než- 13 let. Zní to zvláště? Není to zvláštní, je to nenormálně originální. A nebýt občasných odelhčeně-hudebních scének, bylo by to hutné psycho-drama. Takhle je to možná samoúčelně vtipný kult, nebo třeba geniální propojení bolestné reality s fikcí, s patřičnou dávkou nadhledu. Vyberte si. 80%. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Scénář k filmu vznikl podle knihy napsané samotným Augustem Burroughsem. U nás vyšla pod stejným názvem, který nese film, tedy Hlava nehlava. (formelin)
  • Julianne Moore měla původně hrát Deirdru Burroughsovou. (formelin)

Reklama

Reklama