Reklama

Reklama

Zastav a nepřežiješ

  • USA Crank (více)
Trailer

Existuje tisíc způsobů, jak si zvednout adrenalin v krvi. Chev Chelios ho dnes bude potřebovat hodně. Chev Chelios dnes začíná své ráno neobvyklým způsobem. Celý svět se s ním točí, prakticky se nemůže hýbat a srdce mu stěží bije. Včerejší akce se příliš nezdařila. Tento nájemný vrah nechal svoji oběť uniknout, aby mohl začít nový život... Teď mu však v krvi koluje jed a naživu zůstane jen tehdy, pokud bude v neustálém pohybu a napětí a udrží si tak v těle dostatečnou hladinu adrenalinu. Pomsta je perfektním řešením. Chev drancuje ulice LA a zanechává za sebou spoušť... Musí zachránit Eve a najít protilátky! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (983)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vypnout mozek a užít si 80 minut zábavy, tak tento film je naprosto správná volba. Jason Statham jako velkej drsňák vypadá opravdu dobře a řekl bych, že to v rámci možností zvládl na jedničku. Když ještě uvážíme, že snímek stál pouhých 12 miliónů dolarů tak se jedná o velmi slušnou podívanou. Slušný režijní debut dvojice Neveldine-Taylor. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ne moc zajímavá režie a hnusné kamerové filtry mi bránily pořádně si užít tenhle jinak velmi dobrý akčňák. Zápletka je docela originální , tempo skutečně vysoké, Statham je boží megadrsňák a vůbec celková politická nekorektnost a narušování zaběhlých klišé patří k silným stránkám filmu. O to víc zamrzí, že slibný scénář nedostal do drápů nějaký výborný akční režisér. *** 1/2 ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Zdrhej Jasone, zdrhej, sic budeš tuhej! Totálně, absolutně šílený akční nářez! Nonstop jízda s pedálem až na podlaze od první do poslední minuty. Film, který se s ničím nemaže, je jako tank valící se stále vpřed, nehledíc na způsobené finanční škody, případně újmy na zdraví méně odolných diváků. Brutální násilí je zde praktikováno v hojné míře, místy je však natolik přehnané, že to hraničí s groteskou. Tenhle film se však vážně nebere. Proč taky. Komiksová nadsázka čouhá z každého rohu. U většiny filmů to bývá zpravidla tak, že jisté věci jsou podány jistým korektním – očekávaným způsobem, Crank je jiný, Crank má koule. Pokud jsem si u něj říkal, že by se „teď mohlo stát tohle“ (ačkoliv jsem nevěřil, že na to budou mít tvůrci odvahu), tak se „teď skutečně stalo tohle“. Zběsilý dojem podtrhuje debutantská, ultraklipoidní režie. Sice utržená ze řetězu, přesto držící slaboučký scénář jakž takž pohromadě. Premisa není tak originální, jak by se mohla na první pohled jevit, kromě Nebezpečné rychlosti si prý hodně vypůjčuje ze starého filmu noir D.O.A. (nikdy jsem neviděl), ale k čemu děj, k čemu u podobné kulervoucí jízdy děj? Jsem nepopsatelně šťasten, že někdo nabral tu odvahu zrealizovat podobný úlet. Hranice mezi genialitou a debilitou je zde nebezpečně tenká. Já si to užíval a myslím tím OPRAVDU užíval. S vypnutým a před jakoukoliv aktivitou varovaným mozkem, ale užíval. Podobně smrtelným způsobem zábavný film zde nebyl od Utrženého ze řetězů, ač k němu bych po „zábavnostní“ stránce měl jisté výhrady, ke Crankovi ne! Pokud budeme mluvit o Lásce nebeské jako o tzv. „ultimativní“ romantické komedii, pak Crank musí být „ultimativní“ akcí. Jde o pomyslný vrcholek Mt. Everestu akčních filmů a Jasona Stathama bych si zde oficiálně dovolil označit za nového akčního hrdinu. Pět hvězdiček je hodně, pět hvězdiček je pro takovou „blbost“ (v tom nejlepší smyslu slova) sakra hodně, ale když je odvázaný film, nechť je odvázané i hodnocení. 90% Zajímavé komentáře: Lateef, pshimi, Visáč, numi, Jordan, 01001, Mahalik, wipeout, t_gon, Vodny ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Režiséři Mark Neveline a Brian Taylor natočili přiznanou poctu hrám typu Grand Theft Auto a snad díky tomu, že nevycházeli z jedné konkrétní hry, natočili jednoznačně nejlepší videoherní film; tedy alespoň v akčním žánru. Z her totiž využili pouze realitě podobný, ale přitom nadsazený svět, kde je ve jménu divácky přitažlivé adrenalinové jízdy dovoleno naprosto vše. Film spojuje dravost, drzost a sebereflexivitu videoher s videoklipovou hyperestetikou moderního akčního filmu a skrze to divákům sugeruje podobné emoce, jaké zažívají hráči. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Podobná zbesilá a akčná šialenosť sa tak často nevidí a Statham opäť potvrdil, že sa hodí najmä do podobných rolí. Takto má vyzerať naplno premyslený a jednoduchý nápad, vyžmýkaný na maximum. Trošku nedomyslené mi prišli vtipné jokes, ktoré tomu uberali na vážnosti a napätí a takisto kamera mi prišla divná a nesympatická pre oko. Ale inak ide čistokrvnú a skvelú zábavu. 80%. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (24)

  • Film byl natočen na digitální kamery, konkrétně na Canon XL-2 a Sony CineAlta HDC-F950. (imagoo)
  • Ve scéně v restauraci nebyla škytavka Eve plánovaná ani hraná, Amy Smart ji před natáčením skutečně dostala. (don corleone)

Související novinky

Rychlá a zběsilá válka s vlkodlakem

Rychlá a zběsilá válka s vlkodlakem

12.01.2014

Chris Morgan, scenárista posledních čtyř dílů Rychle a zběsile, momentálně přepisuje scénář sedmičky. Společně s Jamesem Wanem musí vymyslet, jak přesně se série vyrovná se smrtí Paula Walkera, svůj… (více)

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

15.12.2011

První recenze Ghost Rider: Spirit of Vengeance sice tvrdí, že je to ještě horší než jednička, ale scénáristicko-režisérská dvojice Mark Neveldine a Brian Taylor není z těch, které by zastavila… (více)

Sandler přeje šťastného Valentýna 2011

Sandler přeje šťastného Valentýna 2011

24.04.2010

Na Valentýna romantika vydělává. Kdykoliv jindy si můžete u přítelkyně vydupat, že půjdete na Zastav a nepřežiješ, ale na svátek všech zamilovaných se prostě chodí na slaďáky. A když v nich hraje… (více)

Neveldine/Taylor – přesun do televize

Neveldine/Taylor – přesun do televize

03.11.2009

Aneb „from Heroes to Zeroes“. To, koneckonců, vystihuje i jejich krátkou kariéru. Scenáristicko-režijní duo zaujalo prvním Zastav a nepřežiješ. Dvojka už diváky tak nenadchla a Gamera mnozí považují… (více)

Reklama

Reklama