Reklama

Reklama

Zastav a nepřežiješ

  • USA Crank (více)
Trailer

Existuje tisíc způsobů, jak si zvednout adrenalin v krvi. Chev Chelios ho dnes bude potřebovat hodně. Chev Chelios dnes začíná své ráno neobvyklým způsobem. Celý svět se s ním točí, prakticky se nemůže hýbat a srdce mu stěží bije. Včerejší akce se příliš nezdařila. Tento nájemný vrah nechal svoji oběť uniknout, aby mohl začít nový život... Teď mu však v krvi koluje jed a naživu zůstane jen tehdy, pokud bude v neustálém pohybu a napětí a udrží si tak v těle dostatečnou hladinu adrenalinu. Pomsta je perfektním řešením. Chev drancuje ulice LA a zanechává za sebou spoušť... Musí zachránit Eve a najít protilátky! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (983)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Takže, já nevím. Kostru to mělo namakanou jak stěhovák, ale uvnitř to bylo takové nějaké rachitické. Adrenalínu moře, ale ani kapka na mě nedopadla. Co na mě dopadlo, byl dojem prvoplánového efektu, což ještě umocňoval ten podmračený geroj. Tvrdost, místy ale až směšná a k politování. 2* za jakés takés vizuálno s doporučením "na mě nedejte a klidně si to dejte" a přiznáním, že do některých kvelbů prostě nemám co lízt. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Čtyři problémy: Trochu málo gradace, tragičtí záporáci, na můj vkus až příliš Stathamova drsňáctví a... ta tepláková souprava opravdu sux. Za patnáct milionů dolarů vyvádí režisérské duo neuvěřitelné věci, tempo nezpomaluje prakticky nikdy a efektních momentů není rozhodně málo. Ale ta Stathamova snaha být cool v každém záběru a tvářit se pořád jako Terminátor mi už místy vadila (proč nemůže na chvíli povolit ten nasranej výraz ve tváři, kterej mu beztak moc nevěřím). Fajn konec. Cca 65%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Zdrhej Jasone, zdrhej, sic budeš tuhej! Totálně, absolutně šílený akční nářez! Nonstop jízda s pedálem až na podlaze od první do poslední minuty. Film, který se s ničím nemaže, je jako tank valící se stále vpřed, nehledíc na způsobené finanční škody, případně újmy na zdraví méně odolných diváků. Brutální násilí je zde praktikováno v hojné míře, místy je však natolik přehnané, že to hraničí s groteskou. Tenhle film se však vážně nebere. Proč taky. Komiksová nadsázka čouhá z každého rohu. U většiny filmů to bývá zpravidla tak, že jisté věci jsou podány jistým korektním – očekávaným způsobem, Crank je jiný, Crank má koule. Pokud jsem si u něj říkal, že by se „teď mohlo stát tohle“ (ačkoliv jsem nevěřil, že na to budou mít tvůrci odvahu), tak se „teď skutečně stalo tohle“. Zběsilý dojem podtrhuje debutantská, ultraklipoidní režie. Sice utržená ze řetězu, přesto držící slaboučký scénář jakž takž pohromadě. Premisa není tak originální, jak by se mohla na první pohled jevit, kromě Nebezpečné rychlosti si prý hodně vypůjčuje ze starého filmu noir D.O.A. (nikdy jsem neviděl), ale k čemu děj, k čemu u podobné kulervoucí jízdy děj? Jsem nepopsatelně šťasten, že někdo nabral tu odvahu zrealizovat podobný úlet. Hranice mezi genialitou a debilitou je zde nebezpečně tenká. Já si to užíval a myslím tím OPRAVDU užíval. S vypnutým a před jakoukoliv aktivitou varovaným mozkem, ale užíval. Podobně smrtelným způsobem zábavný film zde nebyl od Utrženého ze řetězů, ač k němu bych po „zábavnostní“ stránce měl jisté výhrady, ke Crankovi ne! Pokud budeme mluvit o Lásce nebeské jako o tzv. „ultimativní“ romantické komedii, pak Crank musí být „ultimativní“ akcí. Jde o pomyslný vrcholek Mt. Everestu akčních filmů a Jasona Stathama bych si zde oficiálně dovolil označit za nového akčního hrdinu. Pět hvězdiček je hodně, pět hvězdiček je pro takovou „blbost“ (v tom nejlepší smyslu slova) sakra hodně, ale když je odvázaný film, nechť je odvázané i hodnocení. 90% Zajímavé komentáře: Lateef, pshimi, Visáč, numi, Jordan, 01001, Mahalik, wipeout, t_gon, Vodny ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film se dotýká spousty závážných témat dnešní doby, jako třeba šukačka na chodníku před spoustou japonských turistů, oralní sex v autě, strkání ruky do rozehřátého vaflovače. Jak řešit tyto celosvětové problémy nám ukázal Jason Statham úplně skvěle. Počet šukajících párů na Staroměstském náměstí se od premiéry tohoto filmu údajně ztrojnásobil. Někdy je tam tak narváno souložícími páry, že je třeba jít šoustat na Karlův most. Film vám dá návod jak dát konečně svému životu smysl. Škoda, že z obrazu tvůrci občas dělali geometrii a různě ho půlili a čtvrtili místo toho aby nechali Jasona zabíjet ještě více lidí. Pamatujte si, jestli Vás někdy zabije Jason Statham je to ta největší pocta co se vám může dostat ! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Originálne, drzé, nadupané, nadšene nekorektné, narvané nápadmi, vtipné, brutálne, zábavné. Presne, čo som čakal od prechváleného Running Scared (a nedostal to), mi vrchovatou mierou naservíroval Crank. Keď sa človek díva na tie nudné 300-miliónové báchorky a potom s ním pár nasratých chlapíkov takto zamáva za 15 melónov, tak je to na zamyslenie. A Jason je cooler. Aj v okamihu, keď behá po meste v nočnej košeli s holou riťou :-). ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Vizuálně přeplácaný režisérský debut, který postrádá osobitější styl vyprávění a originální námět topí v plagiátorských akčních sekvencích, které ničím nepřekvapí. Statham je opět cool, jenomže pomalu ale jistě se jeho jednotný výraz začíná stávat trapnou pózou, která je v závěru až otravná. Z absolutního podprůměru tak snímek táhne několik nádherně nekorektních černohumorných perliček (ptáček v kleci, sex u poštovní schránky), jenže proč si to nepřiznat: (spoiler!) klasická klipařina umírá stejně tak jako samotný hrdina filmu – sice se snaží seč mu síly stačí, ale pod ten drn míří tak jako všichni ostatní. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Začátek a konec OK, ten cca 75minutový prostředek už byl ale podobný v řadě jiných filmů, leckdy i lépe zpracovaný. Jason Statham dělá co může, ale tu třetí hvězdu filmu nakonec stejně přidala Amy Smart za těch pár vteřin v kalhotkách. :-P ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Věru originální nápad natočit, film o chlápkovi, kterému za spánku vpíchnou do těla nový typ drogy a když nebude tělo mít dostatek adrenalinu, tak zemře na zástavu srdce. Takže od samého začátku začíná téměř hodinu a půl dlouhá akce, od které se neodtrhnete stejně jako Jason Statham. To co provádí je vskutku adrenalinové...koho by napadlo vlézt do hospody plný černochů a začít na jednoho z nich mířit zbraní? Snad jen Stathama. Konec je sice trochu na rychlo, ale fakt je, že dokáže opravdu dost zaujmout a poslední záběr si jen tak z paměti nevymažete. Jason Statham je poslední dobou stále častěji zaznamenáván bulvárem a dobré je, že většinou kladně. Pokud se z něj opravdu stane další akční hrdina, tak doufám, že jeho kariéra bude pokračovat tak jako nadále a nesklouzne do bažin pomyslných rádobyslátanin. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $27,838,408Tržby Celosvetovo $44,777,321Tržby za predaj DVD v USA $28,629,647 //počet predaných kusov 1,620,312║ Sakra práca, asi boli z mojej strany až moc veľké očakávania ale štýl, vrátane odľahčenia v akom je tento film prevedený, my až tak moc nesadli. Samozrejme že sú tam vydarené a vtipné scénky ale nemajú to správne čaro či švih a taký Jason Statham my určite viac zapasoval v takom Kuriérovi. V podobnom prevedení filmu my jednoznačne zapasoval viac Shoot Em Up a to skoro neporovnateľne viac. /65%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Rychlé, drzé, akční, nacpané adrenalinem, nápady a zběsilými kamerovými drifty. Neveldine a Taylor to na hollywoodském pískovišti rozjeli, aniž by slevili ze svých videoklipových standardů. Ze všeho si dělají až nihilistickou legraci, Jasona Stathama v hlavní roli ždímou do poslední kapky a dovedou vám skrz celuloidovou stěnu předat tolik nadšení, až vás stáhnou i z té poslední pozitivní emoce, kterou ze sebe dokážete vyklopit. Překvapení, které na fanoušky unavené letošní hollywoodskou tvorbou působí jako baterka Energizer na toho králíčka z reklamy. :) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jason Statham asi neumí nic jiného než se tvářit tvrdě a mlátit každého živého tvora ve své blízkosti, tak ani tentokrát nezměnil svou oblíbenou pózu. Jason se probudí a je mu nějak špatně, podívá se na vše vysvětlující kazetu, na které zjistí, že v sobě má "sračku z Pekingu", která mu požírá adrenalin a bez trvalého přísunu této oblíbené látky jeho srdce zpomalí a on zemře. V tu chvíli se jeho život nepočítá na minuty a hodiny, ale na vteřiny pří kterých se snaží dělat to nejšílenější co ho napadne. Od hodně rychlé jízdy autem, přes bersekerovskou bitku v baru plného černochů a i trochy sexu s přítelkyní:). Samozdřejmě, že Jason nemůže být za tento drogový dáreček rád a tak se rozhodne pomstít. Kolotoč, při kterém to chvíli vypadá, že režiséři jsou adrenalinovými fanatiky (a milovníky google earth) a možná se ještě trochu povzbudili a inspirovali trochou LSD(když heroin nestačí...). Všechno by bylo v pořádku, každý velký fanoušek adrenalinové jízdy, v které se nešetří kulkami, pěstmi a ani hodně tvrdou muzikou, by byl spokojen, ALE... Tento film dohání vše do naprostých absurdit a např. již zmiňovaný google earth je šíleně trapná a nevtipná záletost stejně jako další různé "stylovosti" . Nemyslete a budete spokojení, ale nevím co s vámi udělá závěr filmu, který celou absurditu a šílenost filmu jen a jen 10x podrthuje. Možná se jako já budete více smát, než by bylo zdrávo... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mark Neveldine, Brian Taylor .. Evidentně levné, amfetaminově rychlé a kurewsky zběsilé. GTA rulez.. Se scénářem bez nudných pravidel, zato plným hlášek, absurdních až parodických momentů čí několika pamětihodnými scénkami a s umně chaotickou režii umocněnou ne moc líbivým kamerovým filtrem, jede trio Neveldine / Taylor / Statham na doraz a boří nejednu zavedenou žánrovou zeď. Pravda, některé momenty by bylo možné dopracovat či dokonce vystřihnout, jenže tyto nedostatky směle rozmělní otrávený úvod, nadrogovaná stať a výtečné finále - vlastně téměř všechno! Remcavý mozek tam chce tři*, ale k smrti rozpumpované srdce jasně velí 80%. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Parádní adrenalinová šleha, která nakopne a rozpumpuje srdce a taky pošimrá bránici. Od okamžiku, kdy na scénu vstupuje pravá blondýna, která se i za svištění kulek zaobírá podstatnějšími problémy „Sakra. Zapomněla jsem si vzít antikoncepci.“ už to není jen šimrání. A Chev ? Ten kudy se řítí, tudy demoluje, krátí, střílí a taky ehm …. což mi připomíná slova moderátora …. „Dívají-li se s vámi na televizi malé děti, měly by odejít“ a navíc vypadá mužně i v nemocniční košili, vlastně v ní vypadá ještě o něco mužněji :- ). Tak snad už jen – užijte si to! ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Komu nestačila letos jedna non-stop akce (M:I:3), tady má druhou. Statham definitivně dokazuje, že je mužem číslo jedna na role akčních hrdinů. A Amy Smart je prostě... unfuckingbelievable! ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Adrenalín dostal svoje nové filmové meno...alebo SKUTOČNE NON-STOP adrenalínová horská dráha kde pojmy dravosť i drzosť nie sú výstavnou atrakciou, ale neutíchajúcim palivom v tempe permanentne stúpajúcej - "mozog vypni" zábavy. Srdce mi miestami búšilo ako po 100 metrovom šprinte. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Crank má obrovskou výhodu ve zběsilém tempu, díky němuž kolem vás prosviští i mnohé nedostatky. Je to snímek evidentně ušitý Jasonu Stathamovi přímo na tělo a ač se jedná o debut, tak i za malý rozpočet dělají tvůrci v průběhu devadesátiminutové stopáže opravdu psí kusy. Vše má být děsně "cool"; jenomže zatímco někdy to skutečně je cool, tak mnohdy se to naopak snaží být tak děsně "cool" až je to směšné. Rozhodně tvůrcům nelze upřít nápady (asi mají dost rádi herní GTA) a je vidět, že i škatulka filmových béček může být v rámci žánru stále originální. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

To se takhle ráno probudíte a zjistíte, že máte v těle syntetickej sajrajt a asi hodinu života. Jedinou záchranou je vysoká hladina adrenalinu ve vašem trénovaném těle...... . Muzika šlape. Někdy mám pocit, že neustálá akce je její zásluhou. Kameraman dělá záběry ze všech možných i nemožných úhlů. Vše hraje do noty J.Stathamovi. Bohužel, všeho moc škodí. To, co se původně zdálo být cool, začíná nudit. Zjišťujete, že akce je omezená na jízdu, běh, střelbu a nadávky. To by mohlo stačit, kdyby to bylo doplněno něčím zajímavým. Třeba sexem. Ale ten je zde taky. Chybí tomu tedy něco jinýho, něco, co by přebilo pocit obyčejné slátaniny a nedovolilo vám po skončení říct, že to byla kravina. Možná bych měl být víc spontální !! ?? ZŮSTAŇ DOLE EVE ! ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Ču-áku, pí-o, zkurve-če, zmrde, kurv-, vykuř mi, vyliž mi prdel, buzerante.... to je snad jediné, co mne na tom filmu pobavilo. Hudba ale drásala mé nervy a já se musel rozhodovat, zda mít zvuk v 5.1 a slyšet speciální efekty a nebo zvuk dát mono, abych neslyšel tu stupidní doprovodnou hudbu! Nakonec to dopadlo tak, že jsem po celou dobu držel ovladač v ruce a jakmile zazněla ta debilní hudba, ztlumil jsem zvuk! Jinak tento film není má parketa. Nemám rád filmy s drogami, feťákami.....a celkově na mne "CRANK" neudělal dobrý dojem. Když jsem viděl TRAILER, říkal jsem si "SUPER", po shlédnutí volám K.O.!!! ()

Související novinky

Rychlá a zběsilá válka s vlkodlakem

Rychlá a zběsilá válka s vlkodlakem

12.01.2014

Chris Morgan, scenárista posledních čtyř dílů Rychle a zběsile, momentálně přepisuje scénář sedmičky. Společně s Jamesem Wanem musí vymyslet, jak přesně se série vyrovná se smrtí Paula Walkera, svůj… (více)

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

15.12.2011

První recenze Ghost Rider: Spirit of Vengeance sice tvrdí, že je to ještě horší než jednička, ale scénáristicko-režisérská dvojice Mark Neveldine a Brian Taylor není z těch, které by zastavila… (více)

Sandler přeje šťastného Valentýna 2011

Sandler přeje šťastného Valentýna 2011

24.04.2010

Na Valentýna romantika vydělává. Kdykoliv jindy si můžete u přítelkyně vydupat, že půjdete na Zastav a nepřežiješ, ale na svátek všech zamilovaných se prostě chodí na slaďáky. A když v nich hraje… (více)

Neveldine/Taylor – přesun do televize

Neveldine/Taylor – přesun do televize

03.11.2009

Aneb „from Heroes to Zeroes“. To, koneckonců, vystihuje i jejich krátkou kariéru. Scenáristicko-režijní duo zaujalo prvním Zastav a nepřežiješ. Dvojka už diváky tak nenadchla a Gamera mnozí považují… (více)

Reklama

Reklama