Reklama

Reklama

Poslední polibek

  • USA The Last Kiss (více)
Trailer

Michael a Jenna spolu chodili tři roky a teď se chtějí vzít …až do okamžiku než Jenna zjistí, že je těhotná. Najednou si Michael uvědomí, že navždy přijde o svůj bezstarostný život a bude muset zabezpečit rodinu. Na svatbě svého přítele potká studentku Kim, která ho svede a díky ní svět kolem sebe začně vnímat jinýma očima. Tragikomedie o rozchodech, láskách a trápeních dnešních třicátníků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Scénárista Paul Haggis si dal na postavách opravdu záležet. Tato vycházející hvězda, jež se proslavila oscarovým dramatem Crash (Haggis film i režíroval) se po poněkud nedopilovaném scénáři k válečným Vlajkám našich otců vrací v plné formě. A, popravdě řečeno, hlavně on je taky tím, kdo vytahuje tento film z vod průměrnosti. Režisér Tony Goldwyn totiž zvolil klasickou formu běžného romantického dramatu, takže se můžete těšit na spoustu popových písniček, nadějných mladých herců, mezi nimiž ční jedna menší hvězda (zde Zach Braff), a nějakou tu klipovou montáž navrch. Haggins se sice také drží klasického příběhu o rozpadajících se vztazích, přičemž některé z nich se podaří zpravit, jiné ne, ale vše podává velmi poutavě a rozhodně má co říct. Všichni nakonec najdou to, co hledali a spravedlivý trest jim otevře oči.Příběh vypráví o partě přátel, kterým táhne na třicet a začínají pochybovat nejen o svých vztazích, ale i o životě obecně. Tedy existenciální drama? Tak trochu. Jednomu z nich se bortí manželství, druhý se nemůže vyrovnat s rozchodem, třetí staví své vztahy převážně na sexu a čtvrtý se právě oženil. Pak je tu i Michael, kterého nejenže začíná nudit naprostá předvídatelnost vlastního života, ale jeho přítelkyně, která ho nudí už také, neplánovaně otěhotněla. Navíc se do něho zakouká jedna studentka, která tak může být potencionálním objektem pro zpestření jeho života. A Michael touží po změně. Dokáže být věrný své přítelkyni a budoucí matce svého dítěte, nebo podlehne mnohem atraktivněji vyhlížejícímu románku s mladou studentkou?Hlavní roli Michaela ztvárnil velmi nadějný Zach Braff, který se zviditelnil skvělým filmem Procitnutí v Garden State, což byl zároveň i jeho režijní debut. Dále ho můžete znát z komediálního seriálu The Scrubs. Braff skvěle kombinuje komickou polohu s dramatickou a působí naprosto přirozeně. Je znát, že své postavě dokonale rozumí a roli Michaela zvládá na jedničku. Ostatní postavy, které jsou poněkud typizované (citlivý hoch nebo pro ženy velmi atraktivní erotoman), ztvárnili většinou neznámí herci, kteří se ale o to více snaží. Za zmínku stojí ještě Tom Wilkinson v roli otce Michaelovy přítelkyně, který zde funguje jako postava ukazující možný budoucí život mladých hrdinů.The Last Kiss rozhodně není komedie, jak je tento film většinou prezentován. Sice se několikrát zasmějete, ale nečekejte žádnou teenagerskou komedii v prcičkoidním stylu (už jen kvůli postavám, které jsou o deset let starší, než je v těchto komediích zvykem). The Last Kiss je hlavně chytrým dramatem o běžných lidech s běžnými problémy, v čemž je jeho největší síla – to, co prožívají hrdinové, se může stát i vám… a nejspíše se i stane. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Odporúčam hlavne mladým, život nie je len prechádzka ružovým sadom, film celkom pekne popisuje rozdielnosť medzi ženskou a mužskou psychikou. Celkovo dej zaujme a situácie sú zo života. Pozrite sa a urobte si svoj názor. Ja som v tom videl veľa zo života. Pre mňa viac ako príjemné prekvapenie. Posledný bozk nie je len o nevere, ale vlastne o všetkých starostiach ľudí, ktorí majú tridsiatku na krku. Všetky konflikty sú uveriteľné a môžu sa dotknúť každého z nás. Či sa jedná o neveru, cestovanie alebo neporozumenie v partnerskom a rodinnom živote. Pritom si myslím, že snímka rozhodne nevykradá iné filmy a má celý čas čo ponúknuť. Potešil ma aj koniec, ktorý hoci nabáda k happyendu, tak odpustenie sa nekoná. A to len pridalo na pozoruhodnosti. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Jediné čo sa mi dostalo bol stupidný výraz Zacha Braffa... ten človek fakt čumí stále rovnako, inak čo sa celku týka... no nechýbalo veľa a bol by som vyronil slzu. Príbeh zo života, po rokoch vzťahu príde rutina, človek hľadá "vzrušo", chytí osud pevne do rúk a zaľakne sa... docvakne mu, čo môže stratiť, človek by si myslel, že už je neskoro, no nie je... aaa happy end, úžasne 4/10 (potrebujem na CSFD do komentov vkládať smaily, hlavne toho čo krúti očami) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Prostředí 5/10/// +stupňující se děj a jeho atraktivita, jako romantický film je to hodně netradiční -hodně slabý rozjezd, méně známé herecké tváře/// Téma které se mě dříve nebo později určitě bude dotýkat. Snad spíš později, protože bych se opravdu nechtěl objevit v kůži hlavních postav. Musím pochválit Rachel Bilson, která je tady opravdu okouzlující a je těžké ji nepodlehnout. Na film se určitě podívejte, je jiný než by jste možná čekali, což by mohlo leckterému divákovi stačit /// Celkem 62%/// ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Po náročnějších tématech jsem zase jednou dostala chuť na něco přeslazeného a romantického a bohužel jsem nevybrala dobře. Last Kiss je drama, rozhodně ne moc komediální a už vůbec ne romantické. Je to o lidech, kteří se zrovna nachází na životní křižovatce (no,v kostce je prostě nudí partneři a mají až příliš všední a předvídatelné vyhlídky). Téma vždycky aktuální, ale tady bohužel zpracováno nesmírně nudně. Nejsem člověk, který by chtěl prožít předem nalajnovaný život chlap-svatba-dítě-stereotyp a nechci si připustit, že mě něco takového čeká, takže asi nejsem na tenhle film ještě dost stará. A mimochodem..Jacinda byla taková uvřeštěná hysterka, že jsem to spíš přála Rachel :) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Do role Jenny byla původně obsazena Rachel McAdams, ale nakonec byla nucena film nenatočit kvůli jiným závazkům. (HappySmile)
  • Hlavní představitel Zach Braff se podle svých slov také trochu podílel na scénáři a "okořenil pár dialogů". Také napsal závěrečnou scénu odehrávající se na verandě. (HappySmile)
  • Když Michael (Zach Braff) usne při čekání na Jennu (Jacinda Barrett) na verandě, můžete si všimnout vyrytých iniciálů "Z.B." (Zach Braff). (HappySmile)

Reklama

Reklama