Reklama

Reklama

Černé ovce

  • Nový Zéland Black Sheep (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry (Nathan Meister) se po letech vrací domů s úmyslem odprodat svému bratrovi Angusovi (Peter Feeney) svůj podíl rodinného majetku. Po příjezdu se však v důsledku genetických pokusů prováděných na ovcích, které má na svědomí právě Angus ocitne nečekaně uprostřed pekla na zemi. Zmutované ovce prahnou po lidském mase, jsou velmi nebezpečné a je jich čím dál víc. (Tygrys)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (287)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Zmutované ovce nikdo nečeká! Rozhodně ne obyvatelé novozélandských pastvin, kde zrádný bratr nezrádného bratra geneticky upravuje tyto ubečené sudokopytníky, aby vytvořil nový ovčí druh a byl nechutně bohatý. Černé ovce se okázale hlásí ke karnevalovým komediím Petera Jacksona a některé momenty skutečně jeho styl připomínají. Jenže povrchní nápodoba detailů neznamená, že půjde o stejně dobrý film. Černé ovce totiž trpí akutním nedostatkem chytrých nápadů a dá se dopředu poměrně jasně odhadovat, jak se bude vyprávění dále vyvíjet. ___ Během úvodních dvaceti minut se vyčerpá víceméně všechno, co tvůrce napadlo, ale protože film je koncipovaný jako celovečerní, musí se každý motiv ještě několikrát protočit. Hrdina opakovaně dokáže, kterak je přes ňoumovitost odvážný; ekologická aktivistka co chvíli „přepne“ do ekologicko-aktivistické rétoriky; opakují se řeči o čakrách, o souloži s ovcemi, proměny do ovcodlaků, na lidech si pochutnávající ovce nebo vyhřeznutí vnitřností. Přitom nejde o prvky ustavující vyprávění, ale spíše o významově dost jednoduché obrazy či situace, které nikam nic neposouvají. ___ A tady je ten průšvih... Přes všechnu přiznanou imbecilitu mají Vesmírní kanibalové chytře vymyšlené vyprávění s dílčími pointami, vývojem situací a slušnou gradací. Černé ovce ale jen variují podobné situace, dokud se nedostanou na svých 87 minut. Pak zařadí deus ex machina pointu, se kterou se mohlo vyprávění vytasit víceméně kdykoli, a je konec. Film si křečovitě skoro od začátku připravuje prostor k tomu, aby mohly ovce napadnout větší množství lidí, ale jinak pointy postrádá a většina situací je naprosto nesmyslně vykonstruovaná. A ne, neberu argument, že to mělo být úmyslně blbé. ___ Naopak, úmyslně blbé filmy musejí být o to chytřejší. Podobně jako úmyslně špatnou hru na housle může předvádět jen houslový mistr, který by jinak nikdy špatně nehrál. Rozumíte mi, že? Be-e-e-e-e... ()

Francik 

všechny recenze uživatele

Půlnoční Karlovy Vary by daly kouzlo i horšímu zážitku. Jelikož jsem se musel smát (a to ze zábavy) opravdu skoro celý film, tak hodnocení jasné. To jsem měl pouhopouhá 3 piva. A samozřejmě, že se film Jacksononi nemůže rovnat, ale já hodnotím u tohoto filmu subjektivní zážitek. A ten opravdu sátl za to. P.S. Beee. Už mě to asi nepustí. Zkuste jen tak v noci k někomu zezadu přijít a zabečet. Stojí to za to :-D ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

No jako je to děsná blbost, ale ty vražídící ovečky sou super. Dostat to do rukou nějakej zručnější režisér a napsat lepší a ne tak lacinej scénář, tak by z toho určitě byl skoro kultovní horor. Škoda, jinak je to docela sranda, ale moc nudný na to abych dal vyšší hodnocení. Nicméně závěrečná scéna zabití oveček je fakt brutální záležitost, to sem nečekal ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Subsubžánr hromadných zvířecích hororů (mimochodem je to můj žánr nejoblíbenější, ale nikomu to neříkejte) by se dal rozdělit minimálně ještě na dvě kategorie. Ty které se berou plně vážně ( zejména starší filmy jako Slimáci, Squirm, Mravenčí terror) a ty které rozhodně ne (spíše nové snímky jako Hadi v letadle nebo právě Black Sheep). Nedokážu úplně uspokojivě říci, jaký subsubsub žánr mám raději, možná přecijenom ten prvně jmenovaný, ovšem humor v obou dvou je trochu jiné kategorie a Black Sheep bezpochyby patří ke špičce svého žánru, jemuž nechybí snad žádné z povinných klišé. Jen se trochu obávám, že nového vážného animal horroru se už nikdy nedočkám, tedy alespoň v americké produkci, v takové Asii ta šance možná ještě je. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

" -Kousl tě! -Jen nějaký hipík. -Proměníš se! -V hipíka?" __ Zůstalo u pěkného nápadu. Sice se tvůrci snaží využívat schéma filmů na které odkazují, ale dělají tak bez vlastních nápadů a hlavně nezajímavě. Krom gore scén plných krvelačných oveček a dvojnice Naomi Watts nebylo moc na co se dívat. Takový Slimák je celkově dotaženější, zasvěcenější a hlavně o několik tříd zábavnější, než tahle, možná sympatická, ale silně sterilní hříčka. __ 2,5* ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Špeciálne efekty boli vytvorené firmou WETA Workshop, ktorá sa podielala aj na trilógii Pán prsteňov. (Mihail123)
  • Ve filmu můžeme několikrát slyšet režiséra Jonathana Kinga. Namluvil zvuky některých ovcí. (Terva)
  • Natáčelo se na Novém Zélandě v lokalitách Wairarapa a Wellington. (Terva)

Související novinky

Všechny cesty vedou do Varů

Všechny cesty vedou do Varů

29.04.2007

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary svůj 42. ročník odstartuje již 29. června a tedy by bylo na místě trochu poodhalit program nejprestižnější české filmové události. Předběžná filmová nabídka… (více)

Reklama

Reklama