Reklama

Reklama

Černé ovce

  • Nový Zéland Black Sheep (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry (Nathan Meister) se po letech vrací domů s úmyslem odprodat svému bratrovi Angusovi (Peter Feeney) svůj podíl rodinného majetku. Po příjezdu se však v důsledku genetických pokusů prováděných na ovcích, které má na svědomí právě Angus ocitne nečekaně uprostřed pekla na zemi. Zmutované ovce prahnou po lidském mase, jsou velmi nebezpečné a je jich čím dál víc. (Tygrys)

(více)

Recenze (287)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Zmutované ovce nikdo nečeká! Rozhodně ne obyvatelé novozélandských pastvin, kde zrádný bratr nezrádného bratra geneticky upravuje tyto ubečené sudokopytníky, aby vytvořil nový ovčí druh a byl nechutně bohatý. Černé ovce se okázale hlásí ke karnevalovým komediím Petera Jacksona a některé momenty skutečně jeho styl připomínají. Jenže povrchní nápodoba detailů neznamená, že půjde o stejně dobrý film. Černé ovce totiž trpí akutním nedostatkem chytrých nápadů a dá se dopředu poměrně jasně odhadovat, jak se bude vyprávění dále vyvíjet. ___ Během úvodních dvaceti minut se vyčerpá víceméně všechno, co tvůrce napadlo, ale protože film je koncipovaný jako celovečerní, musí se každý motiv ještě několikrát protočit. Hrdina opakovaně dokáže, kterak je přes ňoumovitost odvážný; ekologická aktivistka co chvíli „přepne“ do ekologicko-aktivistické rétoriky; opakují se řeči o čakrách, o souloži s ovcemi, proměny do ovcodlaků, na lidech si pochutnávající ovce nebo vyhřeznutí vnitřností. Přitom nejde o prvky ustavující vyprávění, ale spíše o významově dost jednoduché obrazy či situace, které nikam nic neposouvají. ___ A tady je ten průšvih... Přes všechnu přiznanou imbecilitu mají Vesmírní kanibalové chytře vymyšlené vyprávění s dílčími pointami, vývojem situací a slušnou gradací. Černé ovce ale jen variují podobné situace, dokud se nedostanou na svých 87 minut. Pak zařadí deus ex machina pointu, se kterou se mohlo vyprávění vytasit víceméně kdykoli, a je konec. Film si křečovitě skoro od začátku připravuje prostor k tomu, aby mohly ovce napadnout větší množství lidí, ale jinak pointy postrádá a většina situací je naprosto nesmyslně vykonstruovaná. A ne, neberu argument, že to mělo být úmyslně blbé. ___ Naopak, úmyslně blbé filmy musejí být o to chytřejší. Podobně jako úmyslně špatnou hru na housle může předvádět jen houslový mistr, který by jinak nikdy špatně nehrál. Rozumíte mi, že? Be-e-e-e-e... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Viac ako film to funguje ako výborný námet na konverzáciu: "A videl si ten horor, v ktorom na malebnej novozélandskej farme začnú vraždiť zmutované ovce a blbý grínpísák sa zmení na ovcodlaka a začne žrať mäso?" S tým zabodujete v každej spoločnosti. Hlavne medzi trávou smrdiacimi batôžkárskymi vegetariánmi. Film samotný je čistá jednohubka. Veľkolepú béčkovú zábavnosť PíDžejovho Bad Tastu nedosahuje ani náhodou, ale ovce od štúdia WETA sú namakané a porcie brutality vskutku štedré. "You little b-beeeeeeee-stard!" ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Název, obrázky, příběh, všecko musí poukazovat na fakt, že tohle bude hrozná blbost, ale horší na tom je, že to postrádá i humor, a to jsem se na tuhle krávovinu docela i těšil. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Někomu dá tento film fóbii na ovce. Jinému vnutí myšlenku, že nebýt ochránců přírody nikdy by se některé druhy zvláštních živočichů nedostali z laboratoře. Někomu nedá nic, protože inteligentně odejde po 10 minutách z kina a neuvidí tak ani maličkou kapku krve. Hodně krát jsem si vzpomněl například na Braindead a hledal jsem podobnost, která začíná krví a končí šílenými nápady, které pulzují mezi genialitou a šílenstvím(uvidíme, kde bude scénárista za pár let, ale sázím na americkou variantu Bohnic s ovééééčkama). Koukám, že polovina uživatelů dává hodnocení podle alkoholu, co koloval velkým sálem (sedl jsem si dobře:)). Trocha alkoholu a podprůměrná komedie je na 70 %. Třeba se bude jednou při vstupu na půlnoční projekci např. Hostelu 8 : Česká invaze dávat po odtržení lístku zdarma jedna lahvička něčeho silnějšího... To by pak Eli Roth možná vedl Top 100 filmů na čsfd... PS: já se vyhnu tomu bééééé za každou cenu nebudu přeci jako každý kdo to viděl ... :-D ()

Renton 

všechny recenze uživatele

MFF KV .. Scénář: Jonathan King .. Ovečky jsou čistokrevný béčkový film, kde jsou dvě hvězdičky odpovídajícím hodnocením. Jenže za tu neodolatelnou půlnoční atmosféru (flaška alkoholu po ruce, aplaus obecenstva při každé dobré i blbé scéně), která se pouze při Ovcích vyrovnala loňskému Poseidonu musím o tu jednu hvězdičku nadržovat. ___PS: Rob Roy nekecá, jen měl prostě smůlu, že seděl sám na balkóně a ne u alkoholového akcelerátoru :o))) Bl béééé ček. 50%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jako nenáročná zábava pro fanoušky žánru to plní účel. Kultovní potenciál to ale nemá, přestože takový útok vraždících ovcí na papaláše sedící na jakési outdoorové prezentaci byl fakt podařený. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Kdo viděl ranou tvorbu Petera Jacksona, nemůže být z Black Sheep na větvi. Málo humoru, ovčích ataků a hlášek a hodně vážných keců... ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Přerozkošné masky, příjemná hudba, romantická přírodička, spousta nezbytných klišé a nemálo povedených humorků - aneb jeden z mých nejoblíbenějších přírodopisných snímků! The Green Party says: don't fuck with the sheep & Martin Mrhálek je blbéééček. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Film vhodný pro vegany, ale i ostatní, protože za každou cenu musíte fandit vraždícím ovcím! Fandila jsem hodně 🤣 Černé ovce je béčkový film áčkově natočený. Super masky, plno decentní brutality a neskutečně vtipných momentů. Mám ukousnutou nohu, nevadí, hodím ji na ovci! Miluju, když se filmy neberou moc vážně!! Asi mám oblíbený film 😁 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Bee!! Když se ovčí horror tvářil v úvodu vážně, tak jsem kroutil očima, ale jakmile se začalo hláškovat a zákeřná embrya začala lézt po excentrických příslušnících greenpeace, odvázal jsem se a částečně se do téhle perfektně šílené skoroparodie s úžasným tempem zamiloval. Popírání některých zavedených žánrových zvyklostí zavání téměř genialitou. Parafráze na staré dobré klišé s kouřením po sexu jsem v kontextu téměř od smíchu nerozdýchal. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Nerad to přiznávám, ale tenhle film není moc dobrý. Pokud ho nevidíte o půlnoci v kině s několika sty dalších diváků, kteří jsou v různém stádiu opilosti (či s jinými psychiku ovlivňujícími látkami v krvi), jako se mi poštěstilo poprvé. Takže z původních euforických pěti hvězd padá moje hodnocení dolů na slušné tři. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Z ktorej jaskyne si vyliezol, ty debil?“ – „Zo Spolku ekologických aktivistov.“ Vraždiace ovce, toto sa asi ako „vážny“ horor nakrútiť nedalo a režisér Jonathan King to rozumne poňal ako odľahčený splatter á la raná tvorba Petra Jacksona (tiež rodáka zo Zélandu). Čierne ovce majú krásnu novozélandskú výpravu a dobré masky/triky, ale na to, že sa malo jednať o hororovú komédiu, som sa takmer vôbec nesmial (pobavil ma snáď len taxikár). Báť som sa samozrejme nebál vôbec. Takisto lepší herci by určite neboli na škodu a scenár je dobrý len po stránke námetu (čo by sa stalo, ak by na Zélande začali ovce žrať ľudí?), nie ako „celok“. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

There are 40 million sheep in New Zeland, and they're pissed off! Další kvalitní kousek novozélandského hororu. A i když ho to trochu připomíná, kam se to na Jacksona hrabe. Nevím jak kdo z vás, ale já ještě nikdy neviděl ovce trhající lidi na kusy. Povedené gore efekty, čas od času sranda, hezká příroda. Ale úplně dokonale mi to nesedlo. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Já znám rané horory Petera Jacksona a chrochtal jsme blahem. Hláška střídá hlášku, Be-e-e-e-stard nemá chybu, nekolik vyloženě originálních nápadů (kopýtko) a dokonalá ironická tečka na závěr. A dokonalý filmový zážitek ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Vyloženě slabé, hodně stupidní a přitom málo zábavné. Nevyvážené prvky komedie a hororu. Námět docela slibný, mohlo s toho být daleko více, kdyby byl lepší scénář a taky herecké obsazení stálo za nic. Z hlediska řemeslné práce má film svoje lepší stránky, i zvuky jsou někdy hodně povedené. Za posledních 20minut nakonec zvedám na slabších 5/10* gore efekty byly přehnané, ale víceméně dobře zpracovaná, s pořádnou dávkou „kečupu“ ;-) btw: někdy mi film připomínal Ptáky od Alfreda ;-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No jako je to děsná blbost, ale ty vražídící ovečky sou super. Dostat to do rukou nějakej zručnější režisér a napsat lepší a ne tak lacinej scénář, tak by z toho určitě byl skoro kultovní horor. Škoda, jinak je to docela sranda, ale moc nudný na to abych dal vyšší hodnocení. Nicméně závěrečná scéna zabití oveček je fakt brutální záležitost, to sem nečekal ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Na film, který se honosí titulem "splatter", je ve filmu až podezřele málo černého humoru a humoru vůbec. Ucházející nápady jsou vyplýtvány po první půlhodině, pak už se situace víceméně opakují. Fanatičtí uctívači vyhřezlých vnitřností si mohou přičíst jednu *. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Krvilačné ovce, premena na ľudské ovce alebo ovčích ľudí je kombinácia ako vyšitá a k môjmu prekvapeniu aj celkom dobre fungujúca. Všetok humor filmu však ostal v kratučkom traileri a to po rozložení do filmu nestačí. Našťastie to zachraňujú brutálne morbídne huňaté béé stvorenia a niektoré scény sú ozajstný masaker. 65%. ()

Související novinky

Všechny cesty vedou do Varů

Všechny cesty vedou do Varů

29.04.2007

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary svůj 42. ročník odstartuje již 29. června a tedy by bylo na místě trochu poodhalit program nejprestižnější české filmové události. Předběžná filmová nabídka… (více)

Reklama

Reklama