Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Kate Armstrongová je kuchařka tělem i duší. Nemá rodinu, přítele ani koníčky, jen svou práci, která je pro ni vším. Na jednu stranu díky tomu získala místo respektované šéfkuchařky luxusní manhattanské restaurace, na druhou to však pro její poněkud výbušnou povahu znamená spoustu potíží. Její život se nečekaně změní, když její sestra Christine zahyne při autonehodě a ona se musí postarat o její desetiletou dceru Zoe. Majitelka restaurace Paula vnutí Kate týden volna, ona je však ve snaze postarat se o dítě zcela bezradná, tím spíš, že dívenka, otřesená ztrátou maminky, jí situaci příliš neusnadňuje. Další šok Kate čeká v restauraci. Paula totiž přijala nového kuchaře, sympatického, věčně veselého Nicka Palmera, který její strohou kuchyň plnou kmitajících kuchařů proměnil v uvolněné místo zářící úsměvy personálu, kteří stíhají i bez Katina velení. Zmatená šéfkuchařka se s Paulou kvůli tomu pohádá. Nedaří se jí skloubit práci s péčí o dítě, s nímž se přes veškerou snahu nedokáže sblížit. Naštěstí je tu Nick, kterému se podaří Zoe rozveselit. Na její přání musí Kate s Nickem strávit neděli a trojice prožije krásný a pohodový den. Kate se dokonce začne s Nickem i Zoe sbližovat. Těžce však nese jeho popularitu v podniku. A když mu Paula nabídne stálé místo, pohádá se s ním. Nick kvůli ní nabídku odmítne a z podniku odejde. Utíká také Zoe, když zjistí, že se s Nickem rozešla. Je možné v takové chvíli ještě všechno zachránit? (Nova Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (275)

Psema 

všechny recenze uživatele

K čertu s tím, že je to jen další sladkobolná romance o ženě, která potřebovala okořenit život nepředvídatelným a štramáckým mužem a protrpět si pár životních kotrmelců, aby se v závěru všem dostalo zadostiučinění. Ačkoliv beru v potaz, že romantika nefunguje, jak by měla, a o komedii vesměs vůbec nejde, Hicksova režie se mi docela zamlouvá, především v jemných nuancích, kdy odkazuje na psychologii postav prostřednictvím jejich gurmánského založení. Eckhart opět okouzluje všechno v okolí, Abigail Breslin ještě pořád nepřipomíná Dakotu Fanning (to je velký klad) a Catherine hraje na neutrál. Výsledkem je místy příjemný a místy nahořklý polotovar, který by potřeboval více prohřát, ale i tak je na jeden oběd vcelku fajn. 50% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Hicks tady docela solidně balancuje mezi romatickou a dramatickou linií a působí to na diváka docela věrně a taky se mu hodně daří plyně proměňovat depresivní atmosféru na pohodovou a naopak, ale přece jenom celýmu příběhu tak nějak schází trochu jiskra a nápad Co se týká dvou hlavní postav, tak Catherine Zeta-Jones je tady výborná, u Eckharta mi přišlo, že se tam moc nehodí, ale nakonec do příběhu sed skvěle a doplnil tam přesně to co film potřeboval. Pro mě docela osvěžení po romantických komediích s prvky dramatu, kdy je příběh většinou totožnej jako u ostatních podobných exemplářů ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Co jsem čekal, to jsem dostal. Koření života je klasická romantická komedie bez přidané hodnoty. Hrdinka Kate se nám hlásí přímo od sporáku, nemá soukromý život a práce šéfkuchařky v luxusní restauraci se stala jejím posláním. Jenže osud a scénárista tomu chtěl, aby při autonehodě zařvala její sestra a Kate se tak namísto truchlení musí vypořádat s péčí o dospívající neteř Zoe. Zbytek znáte.. život nabízí i pestřejší barvy a důležitější věci než jen správně naaranžovaná rybí pochoutka. K tomu všemu jí vytáčí nová kuchařská posila Nick, který je nejen těžkou konkurencí, ale stál by i za hřích.. Jenže osud a scénárista tomu asi chtěl, abych hlavní hrdince (Catherine Zeta-Jones) nedržel palce, protože se chová odtažitě a diváka si nezíská. A stejný osud a scénárista tomu zřejmě chtěl, že scénu rozjasňuje až energický Aaron Eckhart a neotravná Abigail Breslin. Režisér Scott Hicks, který si udělal jméno na těžkých psychologických dramatech (Záře, Sníh padá na cedry), ale předkládá scény, v nichž se věci dějí zcela očekávaně.. vypulírovaná jednohubka, která na pár desítek minut zachutná.. ale zasytit nedokáže. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Když se řekne americká romantická jednohubka, tak tím se myslí film právě tohoto ražení. Po všech mírách akorát. Vážnější zápletka se šťastným koncem. Nesmí chybět malé děcko, vážná nehoda, psychická zdůrazněnost hlavní postavy a na to nasadit nějakou tu ohranou kostřičku. A hle, tady to úspěšně vyšlo, proč by ne, ale za pár hodin vám film poněkud zmizí z paměti a už se nikdy nevrátí. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Moc moc sterilná romantika. Ak čakáte komédiu a miesto toho vás úvod prevalí dramatickými momentmi, musí prísť niečo veľmi pôsobivé, aby sa dalo preladiť. Lobster na tanieri, megadávka znamenitého argentínskeho steaku, lahodný čokoládový dezert, chladná Katka-Zeta, ľady sa lámu až po blysnutí Aarona Eckharta, ktorý film potiahol a komediálne okorenil. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. července 2007 v New York City. (BMW12)
  • Píseň, která hraje ve chvíli, kdy Kate mluví se Zoe u hrobu její matky, je ze soundtracku k filmu Okrsek 49 (2004). (becki_tu)

Reklama

Reklama