Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Kate Armstrongová je kuchařka tělem i duší. Nemá rodinu, přítele ani koníčky, jen svou práci, která je pro ni vším. Na jednu stranu díky tomu získala místo respektované šéfkuchařky luxusní manhattanské restaurace, na druhou to však pro její poněkud výbušnou povahu znamená spoustu potíží. Její život se nečekaně změní, když její sestra Christine zahyne při autonehodě a ona se musí postarat o její desetiletou dceru Zoe. Majitelka restaurace Paula vnutí Kate týden volna, ona je však ve snaze postarat se o dítě zcela bezradná, tím spíš, že dívenka, otřesená ztrátou maminky, jí situaci příliš neusnadňuje. Další šok Kate čeká v restauraci. Paula totiž přijala nového kuchaře, sympatického, věčně veselého Nicka Palmera, který její strohou kuchyň plnou kmitajících kuchařů proměnil v uvolněné místo zářící úsměvy personálu, kteří stíhají i bez Katina velení. Zmatená šéfkuchařka se s Paulou kvůli tomu pohádá. Nedaří se jí skloubit práci s péčí o dítě, s nímž se přes veškerou snahu nedokáže sblížit. Naštěstí je tu Nick, kterému se podaří Zoe rozveselit. Na její přání musí Kate s Nickem strávit neděli a trojice prožije krásný a pohodový den. Kate se dokonce začne s Nickem i Zoe sbližovat. Těžce však nese jeho popularitu v podniku. A když mu Paula nabídne stálé místo, pohádá se s ním. Nick kvůli ní nabídku odmítne a z podniku odejde. Utíká také Zoe, když zjistí, že se s Nickem rozešla. Je možné v takové chvíli ještě všechno zachránit? (Nova Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (275)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pochutnal jsem si! Děj je sice snadno předvídatelný, ale to vše je kompenzováno (stále šmrncovní) Catherine Zeta-Jones, frajerským Aaronem Eckhartem a přesvědčivou Abigail Breslin. Z kuchyně Kate a Nicka můžeme okusit porci humoru, romantiky a vážných scén. K tomu všemu nám zahraje úžasná hudba a o zážitek je postaráno. Dle mého názoru podhodnocený snímek, rozhodně bych jej zařadil mezi "červené", takže 71% je moje hodnocení, dávám 4*. Hudba: Philip Glass (USA, minimal music) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Příjemná kulinářská romance s příměsí melodramatu. Catherine Zeta-Jones a Aaron Eckhart hrají dobře, ale spíš tak nějak vedle sebe než spolu, rozhodně to mezi nimi mohlo jiskřit víc. Nejlepší částí hereckého obsazení se tak s přehledem stala Abigail Breslin, která je opět přesvědčivá v jakékoli situaci. Scénář je slušný, ale rozhodně nečekejte, že vás bude chtít něčím překvapit. Nedoporučuji na prázdný žaludek. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Lehce podprůměrná, hodně nenáročná americká "komedie" s utrápenou hlavní představitelkou, které všechno dopadne tak, jak by v životě nečekala, ale bude neskutečně moc šťastná až do konce života :D :D Film je takový podle mě "rozdělaný". Na začátku si utrhne podle mě dost silné téma ohledně rapidní změny života, ale až moc snadno a jednoduše tím projde.. Žádné hlubší probrání se její minulostí či současnosti, kterou by řekla komukoliv. I z jejího pohledu - kdyby to řekla, by to bylo zajímavější Nejlepším na celém tom filmu byl ten pohled na ta jídla, jelikož bych několikrát lžičkou hrábla do talíře :) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Život je nepředvídatelný. - Ne v mé kuchyni!" Můj život je taky zcela předvídatelný. Například vím úplně přesně, co budu dělat 4. 2. 2801 odpoledne. Nicméně si myslím, že osudy jedné workholičky, jednoho operního sympaťáka a jedné fikané siroty se nad talířem špaget mohly protnout rozhodně zábavněji. Navíc mám jisté výhrady k nafintěnému uspokojování chuťových buněk snobů, ale přesto tato návštěva profi kuchyně své kouzlo měla a probudila ve mně skoro až gurmánské choutky. Jdu si osmahnout smažák a hranolky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nerozumiem, prečo vám za to platím.“ Hoci som si vždy vážil ľudí, ktorí vedia dobre variť a pokladal som za hviezdy skôr ich, než obyvateľov Hollywoodu, tejto snímke som sa zopár rokov vyhýbal. Myslel som, že pôjde o „klasickú“ nenáročnú americkú romantiku so štipkou (nefunkčného) humoru. Pravda bola troška inde. Hneď v úvode ma zaskočil drastický zvrat, ktorý som v nenáročnej romantickej komédii rozhodne nečakal. A hoci sa i naďalej hralo s predsa len náročnejšími kartami, kde záleží na tom, ktorá postava má akú životnú filozofiu, tvorcom to vyšlo. Jednak úplne nedomrvili scenár a jednak nám naservírovali silné herecké výkony. Určite tomu pomohla už „adekvátna“ (s tou postavou sa asi ani viac urobiť nedalo...) Catherine Zeta-Jones, chuťovkou sú ale až postavy psychológa Boba Balabana (MUTÁCIA, DÁMA VO VODE) a vtipne energického kecálka Aarona Eckharta, ktorý naučí jesť každé dieťa (a kolegyňu podrží v slabších momentoch). Ak máte radi „kuchárske filmy“, pozrite si to. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Podle časopisu USA Weekend pracovala Catherine Zeta-Jones jeden večer jako servírka ve Fiamma Osteria v New Yorku v rámci příprav na svou filmovou roli. Pokaždé, když jí hosté restaurace tvrdili, že jim připomíná Catherine Zetu-Jones, říkala: „Tohle slýchávám pořád..“ (becki_tu)
  • Nick říká Kate, že tiramisu znamená v italštině „jídlo pro bohy“. Ve skutečnosti však slovo tiramisu znamená „životabudič“. (becki_tu)

Reklama

Reklama