Reklama

Reklama

VOD (1)

Horský kmen lovců mamutů Jagalové se obává hladovění, protože zvířata, která jsou jejich zdrojem obživy, přicházejí stále později a je jich méně. Když najdou v horách mrtvou ženu a u ní modrooké děvčátko, prorokuje stará šamanka, že dívka, která dostane jméno Evolet, je znamením velkých změn. Současně však slibuje, že ze středu Jagalů vzejde válečník, který se ožení s Evolet a povede Jagaly k novému životu. Do dívky se zamiluje DeLeh. Když je přepadnou bojovníci na koních, mnohé zabijí a další včetně Evolet odvlečou, rozhodou se KaRen, DeLeh a TikTik vydat po stopách nájezdníků a zajatce osvobodit. Po vyčerpávající cestě dorazí k Hoře bohů, kde tisíce otroků stavějí pod dohledem kněží a válečníků pyramidu pro všemohoucího vládce. DeLeh a náčelník Nakuů proniknou na stavbu, aby se pokusili získat podporu otroků v boji proti jejich utiskovatelům, ti však váhají. Dosud se totiž neobjevilo znamení, které by zvěstovalo příchod bojovníka osvoboditele, kterého se i všemohoucí bojí. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (998)

RHK 

všechny recenze uživatele

Z budoucnosti točí Emmerich výrazně lepší filmy než z minulosti. Velkofilm 10 000 př. n. l. připomíná ze všech nejvíce Apocalypto Mela Gibsona, je však příběhem, věrohodností i zpracováním o dvě třídy níž. Příběh pravěkého lovce ze sněžných hor DeLeha, který dokázal dobýt říši pyramid, neunudí, ale ničím zvlášť nepotěší. Navíc přes přesné datování v názvu je zcela mimo čas. I když nejpozdější data vyhynutí šavlozubých tygrů i mamutů se skutečně udávají kolem roku 10 000 př. n. l., velcí dinosauří praptáci vyhynuli podstatně dříve a naopak nejstarší světové (tj. egyptské) pyramidy byly budovány později - ve třetím tisíciletí př.n.l. A tak zbývá vychutnat si dusající stáda digitálních mamutů a hezkou fimovou hudbu, nevnímat blbosti a nezapomenout, že existují i lepší filmy z dávné minulosti, jako třeba Zemanova Cesta do pravěku. Trailery (se zvířátky): http://www.csfd.cz/film/223271-10-000-pr-n-l-10000-bc/videa/ ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vid ze mne nesezeres?! az na vrchol Emmerichovsky stupidity ten savlozubej tygr byl pekne udelanej ale jinak je to tak neskutecna primitivita ze to strci do kapsy den nezavislosti a 2012 dohromady a co fakt nechapu proc frajerka ktera zije 10000 pred nl musi vypadat jak modelka z 21 stoleti neskutecne desny Emmerich uz nicim jinym nez miliardovym hrobarem nebude a dokud na to ty duty hlavy budou chodit do kina budou se podobny skvosty tocit dal bohuzel... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Emmerich se zbláznil, hoďte na něj síť (na mamuty)! To, že pradávní lidé nejspíš chodí 2x ročně na preventivní prohlídky a bělení k dentistovi, kde spořádaně sedí v čekárně s přecitlivělým šavlozubým tygrem, než na ně dojde řada, to bych velkoryse přešel. Ovšem, že z potenciálně atraktivního námětu bylo tímto německým vládcem přírodních i filmových katastrof uplácáno (či spíš přeplácáno) ryzí nezáživno, to tolerovat při nejlepší vůli nelze. Rolieho pohádka na špatnou noc navíc postrádala vsuvku s poštovním pterodaktylem, nosícím depeše od císaře Napoleona Bonaparteho, či v saku oděného Tyranosaura, obchodujícího s cennými papíry na newyorské burze a to neznamená nic jiného, než že ve svém nabubřelém fantasmagorismu má pan autor stále značné rezervy.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Paradoxní je, že největší devizou filmu je modelka, která se svým vzezřením do filmu vůbec nehodí, ale oku lahodí stokrát víc než všechny digitální blbiny, na kterých Emmerich staví svou onanistickou šou o prvním hrdinovi, pěti proroctvích, zmutovaných šplhajících krůtách, vděčných šavlozubých tygrech, klusajících mamutech (snažil jsem se ty jména zapamatovat, ale nešlo to) a zafačovaném imperátorovi, jehož pokrevní goauldský bratr nepochybně otravoval před pár lety ve Star Gate. Místy silně gay, místy úsměvné, ale ve výsledku spíš neškodné než nějak výjimečně urážlivé. Chybí mi hlášky (kdyby alespoň ti křováci občas zahlásili), postrádám základní logiku (dostat se do vězení a ven je tak jednoduché, až jsem myslel, že je to nějaká sofistikovaná parodie, toužím zabít Omara Sharifa za jeho nesnesitelně znuděný voiceover a se slzou na rohovce vzpomínám na Den nezávislosti. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Rolande, Ronalde ty megalomane, udělej něco normálního, protože tohle se ti teda moc nepovedlo…Film jsem dával nadvakrát, poslední půlhodinu jsem si odbyl trochu později než první část, dost jsem se nudil. Dějově je příběh plytký, hrozný scénář a i herecká kvalita je mizerná. Modroočka je fajn, ale jen vizuálně. Triky mě překvapily a zdály se mi vcelku povedené, zvlášť šavlozubý tygr. Kamerově a vizuálně není filmu moc co vytýkat, ale ve všech dalších ohledech je to už horší. Těch pár menších vtipků je rozhodně navíc a iritovaly mě. Hodně slabých 5/10* ()

Galerie (79)

Zajímavosti (27)

  • Film byl do kin doručen pod falešným názvem "King Dinosurs". (c.tucker)
  • Spracovanie mamutov bolo založené na slonoch a fosíliách mamutov, zatiaľ čo šabľozubý tiger bol na tigrovi a zvuky, ktoré vydával boli založené na vokalizácii tigrov a levov. (Greenpeacak)
  • Při rozpočtu 105 milionů amerických dolarů utržil Emmerichův film vlažnějších 94,7 mil. v Severní Americe a 270 milionů celosvětově. (Rodriguez)

Související novinky

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

08.02.2009

Studio MGM si řeklo, že je načase opět přitáhnout do kin věřící masy. Na rozdíl od Mela Gibsona se však nesoustředí na poslední pozemské dny Ježíše, ale na jeho zrození. Držte si klobouky, protože… (více)

Kazisvět Emmerich opět v akci

Kazisvět Emmerich opět v akci

22.02.2008

Pokud jde o jeho novinku 10 000 př. n. l. (stručně shrnuto: pravěcí lovci prohánějí mamuty kolem pyramid), nejsou komerční ani umělecká očekávání nijak vysoká, ale to ještě neznamená, že by byl… (více)

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama