Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael Clayton je "vyjednavačem" jedné z největších právnických firem v New Yorku. Tento bývalý státní zástupce má na starosti tu nejšpinavější práci ve firmě Kenner, Bach & Ledeen. Ačkoliv se již několikrát spálil a se svojí prací není spokojen, rozvod, špatná obchodní spekulace a narůstající dluh ho pevně drží připoutaného k firmě. Mezitím ve společnosti U/North závisí kariéra advokátky Karen Crowderové na urovnání multimilionového návrhu žaloby, kterou Claytonova firma vede proti nim do zdánlivě úspěšného konce. Když však prvotřídní advokát firmy Kenner Bach, Arthur Edens, sabotuje případ U/North, čelí Clayton největší výzvě své kariéry i svého života. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

janko555

janko555 (hodnocení, recenze)

...fakt ,asi som pozeral na iny film...bez deja bez napadu a jedna lepsia akcia to nezachranila. Nudne od zaciatku az po koniec...

P_Soar

P_Soar (hodnocení, recenze)

Zajímavá byla ta civilnost, kterou film působil, podtržená střídmým herectvím G.Clooneho a dalších postav, v kontrastu s dost dramatickým dějem a až magickým rozuzlením. Dávám *****

raskey

raskey (hodnocení, recenze)

podla mna asi najpozitivnejsie na celom filme bolo, ze vyzadoval od divaka trochu pohnut rozumom. film neriesi jednoduchu temu a teda by asi nebolo OK ak by ju popisoval prvoplanovo a jednoducho. trochu sustredenia stoji za ten zazitok.

Straylight

Straylight (hodnocení, recenze)

vůbec mě to neoslovilo, jediná kladná věc na celém filmu byla tilda swinton

dorkas

dorkas (hodnocení, recenze)

čo sa na tomto filme niekomu pačilo to nepochopim. totalny cvokhouse

Solverino

Solverino (hodnocení, recenze)

Velmi dobře natočené, napínavé až do konce. George Clooney v životní roli, velmi uvěřitelné, perfektně zahrané. Film o tom, co všechno se děje "za oponou" a co všechno "dělá" právník pro svého klienta a kam až je ochoten klient zajít. O peníze jde až v první řadě. Vynikající film!

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Jaxx84

Jaxx84 (hodnocení, recenze)

Rozhodně zajímavý film, ale jak již bylo řečeno pár lidmi v komentářích: nic zásadního a nového asi nepřinesl. Ničím mě ten film neurazil, nenaštval...ale zároveň asi ničím nepotěšil a nenadchl. Rozhodně je to silnější průměr, slabší 4 star. A to hlavně díky propracované dějové linii, zajímavé retrospektivě, vyzrálému scénáři, který nic neuspěchá a především kvalitním hercům (obzvláště Tilda Swinton, George Clooney a Tom Wilkinson odvádí kvalitní práci, kterou by lecjaký laik nezvádl). Takže na závěr: film stojí za zhlédnutí, ale nečekejte adrenalin, akci, filmové triky...čistě kvalitní příběh a jeho kvalitní zpracování.

suwer

suwer (hodnocení, recenze)

Porad mi v hlave vrta, jaky k nemu mit postoj a porad je to nevyresena otazka. Musim se priznat, ze mi trvalo dlouho, nez mi dosel kompletne cely pribeh. A to se dneska pocita;-). Velmi zajimavy film a urcite stoji za zhlednuti.

petraso

petraso (hodnocení, recenze)

George Clooney od dob Pohotovosti nejen mužně zešedivěl,ale i začal brát role v takových filmech jako je Michael Clayton...super.....

ER

ER (hodnocení, recenze)

George Clooney jako Michael Clayton je kořením filmu, kde se svalovci neuplatní a nejakčnější scéna je běh G.Clooneyho. do kopce po výbuchu jeho auta.Strhující drama s výborným hereckým obsazením včetně S:Pollacka, který určitě i jako producent filmu dodal tu správnou dávku napětí, byť nikdo na nikoho nekřičí,nikdo nikomu nevyhrožuje a přitom snad všichni vědí,že tady může jít o život. Ironií je,že si to neuvědomuje ten, který je jako jediný ve filmu nakonec zavražděn-právník K.Bach v podání neuroticky hrajícího T.Wilkinsona. A herecká kreace Tildy Swinton jako právničky U/North-K.Crowderové-zdárně sekunduje G.Clooneymu.Oba dva se bojí.Jejich zděšení z nastálé situace se jim zračí v obličejích a nemusí ani špitnout,aby divák věděl,že tady se něco děje. Ale co se to vlastně děje? Využívajíc,slova šéfa právní firmy Kenner, Bach & Ledeen,"vždyť jsme všichni věděli,jak to je" vás mohu ujistit,že jde o hodně.

woody

woody (hodnocení, recenze)

Na režisérské židli tvůrce Bournea, před kamerou jeden z mých nejoblíbenějších a nejlepších herců současnosti George Clooney... To nedopadne špatně :-) Jen by to sakra chtělo datum cz premiéry!

genetique

genetique (hodnocení, recenze)

No tak ak sa vie Gilroy tak dobre obracať na režisérskej stoličke ako za stolom s perom v ruke, tak sa máme na čo tešiť. Každopádne o hercov by som sa nebaál.

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Čtvrtý Bourne v péči Tonyho Gilroye

Čtvrtý Bourne v péči Tonyho Gilroye

08.10.2010

„Nic nového pod sluncem,“ řeknou si ti z vás, kteří vědí, že scenárista Tony Gilroy (foto) spolupracoval na všech třech předchozích filmech o Jasonu Bourneovi a už od června píše čtyřku nazvanou The… (více)

Návrat Dr. Ryana a Dr. Jonese

Návrat Dr. Ryana a Dr. Jonese

08.07.2009

Dvě postavy, které proslavil Harrison Ford (pravda, Jacka Ryana si ještě před ním zahrál Alec Baldwin, ale svou pravou tvář získal agent až s Fordem), se pravděpodobně vrátí na plátna kin. Klepy o… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama