Reklama

Reklama

Gutayubaljadeul

Obsahy(1)

Univerzitní profesor veze svým zánovním Mercedesem jednu svou studentku z konkurzu zpět do Soulu. Cestou zastaví v horách a pokusí se dívku znásilnit. Té se sice podaří utéct, ale náhodný kolemjedoucí, kterého stopne, ji odveze shodou okolností zpět k Mercedesu, kde se už shromáždila skupinka místních pobudů a začíná brutální hra s vyřizováním jejich účtů... (Jelly)

(více)

Recenze (34)

petero 

všechny recenze uživatele

Perfektné. Práve kvôli takýmto filmom mám rád kórejskú fimografiu. Usmievavé tváre na plagáte a očakávanie buranskej vyvražďovačky ma prikovávalo k snímku s pribúdajúcimi minutami stále viac a viac. Nič sa nedialo tak ako by som očakával, dej bol skrátka nepredvídateľný no ku koncu všetko do seba zapadalo. Super začiatok obyčajného dňa profesora na meďáčiku vezúceho mladú študentku s myšlienkou pohrať si s ňou, s menšou konfrontáciou s policajtom pri priestupku na červenú skvele zaujme aby sa dej zasekol na samote pri jazierku kde sa pán proferor odviaže, no nečakaná návšteva dedinských šrákov riešiacich v okolí to svoje rázne zmení profesorove smelé plány... Absurdné a smiešne no smiať sa nebudete, možno len na pár momentoch (napr. napuchnutá pera). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Moderní korejská kinematografie obsahuje mimořádně kvalitní snímky, o tom není sporu. Jenom mě zaráží fakt, jak i ten sebejednodušší příběh musí být pokaždé natáhnut na dvě hodiny. V takových případech filmy zákonitě ztrácí na údernosti. Pokud se s tím však divák smíří, odměnou mu je nevšední zážitek. A to se týká i tohoto kousku, který na první pohled vypadá jako x-tá variace buranského hixploiteru (a do jisté míry jím i je), ale zároveň dokáže obsahově překvapit. Dlouho to připomíná časovanou bombu: pořád se nic neděje, ale tušíte, že každou chvíli má to napětí bouchnout. Pak už je to krvavá árie pro několik málo postav, které se na jednom odlehlém místě začnou vzájemně ponižovat, šikanovat a mlátit. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

90%. Bloody Aria je korejskym prirastkom k typu filmov ako napr. Boormanov Deliverance, t.j. snimkam, kde v centre pribehu stoja ludia z velkomesta konfrontovani na odlahlom vidieku s buranskymi praktikami krutych vidiecanov. Film je nezastavitelnym strojom vyborne pointovanych sekvencii, viackrat presnym timingom odlahcenymi o riadne cierny humor, tak typickym pre korejske "zle" filmy - t.j. filmy, v ktorom sa postavam deju iba same skarede veci a sladky happy-end je tu cudzim pojmom. Najsilnejsou strankou filmu je praca s divackym ocakavanim - resp. jeho nenaplnenim, ci uz v smere predpokladaneho vyvinu deja ako i hlavne postupneho preskupovania dolezitosti pozicii jednotlivych postav v deji. Aj napriek imho mierne prekombinovanemu zaveru a mozno az okato posobiacej frckovacej kritike do socialnej diferencie korejskeho obyvatelstva ide o snimku, ktora vas drzi v permanentnom napati (nezamienat za strach) nie davkou brutalnych scen (je ich tu viac ako dost), ale samotnym vyvinom pribehu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fílm s Názvem, Gutayubaljadeul, který mi Česky zní jako Týden neumyté Koule. .Se povedl!! První hodinka byla jen taková příprava na to co příjde, ale zábavná a usměvná samozřejmě.. Pak příjde Psychický Teror a Šíkana středoškoláka. který ukáže, že ovládá bojové umění a natrhne tam vše Prdel! Banda grázlů Působila komicky.. Indian byl nejspíš i Laponec.. červenovlasý Papagáj.. Hlavní Boss se celou dobu Civil a nešli mu vidět Oči.. Zkratka Povedená Banda.. Ale mohlo to být Brutálnější, Mohlo tam býrt více násilí, gore všeho.. Určitě šlo vytřískat z toho Více.. a se Srovnáním Filmu the Bedevilled.. Je tohle o dvě třídy Výše! ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Gutayubaljadeul aneb kontroverznost v podání Korejců. Prvních deset minut vytváří detaily nástin šíleného hororu. Po půlce si stále ale říkáte, tak co se to sakra děje, stane se něco nebo ne? Proto bych před zhlédnutím doporučil nečekat nic šokujícího či odpuzujícího, jen si hezky vychutnávejte náznaky hrůzy a psychlogicky výborně rozebrané postavy, jejichž osudy a vzájemné role se mění z okamžiku na okamžik. A nejezte jed na krysy. 65% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama