Pracka v láhvi (TV film)

Krimi

Československo, 1978, 75 min

Atmosféra, která by se dala krájet, herci správně dramatičtí (jen na tu Reginu Rázlovou mám pořád problém si zvyknout) a nádherně stylová hudba (bohužel si už nepamatuju od koho.)(23.8.2006)

Uhrančivé pohledy slepého Petra Čepka a absence kladných postav tenhle "drsný" detektivní thriller nezachrání, protože děj je předvídatelný a nikterak překvapující. A zdálo se mi, že ve vyhrocených momentech se režisér bál přitlačit na pilu, takže nejnebezpečnější postavy (psychopatka Regina Rázlová a gauner Oldřich Vlach) působí velice komicky.(7.8.2006)

Ryze televizní záležitost se všemi neduhy, které tento druh produkce přináší, nicméně herecky silně obsazená a zejména v případě Čepka a Steinmasslové i velice slušně zahraná. Navíc detekivní námět, který si pohrává s fenoménem lidské chamtivosti je přitažlivý a tak nějak nadčasový... Celkový dojem 60 %.(26.4.2008)

Slibná hororovost příběhu k velké škodě v druhé půlce vyprchala. Ten začátek je špičkovej, konec neuvěřitelně tupej....(17.11.2009)

Na televizní poměry nadprůměrně povedené dílko, a to po všech stránkách. Solidně stavěná a vystavěná atmosféra i jednotlivé scény.(19.7.2011)

"Muži mají svoji hrdost, ta je někdy silnejší než láska".(15.9.2008)

Jo klasika...Milenka Kamenoprasová v rozpuku :-)(10.8.2011)

Tak tohle bych oznacil za nejvice noirovou inscenaci z ceskoslovenske TV tvorby. To jsou figury! Navic Milena i Regina jsou femme fatale jak vysity. Parada. :-)(15.1.2012)

Seděl jsem jako přikovaný. Bylo cítit zvláštní napětí po celou dobu sledování tohoto vydařeného počinu. Herecké výkony byly světové. Jen ta energie vskutku někde chyběla.(6.8.2006)

V rámci tehdejších možností skvělé zpracování románu J. H. Chase. Výborná atmosféra, herci, výprava atd. Škoda že si ČST pokazila tenhle úspěch další adaptací autora - Zlaté rybičky (viz. můj komentář u nich).(19.2.2009)

Napínavá detektivka z české produkce na motivy James Hadley Chaseye. Od televize jsem neodešla ani na chvilku, takže dávám 4.(22.1.2007)