Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani to nejrafinovanější bezpečnostní zařízení nemusí ochránit vaše přepychové šperky a kožichy. Televizní adaptace detektivního románu J. H. Chase. Víte, jak chytají v Brazílii opice? Dají do láhve ořech a tu následně přivážou. Opice popadne ořech, ale pracku i s ořechem z láhve ven nedostane. Myslíte, že se kořisti vzdá? Ne. Ta chamtivá opice ořech nepustí, dokud si pro ni lovci nepřijdou...
My vám ale nebudeme vyprávět žádný příběh o opici a ořechu, nabízíme vám televizní zpracování detektivního románu slavného autora tohoto žánru Jamese Handley Chase, který se odehrává v Londýně 1946. Autor scénáře Miloš Řehák a režisér Jan Matějovský ponechali ve své televizní inscenaci vše tak, aby si na své přišlo všechno typicky chaseovské – jeho naturalistický způsob vyprávění, dobové rekvizity, kostýmy i hudbu. V hlavních rolích uvidíte M. Steinmasslovou a P. Čepka. Na jejich pozoruhodných hereckých výkonech spočívá hlavní dramatické napětí příběhu. Vynikající herecké obsazení slibuje nevšední divácký zážitek.
Teď už se ale vypravme do Londýna. Ctižádostivá dívka je skupinou zlodějů nasazena jako služka do bytu známé herečky. Zloději si tak připravují půdu pro rafinovanou loupež vzácných kožešin a klenotů. Děvče je herečkou tyranizováno a pozvolna nahlíží za kulisy jejího manželství. Po vraždě Blanche se Julie rozhodne získat všechno – klenoty, kožešiny i majetek... (Česká televize)

(více)

Recenze (36)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, která by se dala krájet, herci správně dramatičtí (jen na tu Reginu Rázlovou mám pořád problém si zvyknout) a nádherně stylová hudba (bohužel si už nepamatuju od koho.) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ryze televizní záležitost se všemi neduhy, které tento druh produkce přináší, nicméně herecky silně obsazená a zejména v případě Čepka a Steinmasslové i velice slušně zahraná. Navíc detekivní námět, který si pohrává s fenoménem lidské chamtivosti je přitažlivý a tak nějak nadčasový... Celkový dojem 60 %. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem všechno, jen ne vynikající krimithriller s přesvědčivou atmosférou, napínavým dějem a mrazivou pointou. A vůbec nevadí, že je to jen TV inscenace a děj téměř neopustí interiér jednoho domu. Přidanou hodnotou budiž vynikající herecké výkony Mileny Steinmasslové, Petra Čepka a Jana Kanyzy. Malý televizní klenot. 90%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Místy příliš ukřičené (od její první scény jsem vyloženě čekal, kdy a kdo Reginu Rázlovou zabije), na poměrně krátkou stopáž navíc (ke konci) až moc dlouhé... Ale atmosféra dobrá a především uhrančivý Petr Čepek byl vynikající! Líbilo se mi, že ani jedna postava nebyla kladná, škoda nedopovězení příběhu uvězněného Harryho. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Uhrančivé pohledy slepého Petra Čepka a absence kladných postav tenhle "drsný" detektivní thriller nezachrání, protože děj je předvídatelný a nikterak překvapující. A zdálo se mi, že ve vyhrocených momentech se režisér bál přitlačit na pilu, takže nejnebezpečnější postavy (psychopatka Regina Rázlová a gauner Oldřich Vlach) působí velice komicky. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Jedna mrcha za druhou, všichni popořadě. Takže námět dobrý, herecky taky dobrý, zpracování ujde, scéna dámského pokoje s trezorovou komorou parádní, závěr... závěr velmi podařený, abych nespojleroval. Ale stejně se nezbavím pocitu, že tři hvězdy dávám podstatně lepším kouskům. Takže pěkné dvě. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Děj je sice průhledný, ale inscenace má naprosto báječnou atmosféru a může se pochlubit výbornými hereckými výkony. Rázlová mi tentokrát výjimečně nevadila, byla sama za sebe, představovala afektovanou a zpovykanou psychopatku. Což bylo pro Rázlovou ideální, nemusela se pokoušet nic hrát, zkrátka se chovala přirozeně a nevynikla tak její totální herecká impotence. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na televizní poměry nadprůměrně povedené dílko, a to po všech stránkách. Solidně stavěná a vystavěná atmosféra i jednotlivé scény. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dneska je důležitá rychlost a dramatičnost, takže herci v současných jalových tv inscenacích hrají v převážně naštvané póze, aby vše dostatečně zdůraznili. Dřív byla důležitá hlubokomyslnost, tudíž ve starších příšerných tv hrách se ansámbl uchyloval ke tklivým pohledům do kamery a pomalé, přepjaté artikulaci.____ No, a tohle je storka z pozdních sedmdesátých, a tak je jasné, jak to bude: tupohlavá režie bez nápadu a dramaticky přehrávající herci (hlavě Steinmasslová, kterou tady všichni mlátí a zneužívají, ale za ty ubrečenecké a později i pionýrsky odhodlané pózy si to jen zaslouží). Je to až směšně patetické a přepísknuté. /22. 9. 13./ ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus moc uřvané a pře afektované herecké výkony některých zúčastněných (místy) – hlavně co se hereček týče. Příběh samotný nebyl úplně marný, ale je zde i dost pasáží, které prostě zavánějí nudou. Jinak to ale mělo i pár slibných momentů, herecké obsazení taky dobré – mladá Milena Steinmasslová byla celkem kočka, jen ten konec se mi zas až tolik nelíbil. Kulku do hlavy si tu zasloužilo více postav. Vychytralý Petr Čepek jasně nejlepší na celém filmu. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Dobrá inscenace. Dokonce tak dobrá, že se v ní dá vydržet i ta jinak dost nesnesitelná Regina. Ta mimochodem i tu hysterku hraje dost mizerně a nepřesvědčivě. Inu, komu není shůry dáno, ani na DAMU nekoupí. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Výborný příběh o chamtivosti s dobrými herci, s vyjímkou nic moc Trávníčka a naprosto příšerného výkonu Steinmasslové. Regina Rázlová hraje naprosto bizarní ženskou, ze které museli být socialističtí diváci naprosto v tranzu. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Slibná hororovost příběhu k velké škodě v druhé půlce vyprchala. Ten začátek je špičkovej, konec neuvěřitelně tupej.... ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

V roli despotické femme fatale můžeme vidět Reginu Rázlovou - role šitá přímo na míru. Bohužel zklamáním je naopak mladá Milena Steinmasslová (její uječené a dramatické scény se nedaly poslouchat). Libůstkou je pak menší role pro Marii Vášovou (jedna z posledních rolí), která byla hvězdou padesátých let a její záporné role jsou dodnes pověstné. Samotné téma filmu je sice zajímavé, ale Londýn 1946 si představuji opravdu jinak. To, co nám tvůrci nabídli, bych tak zařadil o půl století dříve. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bych oznacil za nejvice noirovou inscenaci z ceskoslovenske TV tvorby. To jsou figury! Navic Milena i Regina jsou femme fatale jak vysity. Parada. :-) ()

Reklama

Reklama