Reklama

Reklama

Nightmares & Dreamscapes: From the Stories of Stephen King

(seriál)
Fantasy / Horor / Drama / Thriller / Povídkový
Austrálie / USA, 2006, 6 h 10 min (Minutáž: 44–55 min)

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

William Hurt, William H. Macy, Eion Bailey, Ron Livingston, Claire Forlani, Jeremy Sisto, Henry Thomas, Kim Delaney, Steven Weber, Jacqueline McKenzie (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Projekt televizní stanice TNT převedl na obrazovky jedny z nejlepších povídek mistra hororu a imaginace Stephena Kinga. Největší část osmidílné mini-série tvoří výběr ze sbírky NOČNÍ MŮRY A SNOVÉ VÝJEVY.

Bitevní pole: Na nájemného zabijáka doma čeká záhadný balíček zaslaný jeho poslední obětí.
Crouch End: Mladá žena se spolu se svým manželem ztratí v podivné Londýnské čtvrti.
Umneyho poslední případ: Detektiv z roku 1930 zjistí, že je pouze hlavní postavou knihy.
Konec celé patálie: Howard Fornoy vzpomíná na to jak spolu s bratrem chtěli zbavit svět násilí a místo toho jej dovedli do zkázy.
Silniční virus míří na sever: Démon z obrazu pronásleduje spisovatele na jeho cestě domů.
Pátá čtvrtina: Honba za částmi mapy pokladu ohrozí i rodinu bývalého trestance, který se vydává na nebezpečnou cestu.
Pitevní sál čtyři: Muž neschopen jakéhokoliv pohybu je svědkem své vlastní pitvy.
Víte že tam mají pekelně dobrou kapelu?: Město plné mrtvých hudebních legend čeká na vaši návštěvu. (3DD!3)

(více)

Recenze (54)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

BITEVNÍ POLE - 75% opravdu originální námět a skvělé zpracování, takový zfilmovaný Army men. CROUCH END - 70% naprosto parádní atmosféra, jeden z mála počinů, kdy byla opravdu strašidelná atmosféra i za dne, ale příběh se mi až tak nelíbil. UMNEYHO POSLEDNÍ PŘÍPAD - 70% - těžká stylovka. KONEC CELÉ PATÁLIE - 80% - parádní námět. SILNIČNÍ VIRUS MÍŘÍ NA SEVER - 80% - obraz neměl chybu. PÁTÁ ČTVRTINA - 65% - vůbec bych neřekl, že tohle napsal King. PITEVNÍ SÁL ČTYŘI - 80% - dokonce sem ji četl, parádní. VÍTE, ŽE TAM MAJÍ PEKELNĚ DOBROU KAPELU - 75% ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Průměrný povídkový seriál, těžící především z faktu, že autorem předloh všech dílů je Stephen King. Bohužel, až na jednu - dvě výjimky sáhli autoři po jeho slabších pracech, případně kusech zajímavých, nicméně těžko zfilmovatelných. Opravdu geniální je pouze první povídka, kde se povedlo bezchybně zadaptovat povídku Bojiště. Z těch ostatních bych vypíchnul asi jen Silniční virus míří na sever, který nejenže byl jako jediný alespoň trochu strašidelný, ale měl i skvělého Toma Berengera v hlavní roli. Zbytek je koukatelný průměr až podprůměr, který neurazí, ale více než na jedno zhlédnutí není. ()

Reklama

Jino 

všechny recenze uživatele

Bojiště: 5/5 - opravdu povedený a hlavně zábavný příběh o oživlých vojáčcích, kde nebylo potřeba mnoho dialogů. 90%. Crouch End: 5/5 - tento příběh se mi líbil dokonce ještě víc než první díl Bojiště. Skvělá atmosféra na televizní seriál, i když efekty teda nic moc, ale o ty mě ani v tomto případě nešlo, zatím je to parádní. 95%. Umney's Last Case: 2/5 - po prvních dvou dílech určitě zklamání. Sice se W. H. Macy snažil co to dalo, ale nějak to nešlo. Tento díl mě zkrátka nebavil. 40%. The End of the Whole Mess: 3/5 - docela zajimavý námět od Kinga, jenže je to zfilmované tak, že to až na pár momentů nudí. 50%. The Road Virus Heads North: 4/5 - Tak tenhle příběh se mi opravdu líbil, je to dobře zpracované a nápad s Kingovou knížkou na konci mě hodně potěšil. 70%. The Fifth Quarter: 3/5 - Docela řadový ne nijak originální námět. Natočené to je dobře a musím řict, že režisér z toho vyždímal co se dalo. 60%. Autopsy Room Four: 4/5 - Celkem zábava. Takovou smrt bych nepřál nikomu, snad jen nejlepšímu příteli mé ženy :-). Zasloužených 80%. You Know They've Got a Hell of a Band: 4/5 - Tak tento díl jsem si užil, King byl z tohoto cítit na sto honů. I když to postrádalo větší napětí, tak jsem se rozhodně nenudil. 75%. Takže abych to celé shrnul. Nightmares and Dreamscapes jsou nadprůměrnou adaptací Kingových příběhů a to i díky hercům, které jsme mohli vidět v jiných filmech na motivy tohoto mistra svého řemesla, jako např.: Richard Thomas (Bill "starší" v hororu To) a nebo Steven Weber (Jack Torrance v seriálu Osvícení, Steve Ames v Desperation). 4/5 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Televizní minisérie na motivy Kingových povídek a to nejen těch ze stejnojmenné sbírky. Naštěstí jsou zde zadaptovány i starší kusy, které úroveň dosti pozvedávají, jelikož "Nightmares and Dreamscapes" rozhodně není Kingův povídkový nadstandart. U všech epizod platí, že se tvůrcům nepodařilo z point "vytřískat" tu osudovost a o všech také platí, že mají vyvedenou hudební stránku a dobré obsazení - bohužel však již ne vždy i dobré herecké výkony. Z osmi adaptací je "must see" vlastně jen hned ta první - Bojiště. Je natočena nápaditě, minimalisticky a přitom působivě i zcela funkčně. Navíc zde zcela exceluje v hlavní úloze William Hurt. Jednotlivé epizody (nikoli jejich předlohy) bych ohodnotil takto: Battleground: 5/5, Crouch End: 2/5, Umney's Last Case: 2/5, The End of the Whole Mess: 3/5, The Road Virus Heads North :3/5, The Fifth Quarter: 4/5, Autopsy Room Four: 4/5, You Know They've Got a Hell of a Band: 3/5. Celkově tedy za slabší 4*. Pokud by však tvůrci pro příště navýšili rozpočet a zaměřili svou pozornost hlavně na povídky ze starších Kingových sbírek (ideálně Night Shift či Skeleton Crew), tak rozhodně mají jednoho diváka jistého. ()

choze

všechny recenze uživatele

BATTLEGROUND - jedna z mých oblíbených Kingových povídek, byť objektivně ne z nejlepších, se tady dočkala slušné adaptace. Připomnělo mi to devadesátkové Krajní meze, ale oproti nim to má nesrovnatelně lepší triky a že jich zrovna tady bylo zapotřebí. Dějově je to věrné, má to atmosféru a rozumné množství černého humoru s ohedem na groteskní zápletku, plus John Hurt jako zabiják i jeho bejvák jsou fajn. (3/5) THE ROAD VIRUS HEADS NORTH - spisovatel hororů pronásledovaný hororovým obrazem, co žije svým vlastním životem, zní dobře, ale navzdory znepokojivé atmosféře se tu nic zajímavého nestane. (2/5) ()

Galerie (181)

Zajímavosti (3)

  • Z osmi příběhů je pouze pět ze sbírky Nightmares and Dreamscapes. Battleground je ze sbírky Night Shift, The Road Virus Heads North a Autopsy Room Four jsou z Everything´s Event. (TomikZlesa)
  • V povídce Silniční virus míří na sever hlavní hrdina a při útěku před démonem zakopne o hromádku knížek Stephena Kinga, což zapříčiní jeho pád ze schodů. (cubajz)
  • V příběhu "Umney´s Last Case" spadne syn Sama Landryho z houpačky a praští se do hlavy. V TV zpracování se syn utopí v bazénu. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama